Kotimaa

Poliisi tutkii räjähdysuhkaa epäiltynä rä­jäh­de­ri­kok­se­na

Kotimaa 11.7.2013 16:41 | Päivitetty 11.7.2013 16:47
STT

Poliisi tutkii Forcit Oy:n Vihtavuoren tehtaan vaaratilannetta epäiltynä räjähderikoksena ja epäiltynä työturvallisuusrikoksena. Poliisin mukaan on syytä epäillä, että tehtaan varastoalueelle kertynyt räjähdysainejätteiden määrä ylittää alueella sallitun määrän.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitkä aineet jätesäiliössä reagoivat keskenään. Poliisi on ottanut säiliön sisällöstä kemiallisia näytteitä. Näytteitä koskevien asiantuntijalausuntojen saaminen kestänee kuitenkin useita viikkoja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Osoittaa melkoista tyhmyyttä yritykseltä laittaa jäteastiat räjähdekonttien viereen . Jokainen tajua ettei niin saa tehdä kun on kyse räjähde herkistä aineista . Kannattas miettiä kokonaan toiminta lupien pois ottamista .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä ihmeen räjähdekonteista sinä puhut? Ainoat kontit jota siellä on ollut on ne JÄTEkontit. Räjähdysaine on/oli varastossa, ei konteissa, niiden vieressä. Ja miten niin jokainen tajuaa? Minusta loogisemapaa on varastoida kaikki räjähdysherkät aineet samalla alueella (nyt niitä oli toki liikaa ja konttien sisällössä oli vikaa). Sinun logiikallasi voitaisiin yhtä hyvin sanoa että "Ei yhtä rähjähdusainekiloa saa laittaa toisen kilon viereen. Jokainen tajuaa ettei niin saa tehdä."
Jos tehdään räjähdysaineita on AINA olemassa riski että ne räjähtävät. Se riski pitää pyrkiä minimoimaan ja sen jälkeen hyväksyä, nollaksi sitä ei saada paitsi olemalla tekemättä räjähdysaineita. Riskejä on kaikkialla, jos esim. auto liikkuu niin joku voi jäädä sen alle. Riski on aina olemassa paitsi silloin jos auto on täysin paikallaan, liikkumatta. Myönnän kyllä että Forcitilla on tehty pahoja virheitä joista heidän kuuluu joutua vastuuseen, mutta tuo sinun kommenttisi EI AUTA, eikä sisällä mitään järkevää jatkon osalta. (Lisäksi, suomen kieltä kirjoitettasessa lauseen lopussa oleva piste kuuluu lauseen viimeisen sanan yhteyteen, eikä sen eteen kuulu laittaa välilyöntiä.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:17
Mikko Alatalo laulattaa Rotuaaria Lukijalta
14:49
Ulosajo Kittilän Pokantiellä: auto ajoi kurvista katolleen – yksi henkilö loukkaantui lievästi
14:13
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
14:00
Suku kehui Ed Sheeranin veljen kaunista lauluääntä, mutta se olikin pikkuveli, joka valloitti musiikkimaailman – Menestys alkoi prostituoidun innoittamana Tilaajille
13:25
Poliisi laati muistilistan marjastajille: mukaan kannattaa muistaa muun muassa kännykkä, kartta, kompassi ja kaveri
12:44
Kansalaisaloite mielenterveyspalveluiden terapiatakuusta keräsi 50 000 nimeä – etenee eduskuntaan
12:22
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
170
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
35
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
34
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
21
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
13
Kempeleen pyöräbaanan kahdeksan alikulkua täyttyvät taiteella – "Ohikulkijat ovat suhtautuneet pelkästään positiivisesti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image