Kotimaa

Po­lii­si­hal­li­tus suunnittelee jopa 900 poliisin vähentämistä

Oulun poliisilaitoksen vanhemmat konstaapelit Petrus Schroderus ja Arttu Paakkola olivat aloittamassa yövuoroaan perjantai-iltana. Pikkujoulukausi on menossa, joten heillä oli odotettavissa kiireinen työvuoro. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 6.12.2015 13:12
Susanna Kemppainen

Poliisi valmistautuu historiallisen rajuihin väen vähennyksiin.

Poliisihallitus laatii suunnitelmaa, jolla poliisien määrää vähennetään useilla sadoilla lähivuosien aikana. Se kaavailee vähentävänsä jopa noin 880 poliisia vuoteen 2020 mennessä.

Oulun poliisilaitoksen poliisipäällikkö Sauli Kuha kertoo, että Oulun osalta suunnitelmat merkitsisivät noin 80 poliisin leikkausta.

– Se olisi erittäin raju vähennys.

Säästösuunnitelmat johtuvat määrärahojen niukkuudesta. Poliisin vuosien 2017–2019 alustavan budjettikehyksen mukaan poliisin määrärahat vähenevät kyseisellä ajanjaksolla noin 40 miljoonalla eurolla. Jos Supo lasketaan mukaan, vähennys on 60 miljoonaa.

– Virkamiehenä minulla ei ole vaihtoehtoja. Olen velvollinen sopeuttamaan poliisin toiminnan valtiovarainministeriön asettamiin kehyksiin, Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kuvailee.

Poliisiylijohtajan mukaan poliisi aikoo kertoa suoraan näkemyksensä vähennysten rajuista vaikutuksista.

– Supistukset ovat niin mittavia, että ne tulevat näkymään kaikessa poliisin toiminnassa.

Hänen mukaansa säästöt huonontavat poliisin hälytysvalmiutta, rikosten selvitysprosentteja, pidentävät tutkinta-aikoja ja vähentävät valtiolle rikosten tutkinnassa saatavan rikoshyödyn määrää.

Lue lisää 06.12.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (240)

Näyttää siltä että Suomessa tarvii lisätä katupartiointa kun Poliisit saavat potkut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos saataisiin palkkatasoa kauttaaltaan sen 5% pienemmäksi, niin kenttäväkeä ei tarvitsisi niin paljoa karsia. Sama juttu monen muun palvelun kohdalla, mutta sehän ei missään tapauksessa käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käy toki jo lasketaan pakkomaksuja ja elinkustannuksiakin viisi prosenttia. Suomessa on liian korkea hinnat, ei palkat. Ja valtio hassaa rahat jotka kerää joten suurempikaan määrä ei riitä. Vöissä rahaa tuli ovista ja ikkunoisssta ja valtio vaan teki velkaa.keskusta teki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei joku ole tilanteen tasalla. Katsotaan vain euroja excel-taulukosta, mutta maailman menosta ei ymmärretä. Luuleeko joku tosiaan vielä, että tphakijoiden virta loppuisi? Heitä on miljoonia. Jo nyt Eurooppaan tullaan eteläisemmästä Afrikasta kuin arabimaista. Lisäksi Suomen itärajalla kasvavat paineet pakolaisvirralle. Kun lämmin vuodenaika koettaa, virta alkaa jälleen.

Herättää kysymyksen, onko tuo leikkaussuunnitelma ajalta ennen syksy/2015? Suomi muuttunut paljon muutamassa kuukaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikkuva poliisi perustettiin aikoinaan pitämään punaiset ja valkoiset poissa toistensa kimpusta. Koska Likkuva Poliisi ehdittiin jo lakkauttaa niin perustettakoon uusi Ulkomaalaispoliisi joka heittää omia joukkojen hallintajoukkoja aina sinne missä rähistään. Saa pamputtaa, ampua kumiluoteja ja käyttää Taseria värisokeasti niin kantasuomalaisia kuin muunkin värisiä huligaaneja vastaan.

Vaihtoehtoisesti kansalaiset perustavat omat Suojeluskunnat koska ne ovat kailenlaisiin sakilaisiin ja muihin rikollisiin ennenkin tehonneet hyvin.

Sisäministeriö voi vapaasti valita hoitaako asiat itse vai seuraako katseella tilannetta.

