Kotimaa

Poliisi: Vas­ta­rin­ta­liik­keen katutapahtuma oli muuta kuin ilmoitettua lehtisten jakelua

KUVA: tomi vuokola
Kotimaa 18.9.2016 16:03 | Päivitetty 18.9.2016 16:04
STT, Kaleva

Ylikomisario Juha Hakolan mukaan viikontakaisesta vastarintaliikkeen katutapahtumasta oli kerrottu Helsingin poliisille etukäteen, mutta ilmoitus ei vastannut tilaisuuden todellista luonnetta. Ilmoituksen mukaan muutama aktivisti vain jakaa alueella lehtisiä. Ilmoitus oli tullut poliisille lauantaista tapahtumaa edeltävänä yönä sähköpostilla.

- Tilaisuus ei ollut ilmoituksen perusteella tulkittavissa mielenilmaukseksi. Tästä syystä poliisi ei ollut tuolloin paikalla, Hakola sanoo STT:lle.

Hakolan mukaan Helsingin poliisille tulee vuosittain yli 200 ilmoitusta yleisötilaisuuksista. Kun kyse on aktivistiryhmien tapahtumista, poliisi yleensä seuraa niitä.

Viikko sitten lauantaina Helsingissä järjestettiin kuitenkin useampia mielenosoituksia eri puolilla Helsinkiä, joten vastarintaliikkeen "lehtisten jaon" seurantaan ei suunnattu resursseja.

Supo ei kommentoi

Uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen aktivistien tekemiset nousivat laajasti otsikoihin taas eilen, kun Helsingin Elielinaukiolla pahoinpidellyn miehen isä kertoi Facebook-päivityksessä poikansa kuolleen saamiinsa vammoihin.

Isän mukaan pojan pahoinpitely tapahtui vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä viikko sitten lauantaina. Isä on kertonut julkisuudessa, että hänen poikansa kimppuun hyökättiin sen jälkeen, kun tämä oli mennyt kavereidensa kanssa kertomaan mielipiteensä vastarintaliikkeestä. Poika oli saanut hyökkäyksen vuoksi vakavan päävamman. Hän kuoli sairaalassa perjantai-iltana.

Poliisi tutkii tapausta, mutta ei ole vahvistanut mielenosoituksen ja pahoinpitelyn välistä yhteyttä. Jutun tutkinnanjohtaja on luvannut tiedottaa tapauksesta lisää vielä tänään.

Vastarintaliikkeen nettisivuilla on julkaistu aiemmin video otsikolla "Välikohtaus Helsingin katuaktivismissa". Videolla näkyy muun muassa ihmisiä, jotka pitelevät vastarintaliikkeen lippuja Elielinaukiolla. Videon loppupuolella on myös kohta, jossa näkyy maassa makaava mies. Miehen vieressä on verta, ja ympärille on kerääntynyt auttajia.

Videon yhteydessä olevassa tekstiosuudessa on kerrottu kaveriporukasta, joka olisi käyttäytynyt "aggressiivisesti". Tekstin mukaan eräs aktivisti oli antanut tilanteessa "pikaisen kurinpalautuksen kaikista aggressiivisimmalle henkilölle". Vastarintaliikkeen nettisivuille ei sunnuntaina enää päässyt, mutta sivut olivat käytössä ainakin vielä lauantaina illalla.

Helsingin Elielinaukiolle oli sunnuntaina sytytetty useita kynttilöitä kuolleen miehen muistoksi.

Suojelupoliisi ei tänään halunnut arvioida tapausta mitenkään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Poliisin ja uhrin isän mukaan kyseessä ei ollut tappo tai murha, vaan varsin tavanomainen lievä pahoinpitely, josta kuitenkin epäonnisena seurauksena oli vakava päävamma ja lopulta kuolemantuottamus. Ei enempää eikä vähempää. Jos muuta väittää, niin koettaa vääristellä asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

millä oikeudella rasismin vastustajat saavat käyttää väkivaltaa (olkoonkin uusnatseja) niin ihmisiä kohtaan jotka ilmaisevat mielipiteensä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan! Jos tästä joku joutuu tiilenpäitä lukemaan-mitä epäilen, sen tulee olla sisäministeriä myöten kaikki siihen poliisiin asti joka ei puuttunut tämän kuolleen päälle räkijän räkimisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pitäisi jaksaa odottaa syyttäjän päätöstä ennen kuin tuomitaan.näitä ennen aikasia tuomioita on jaettu melko paljon julkisuudessa vaikka sitten todetaan syytömäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeisto ja vasemmisto kyllä menettelee, mutta natsi-aate ja rasismi eivät menettele. Eivät missään eivätkä koskaan. Nämä viimemainitut tulee laittaa lakitekstiin niin että niistä seuraa tarvittaessa rangaistus. Tuomiot jäävät ainakin henkilön rikosrekisteriin jos laista ei muuta hyötyä olisikaan. Ja rauhoittaisi se pöljimmät kuuma-kallet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heidän ihannoimansa mies kaasutti 6-miljoonaa juutalaista ja heidän takiaanhan alkoi myös toinen maailmansota jossa kuoli järjetön määrä ihmisiä. Sama homma alkaa uudestaan jos nuo nostaa päätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko kiakkovieraat on unohtunut? Tai viime itsenäisyyspäivän 612 kulkuetta vastaan hyökätä yrittäneet 150 poliisin kiinni ottamaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image