Kotimaa

Poliisi muistuttaa pitämään koirat kytkettyinä taajama-alueella

Kotimaa 14.3.2018 17:08 | Päivitetty 14.3.2018 17:39
STT, Kaleva

Koiran pitäminen vapaana ei ole sallittua taajama-alueella, muistuttaa poliisi. Taajamissa koiran paikka ei ole vapaana ja valvomattomana myöskään omistajansa pihalla.

Hämeen poliisin Heinolan poliisiasema tiedottaa, että sinne on viime kuukausina ilmoitettu huomattavan runsaasti koirien aiheuttamista ongelmista ja vahingoista. Ihmisiä on loukkaantunut ja sivullisia koiria kuollut vapaana olleen koiran hyökättyä.

Poliisi tähdentää, että omaa koiraa on kyettävä hallitsemaan. Koiranomistaja myös vastaa sen muille eläimille ja ihmiselle aiheuttamista vahingoista.

MAINOS

Kommentoi

Outo perustelua, kun puhutaan että koirat pitäisi olla kiinni, huomio kiinnitetään kissoihin. Koirat on pidettävä kiinni oli sitten joku kissa irti tai kiinni. Samankaltainen perustelu on aina havaittavissa, kun puhutaan koirien kakoista eli koiran kakat ei haittaa mitään, kun ihminenkin roskaa luontoa. Jos joku on hieman typerä, niin antaako se oikeutuksen omalle typeryydelle? Ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valvomatta omalla pihalla? Milloin tällainen laki on tullut? Oma piha on yksityisaluetta ja sinne ei ole taas asiaa kenenkään tulla häiritsemään
myöskään koiraa eikä ketään muutakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kaksi eri asiaa pitää koira irti omalla pihalla tai että joku sivullinen tulee häiritsemään asukkaita heidän pihalleen. Kaikesta huolimatta pihalla ei saa pitää koiraa irti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirien irti pitäminen on tietyillä omistajilla todella iso ongelma. Itsellä on koira joka on joutunut useita kertoja irti olevan koiran hyökkäyksen kohteeksi. Lenkkeillyt ovat muuttuneet peloittaviksi koska melkein joka kerta tulee vastaan näitä ”hyvin kasvatettuja” koiria jotka eivät tee kenellekään mitään. Omistajat eivät ymmärrä että rikkovat kahta lakia pitämällä koiriaan irti. Selitykseksi ei riitä että on hyvin koulutettu tai sattui pääsemään juuri irti. Olen yrittänyt keskustella näiden kennel ihmisten kanssa ja vastaavat että eivät aio toimintaansa muuttaa. Olisiko poliisilla ”tehoiskun” paikka koska irtipitäminen on aika usein samoissa puistikossa ja viheralueilla. Koira on eläin joka elää vaistojen sekä viettien mukaan ja koulutus toimii harvoin kun päällekäynti alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää susia ja ilveksiä, niin pysyy nuo lemmikkieläin irtolaiset kurissa. Samalla lemmikkien omistajat varmasti pitävät omat otuksensa remmin päässä, ettei "susi vie".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kantsii piellä kii. Uudesta löytötalosta noutaminen maksaa helposti sadan euron verran. Kukkarolle käy koiran karkaaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikuttaa kommenttien perusteelta siltä, että koiraihmiset on läheistä sukua strutsille.

Mitenkö? No ongelmaa paetaan työntämällä pää kissan ....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan kuullut kissan hyökkäävän ihmisen päälle. Koirat kylläkin, ihan omakohtaista kokemusta on ja vieläpä koirakouluttajan rakit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta minä olen kuullut sairastelutapauksista johon liittyy lasten hiekkalaatikko ja kissan ulosteet. Myöskin tällaisista tilanteissa voi olla hoitavalla äidillä joka odottaa keskemenon riski koska ulosteessa on Toksoplasmoosin uhka. Aina se joka ei pidä meteliä voi olla hyvinkin vaarallisempi.
Oulussa sitä paitsi leviää ns. kissojen aids juurikin näiden irtokissojen vuoksi, eli voisi olettaa että kissoja irti pitävät toivovat lemmikin sairastumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikai se kissoja koske? Tässähän puhutaan nimenomaan koirista. Kissat pitää loitolla hiirikannan, se on hyvä se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nuo irrallaan kulukevat kissat on suurempi haitta. Ainuat kissat jotka ymmärrän, on talli- ja navettakissat. Muuten turhia elukoita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei myöskään landella, muuta kuin metsästysaikana/talvella omalla metsästysalueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole myöskään Kissan irti pitäminen sallittua, vaikka yleisesti niin luullaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jep, yksistään Usan maaperällä on laskettu että kissat tappavat miljardi lintua vuosittain, kun Suomen lukuja ei ole niin jos laskisi ihmisten asukasmäärään suhteutettu miten meillä, niin luku olisi n.19miljoonaa tipua, ei kait? 260/5=52, miljardi/52= 19milj.?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

meinaatko että ne asukkaat tappavat
kissojen lukumääriin suhteutettava
amerikassa kissoja 945milj
suomessa 34000

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienee tervettä myös huomioida paikallisten lintujen määrä ja sääolojen vaikutus kissojen ulkoiluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Hotellin verhot heilahtelivat, kun Henry Theel lauloi Puistolan parvekkeella – Iskelmätähden ja oululaisen hammaslääkärin romanssia seurattiin herkeämättä 1950-luvun Oulussa Tilaajille
18:43
Poliisille kävi karmea virhe - kuolinviesti vietiin väärän ihmisen omaisille
18:13
Täytetty wrap ja pestopasta käyvät tuhdista välipalasta – itse voi tehdä maistuvia välipalapatukoita
18:09
Yksi päästetty vapaaksi Turun saariston talousrikostutkinnassa, kaksi pidätettynä – KRP:n etsinnät sujuivat odotettua nopeammin
18:00
Paljastaako muinais-DNA-tutkimus, keitä Leväluhdan lähteeseen on haudattu? Kauhukirjailija uskoo, että arvoitus osin säilyy Tilaajille
17:58
Lähteenmäki, Lindstedt, Lappi, Niskanen ja Kari juhlivat Alastarossa
16:51
Suomi jakaa MM-lentopalloilussa 13. sijan - sijoitus varmistui jo ennen illan Suomi-Venäjä-ottelua
81
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
67
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
57
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
30
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
21
KRP:n operaatio: Uusi kiinniotto, lisätietoa lauantaista, kuulustelut jatkuvat – KRP puhuu yhä vain "osakeyhtiöstä"
20
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
19
Sirkkoja voi nyt ostaa oululaisesta REKO-lähiruokaryhmästä, kysymällä kotisirkkoja saa suoraan tilalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Minä saan 1400 euroa puhtaana eläkettä kuukaudessa. Nyt olen säästänyt 3 vuotta ja 8 kuukautta , että saan teetettyä... Lue lisää...
ikuiset valittajat

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image