Kotimaa

Poliisin Ylitorniolla kiilannut mönkijämies määrättiin mie­len­ti­la­tut­ki­muk­siin, taustalla vakavia vä­ki­val­ta­ri­kok­sia

KUVA: Miikka Kiminki
Kotimaa 30.1.2017 11:47
Kaleva

Kemi-Tornion käräjäoikeus on määrännyt moottoripyöräpoliisille vakavat vammat aiheuttaneen miehen mielentilan tutkittavaksi.

Crossimönkijällä liikkunut mies kiilasi moottoripyörällä ajaneen poliisin sillankaiteeseen Ylitorniolla viime syyskuussa. Moottoripyörä kaatui ja poliisi paiskautui maahan. Poliisi sai käräjäoikeuden mukaan hengenvaarallisia vammoja. Hänelle tuli muun muassa aivovamma.

Onnettomuus tapahtui tilanteessa, jossa poliisi yritti pysäyttää miestä. Miehen kuljettamalla mönkijällä ei olisi saanut ajaa tiellä. Lisäksi mönkijän nopeus oli 85 kilometriä tunnissa, vaikka nopeusrajoitus kyseisellä tieosuudella oli 60 kilometriä tunnissa.

Oikeuden mukaan mies on syyllistynyt tapauksessa murhan yritykseen. Lisäksi häntä pidetään syyllisenä kuuteen muuhun rikokseen, joiden joukossa on muun muassa törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen sekä huumausainerikos.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden mukaan miehen mielentila täytyy tutkia. Oikeus katsoo, että on tärkeä selvittää, onko miestä pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle ja vapaudelle.

Miehellä on tilillään myös muita väkivaltarikoksia. Kouvolan hovioikeus oli langettanut miehelle 11 vuoden vankeustuomion marraskuussa 2009 taposta ja pahoinpitelystä. Mies oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen helmikuussa 2015. Ylitornion välikohtaus sattui puolitoista vuotta myöhemmin.

Kemi-Tornion käräjäoikeus määräsi, että mies on pidettävä vangittuna, kunnes asiassa saadaan mielentilatutkimuksen jälkeen lopullinen ratkaisu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

17.9.
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
17.9.
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
17.9.
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
17.9.
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
17.9.
Tuttu vinkkimies istuu penkin päässä tietokone sylissä – oululainen apuvalmentaja Sami Kurttila kääntää marginaalit Suomen eduksi Tilaajille
17.9.
Viisikko hehkuttaa budjetin koulutusrahoja – Kulmuni muisti alueellisuuden ja Andersson perusturvan varassa elävät
17.9.
Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiriihi valmis: Työllisyyteen 25 toimenpidettä, kuntatalouden kriisiin varaudutaan, korkeakoulutukseen 60 miljoonaa ensi vuodesta lähtien

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image