Kotimaa

Poliisi kertoo lisätietoa Luumäen kuo­lon­ko­la­ris­ta: henkilöauto pysähtyi to­den­nä­köi­ses­ti matkustajien eri­mie­li­syyk­sien takia

Kotimaa 21.7.2019 15:48
Katri Keskitalo

Poliisi tiedotti lisää Luumäellä viime yönä sattuneesta rekan ja henkilöauton välisestä kuolonkolarista

Poliisin tämän hetkisen tiedon mukaan henkilöauto, jossa oli ollut neljä matkustajaa, oli ollut matkalla valtatietä 6 kohti Kouvolaa, kun se oli pysähtynyt Jurvalan kohdalla tien reunaan siten, että auto oli jäänyt osittain ajoradalle. 

Poliisin mukaan pysähtyminen oli mahdollisesti johtunut autossa matkustajina olleiden henkilöiden erimielisyydestä, jota kolme autossa ollutta olivat nousseet ulos selvittämään pysähdyksissä olleen auton takapuolelle. Kuski oli jäänyt istumaan paikalleen. 

Kolmen matkustajan ollessa pysähdyksissä olleen auton takapuolella tai sivulla, oli heidän takaansa tullut rekka törmännyt ajoradalla olleisiin henkilöihin, joista kaksi, vuonna 1979 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ja vuonna 1996 syntynyt kymenlaaksolainen mies, menehtyivät välittömästi.

Kolmas henkilö, vuonna 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui. Päinvastoin kuin aiemmassa tiedotteessa oli kerrottu, törmäyshetkellä ainoana henkilönä autossa istunut, vuonna 1995 syntynyt kymenlaaksolainen nainen, ei loukkaantunut. Poliisin tiedon mukaan onnettomuudessa loukkaantuneen miehen vammat eivät ole vakavia.

Poliisin mukaan rekkaa kuljettanutta, vuonna 1983 syntynyttä venäläistä miestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan. Tapahtuma-aikana oli pimeää, joten esitutkinnassa pyritään selvittämään, oliko rekan kuljettajalla ollut ylipäätään mahdollisuuksia havaita ajoradalla olleita henkilöitä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö rekka-autossa ole valoja kun ei näe tietä ja tiellä olevaa suurta Amerikanrautaa. Auton takavalotkin pitäisi näkyä. Rekka-auton pitkät valot näyttävät vähintäänkin 200m. Vai ajoiko rekka-auto lyhyillä valoilla vaikka ei nähnyt ketään tiellä. Aikaa reakoida on ollut noin 10 sekuntia ja siinä ajassa ehtii jo kyllä väistää ja vaikka vaihtamaan kaistaa. Jostain kumman syystä rekka-autot eivät koskaan voi olla syykllisiä mihinkään. Piirturitietoja ei katsota kuin tunti taaksepäin ja joku nenänkaivaja tutkii juttua. Ajonopeuskin voi olla helposti lähes 100km/h jos se halutaan selvittää mutta kun ei haluta, kun on jo edeltä käsin päätetty, etträ rekka-autossa ei voi olla syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta liikennettä vaaransi osittain ajoradalle pysähtyneen henkilöauton kuljettaja, eikä rekka-auton kuljettaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalia 'juoppokuskausta'; tuskin rekkakuski edes näki edessä olevan auton valoja, jos siinä kolme heppua oli niitä peittämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kinaa oltaisiin käyty auton takana, kumma, kun auto säilyy ehjänä kuskin kera. Silloin on ollut varjelus kädessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image