Suomi, maailman turvallisin maa vuonna 2016 ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka kaikkea en ymmärrä, mutta tässä olen tasan samaa mieltä. Mun puolesta sais vähentää vaikka 3 kertaisesti tuo. Ei haittaa paljon mieluummin asun maassa jossa voi ajaa tiellä rauhassa ettei joku kyttä ole perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä poliiseja tarvitaan, voi olla kyllä silloin ollaan huutamassa poliisien perään, jos itse joutuu rikoksen kohteeksi, itse
mielummin elän maassa, jossa on riittävästi poliiseja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisihallintoa pienemmäksi ja kenttämiehiä lisää! Ja kaikille uusille poliiselle työpaikka, eikä kouluttaa heitä työttömäksi!
Tässä olisi poliisijohdolle yli 200 kommenttia ja suuri osa toivoo lisää poliiseja ja hallintoa karsittavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, vähentäkää vaan poliisin määrärahoja. Kantasuomalainen poikani on kolme kertaa pahoinpidelty tuntemattomien kantasuomalaisten ihmisten toimesta, kaksi kertaa taksinkuljettajan työssä. Mitä ihmettä varten ne turvapaikanhakijat tänne tulevat, luulevatko tässä maassa jotain turvaa saavansa, kun ei sitä saa kantasuomalainenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin nyt kun poliisia todella tarvitaan, on aivan tyhmä' ehdotus. Poliisihallituksessa on varmaan liian vähän töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

500 miljoona maahanmuuttoon, sitten 900 poliisin virkaa pois. Joku tässä mättää ja pahasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tavoitteena on leikata kuluja julkisella puolella pitäisi ensimmäiseksi varmistaa että leikkaukset kohdistuvat samansuuruisina myös viraston huipputasolla. Tässä ylijohtaja Kolehmaisen pitäisi omalta osaltaan leikata kuluja yhtä paljon kuin niitä leikataa kenttätyötä tekeviltä. Samaa periaatetta pitäisi sitten soveltaa kaikilla organisaation tasoilla. Ensinnäkin siellä on todennäköisesti enemmän varaa leikata kuin rivimiehen tasolla. Lisäksi muuten käy niin, että ylin johto saa palkankorotuksen hyvin hoidetusta kulujen leikkaamisesta, ellei nyt, viimeistää kun puolet nyt leikatuista viroista luodaan uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (240)

Uutisvirta

9:44
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu
9:17
Johnson ja Tusk näpäyttelivät toisiaan "herra sopimuksettoman" roolista G7-kokouksen alla – Trumpin mukaan tapaaminen Macronin kanssa oli paras tähän mennessä
9:00
Essee: Tv:n viihde-ekstaasin ylitarjonta turruttaa ja tylsistyttää – ja vie tilaa arvokkaammilta tunteilta Tilaajille
9:00
Suomalaisten maineella ratsastetaan maailmalla – monissa maissa toimii kouluja, jotka käyttävät Suomea nimessään
8:25
Savusauna tuhoutui tulipalossa Torniossa
8:10
Kaksi poliisia haavoittui ampumistapauksessa Porvoossa – Poliisi etsii tekijöitä edelleen, vaikka julkisuudessa esitettiin jo toisin
8:00
Ring-oopperasarja on niin suosittu, että "lentävät wagneriaanit" matkustavat elokuussa sen perässä Suomeen – Mistä Kansallisoopperan suurponnistuksessa oikein on kyse? Tilaajille
9
Puheenaihe: Pitäisikö rahapeliautomaatit poistaa kauppojen yleisistä tiloista ja siirtää esimerkiksi pelisaleihin?
4
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
4
Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät nousevat yhä, oululaiset tekivät alkuvuonna yli 5 miljoonaa bussimatkaa – syksyllä joukkoliikenteelle tulossa oma sovellus
3
Myllytullin uuden asuinkorttelin rakentaminen alkamassa lokakuussa – tältä ensimmäisenä valmistuva talo näyttää
3
Lastensuojelun tarve johtuu itsekkyydestä Lukijalta
2
Tuhannet lapset elävät konteissa ja entisissä toimistotaloissa Englannissa – osan koti on yöstä toiseen tuntemattomien sohvalla
1
Latitude 66 -kaivosyhtiö aikoo etsiä teknologiamineraaleja Lapista – yli 2000 neliökilometrin alue levittäytyy Rovaniemelle, Tervolaan, Ranualle ja Kemijärvelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Ei mikään todista sitä että minä peukuttaisin omia juttujani. Kun en peukuta ja sinä et tiedä vaikka peukuttaisinkin. Ta... Lue lisää...
omituisia luuloja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image