Kotimaa

Poliisi tutkii räjähdysuhkaa epäiltynä rä­jäh­de­ri­kok­se­na

Kotimaa 11.7.2013 16:41 | Päivitetty 11.7.2013 16:47
STT

Poliisi tutkii Forcit Oy:n Vihtavuoren tehtaan vaaratilannetta epäiltynä räjähderikoksena ja epäiltynä työturvallisuusrikoksena. Poliisin mukaan on syytä epäillä, että tehtaan varastoalueelle kertynyt räjähdysainejätteiden määrä ylittää alueella sallitun määrän.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitkä aineet jätesäiliössä reagoivat keskenään. Poliisi on ottanut säiliön sisällöstä kemiallisia näytteitä. Näytteitä koskevien asiantuntijalausuntojen saaminen kestänee kuitenkin useita viikkoja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Osoittaa melkoista tyhmyyttä yritykseltä laittaa jäteastiat räjähdekonttien viereen . Jokainen tajua ettei niin saa tehdä kun on kyse räjähde herkistä aineista . Kannattas miettiä kokonaan toiminta lupien pois ottamista .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä ihmeen räjähdekonteista sinä puhut? Ainoat kontit jota siellä on ollut on ne JÄTEkontit. Räjähdysaine on/oli varastossa, ei konteissa, niiden vieressä. Ja miten niin jokainen tajuaa? Minusta loogisemapaa on varastoida kaikki räjähdysherkät aineet samalla alueella (nyt niitä oli toki liikaa ja konttien sisällössä oli vikaa). Sinun logiikallasi voitaisiin yhtä hyvin sanoa että "Ei yhtä rähjähdusainekiloa saa laittaa toisen kilon viereen. Jokainen tajuaa ettei niin saa tehdä."
Jos tehdään räjähdysaineita on AINA olemassa riski että ne räjähtävät. Se riski pitää pyrkiä minimoimaan ja sen jälkeen hyväksyä, nollaksi sitä ei saada paitsi olemalla tekemättä räjähdysaineita. Riskejä on kaikkialla, jos esim. auto liikkuu niin joku voi jäädä sen alle. Riski on aina olemassa paitsi silloin jos auto on täysin paikallaan, liikkumatta. Myönnän kyllä että Forcitilla on tehty pahoja virheitä joista heidän kuuluu joutua vastuuseen, mutta tuo sinun kommenttisi EI AUTA, eikä sisällä mitään järkevää jatkon osalta. (Lisäksi, suomen kieltä kirjoitettasessa lauseen lopussa oleva piste kuuluu lauseen viimeisen sanan yhteyteen, eikä sen eteen kuulu laittaa välilyöntiä.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image