Kotimaa

Poliisin Ylitorniolla kiilannut mönkijämies määrättiin mie­len­ti­la­tut­ki­muk­siin, taustalla vakavia vä­ki­val­ta­ri­kok­sia

KUVA: Miikka Kiminki
Kotimaa 30.1.2017 11:47
Kaleva

Kemi-Tornion käräjäoikeus on määrännyt moottoripyöräpoliisille vakavat vammat aiheuttaneen miehen mielentilan tutkittavaksi.

Crossimönkijällä liikkunut mies kiilasi moottoripyörällä ajaneen poliisin sillankaiteeseen Ylitorniolla viime syyskuussa. Moottoripyörä kaatui ja poliisi paiskautui maahan. Poliisi sai käräjäoikeuden mukaan hengenvaarallisia vammoja. Hänelle tuli muun muassa aivovamma.

Onnettomuus tapahtui tilanteessa, jossa poliisi yritti pysäyttää miestä. Miehen kuljettamalla mönkijällä ei olisi saanut ajaa tiellä. Lisäksi mönkijän nopeus oli 85 kilometriä tunnissa, vaikka nopeusrajoitus kyseisellä tieosuudella oli 60 kilometriä tunnissa.

Oikeuden mukaan mies on syyllistynyt tapauksessa murhan yritykseen. Lisäksi häntä pidetään syyllisenä kuuteen muuhun rikokseen, joiden joukossa on muun muassa törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen sekä huumausainerikos.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden mukaan miehen mielentila täytyy tutkia. Oikeus katsoo, että on tärkeä selvittää, onko miestä pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle ja vapaudelle.

Miehellä on tilillään myös muita väkivaltarikoksia. Kouvolan hovioikeus oli langettanut miehelle 11 vuoden vankeustuomion marraskuussa 2009 taposta ja pahoinpitelystä. Mies oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen helmikuussa 2015. Ylitornion välikohtaus sattui puolitoista vuotta myöhemmin.

Kemi-Tornion käräjäoikeus määräsi, että mies on pidettävä vangittuna, kunnes asiassa saadaan mielentilatutkimuksen jälkeen lopullinen ratkaisu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

13:36
Pärmäkoski onnistui kiertueen päätöskilpailussa, nousi seitsemänneksi
13:28
Norwegianin koneita Kanarian hiekkamyrskyn silmässä – koneet pitää tarkastaa ennen kuin niillä voi lentää
12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
71
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
22
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image