Kotimaa

Po­lii­siam­mat­ti­kor­kea­kou­lun opettaja syytteeseen sek­su­aa­li­sis­ta hy­väk­si­käy­töis­tä ja ahdistelusta – asia­no­mis­ta­jia on seitsemän

KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 18.11.2019 13:14 | Päivitetty 18.11.2019 15:19
Heikki Uusitalo, Joonas Kuikka

Poliisiammattikorkeakoulun opettajana toiminutta ylikonstaapelia vastaan on nostettu syytteitä seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisesta ahdistelusta sekä virkavelvollisuuden rikkomisista. Syyttäjä kertoo asiasta tiedotteessaan.

Asiassa on seitsemän asianomistajaa.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Hamberg kertoo, että oppilaitos teki opettajana toimineesta ylikonstaapelista rikosilmoituksen vuoden alussa.

– Teimme rikosilmoituksen, kun tieto tuli talon johdolle. Tapauksia on oppilaitoksen tiloissa ja opetuksen yhteydessä. Lisäksi vapaa-ajalla on ollut asiatonta viestittelyä, Hamberg sanoo.

Vastaaja on ollut virasta pidätettynä koko esitutkinnan ajan ja on edelleen virasta pidätettynä. Vastaaja on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

– Siitä lähtien, kun sisäinen selvitys oli tehty, hänet pidätettiin välittömästi virasta. Viraltapidätys jatkuu tuomioistuimen antamaan päätökseen asti, Hamberg kertoo. 

Haastehakemus on toimitettu Pirkanmaan käräjäoikeuteen maanantaina. Haastehakemus tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Pääkäsittelyn ajankohta on joulukuun alussa 2019.

Poliisi on määrännyt koko esitutkinta-aineiston salassa pidettäväksi. Tuomioistuin päättää oikeudenkäynnin ja sen asiakirjojen julkisuudesta.

Aamulehti kertoo, että sen hallussa olevista asiakirjoista ilmenee, että syytteeseen asetettua ylikonstaapelia on ojennettu epäasiallisesti käyttäytymisestä Poliisiammattikorkeakoulun sisäisessä menettelyssä.

Henkilö oli ollut vuonna 2017 sammuneena koulun porraskäytävässä. Hän sai kirjallisen varoituksen tapauksen vuoksi.

MAINOS

Kommentoi

Ennen opettajiakin pidettiin esikuvina väärinkäyttöä ei tietenkään suvaittu kaikki puheetkin oli häiriintyneiden ihmisten keksittyinä ja mustamaalata mahdollisesti merkittävässä asemassa olevia.

Kolmessakymmenessä vuodessa on edistystäkin tapahtunut puheet ainakin otetaan todesta, eikä ansiota jätetä selvittämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossahan on kyseessä törkeä virka-aseman hyväksikäyttö, jos syytökset pitävät. Rngaistusten pitäisi siis olla vähintään tuplat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image