Kotimaa

Po­lii­si­hal­li­tus nostaa kanteen Pohjoismaisen vas­ta­rin­ta­liik­keen lak­kaut­ta­mi­sek­si

Pollisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Arkistokuva. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 22.12.2016 12:18
Kaleva

Poliisihallitus nostaa kanteen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.

Poliisihallitus on syyskuusta alkaen selvittänyt mahdollista kanteen nostamista Suomen vastarintaliikkeen (nyttemmin Pohjoismainen Vastarintaliike) lakkauttamiseksi. Tehdyn selvityksen ja oikeudellisen arvioinnin perusteella Poliisihallitus on päättänyt, että se nostaa kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.

– Katsomme Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminnan olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja, joten kanteen nostaminen ja asian saattaminen tuomioistuimen arvioitavaksi toiminnan lakkauttamista varten on perusteltua, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Yhdistyslain mukaan yhdistyksen tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen. Säännös saa merkitystä myös siinä tapauksessa, ettei yhteenliittymää ole rekisteröity yhdistykseksi, mutta se toimii yhdistyksen tavoin aatteellisin tavoittein ja vakiintunein toimintamuodoin. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen katsotaan olevan edellä mainittu aatteellisesti toimiva rekisteröimätön yhdistys.

Yhdistyksiä velvoittavia säännöksiä ei voida kiertää jättämällä yhdistys rekisteröimättä, eikä yhdistykseksi tulkittava yhteenliittymä voi saada keinotekoisesti suojaa yhdistymisvapauden kautta, jos se tosiasiallisesti toimii olennaisesti lain ja hyvien tapojen vastaisesti.

– Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, Seppo Kolehmainen korostaa.

Poliisin mukaan kanne jätetään tuomioistuimelle vuoden 2017 alkupuolella.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Aivan oikein: Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tuomarit päätyy poliisien kannalle voidaan siloin lakkautusta hakea kaikille porukoille jotka ovat eri mieltä valtaa pitävien kanssa.siihen kuuluu kaikki ääriliikkeet oikealta ja vasemmalta,mootoripyörä kerhot,eu kriitikot,ydin enerkian vastustajat,uskontoryhmät miten vaan eliitti päättää.suomen suunta näyttää melko huonolta taas kansaa jaetaan kahtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta. Eikös nyt sitten samoilla periaatteilla voitaisi kieltää myös esimerkiksi SDP. On tullut tässä syksyn aikana aika monta juttua sen edustajilta julkisuuteen. Ja mitenkäs Greenpeace?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanteen voi nostaa yksityishenkilökin. Eli siitä vaan jos siltä tuntuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomaisen hyvä ja perusteltu päätös poliisihallitukselta nostaa kanne. Suomessa ei tule suvaita moista lain vastaista toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakkauttaisivat ennemmin nämä terrojärjestöt kuten EVR.
Sairasta sosiaalituella elävää porukkaa, jotka tuhopolttaa busseja, yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutussa oli perustelut, miksi rekisteröimätön yhdistyskin voidaan ja kannattaa lopettaa, jos on lailliset syyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisihallituksen nostaman kanteen tueksi olisi syytä kerätä määrältään mahdollisimman suuri nimilista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten lie Suomesa harjoitettavan Islamin uskonnon laita, missä julistetaan pyhäsota vääräuskoisia vastaan?
voisiko tähän soveltaa "olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja" periaatetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

6:29
Kahden rekan nostotyöt haittaavat liikennettä Siikalatvalla – Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaista väylistä Pohjois-Pohjanmaalla
6:07
Lumitaakka uhkaa taas sähkönjakelua Kainuussa – pelkona vuoden 2018 lumikriisin toistuminen, jolloin hätiin tuli myös puolustusvoimat
6:00
Kerrasta koukkuun ja kohti korkeuksia – Iin lukiolaisella Tuukka Simosella on kaikki edellytykset nousta kiipeilyssä maailman huipulle Tilaajille
6:00
Vuorovaikutuksen puute vaivaa Oulun vedenhankinnassa Lukijalta
6:00
Vasemmistoliitto äänestää varapuheenjohtajista ja puoluesihteeristä – Ydinvoimasta ja päihdepolitiikasta tulee vääntöä puoluekokouksessa
6:00
Näillä kymmenellä tavalla ilmastokriisi uhkaa tänään syntyvän lapsen terveyttä – kansainväliseltä tutkijaryhmältä hyytävä raportti Tilaajille
6:00
"Suomessa pitää voida ilmaista omaa uskontoa" – Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen mukaan sananvapaus on vaarassa kaventua Euroopassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image