Kotimaa

Poliisi selvittää Asema-aukion vä­ki­val­lan­te­koon johtanutta sanailua

Helsingin rautatieasemalla kunnioitettiin Suomen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa pahoinpidellyn 28-vuotiaan uhrin muistoa maanantaina. KUVA: Kimmo Penttinen / arkisto
Kotimaa 20.9.2016 14:59
Juha Vainio

Poliisi on tiistaina jatkanut Asema-aukion väkivallanteon tutkintaa. Päivällä poliisi lähetti Helsingin käräjäoikeudelle vangitsemisvaatimuksen vuonna 1990 syntyneestä Jesse Eppu Oskari Torniaisesta.

Sen jälkeen tutkinnassa on keskitytty todistajien tavoittamiseen ja kuulemiseen.

Tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisista sanoo, että todistajilta on selvitetty, millaista mahdollista sanailua ennen väkivallantekoa on käyty uhrin ja natsijärjestön edustajien kesken.

– Mitään uutta merkittävää, mikä olisi muuttanut aiempaa käsitystämme tapahtumien kulusta, ei ole tullut kuulusteluissa tänään vastaan.

Kruskopf sanoo, että poliisi tulee luultavasti vielä kuulemaan uusia todistajia tapaukseen liittyen.

Poliisi kertoi Lännen Medialle jo maanantaina, että Asema-aukion kuvatallenteiden perusteella Torniainen otti noin 10 metrin vauhdin ja potkaisi uhria rintaan. Uhri kaatui taaksepäin ja löi päänsä katukivetykseen.

Tutkinnanjohtaja sanoo, että poliisilla on melko hyvä käsitys tapahtumien kulusta.

Väkivallanteko tapahtui 10. syyskuuta uusnatsien mielenilmauksen yhteydessä. Uhri kuoli sairaalassa perjantaina 16. syyskuuta.

Poliisi epäilee, että pahoinpitelystä aiheutunut kallovamma aiheutti kuoleman.

Torniaista esitetään vangittavaksi pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Poliisi katsoo, että Torniainen on tarpeellista vangita tämän väkivaltaisen historiansa takia. Torniaisen vangitsemisesta päätetään keskiviikkoaamuna.

Lännen Media kertoi aiemmin tiistaina, että Torniainen on tuomittu aiemmin ainakin 14 rikoksesta, joista seitsemän on pahoinpitelyitä. Torniainen on tuomittu teoistaan sakko- ja vankeusrangaistuksiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

13:28
Norwegianin koneita Kanarian hiekkamyrskyn silmässä – koneet pitää tarkastaa ennen kuin niillä voi lentää
12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
10:47
Pattijoen kasvatti Miikka Salomäki siirtyi NHL-seurojen vaihtokaupassa Nashvillestä Torontoon
71
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
22
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image