Kotimaa

Poliisi kertoo lisätietoa Luumäen kuo­lon­ko­la­ris­ta: henkilöauto pysähtyi to­den­nä­köi­ses­ti matkustajien eri­mie­li­syyk­sien takia

Kotimaa 21.7.2019 15:48
Katri Keskitalo

Poliisi tiedotti lisää Luumäellä viime yönä sattuneesta rekan ja henkilöauton välisestä kuolonkolarista

Poliisin tämän hetkisen tiedon mukaan henkilöauto, jossa oli ollut neljä matkustajaa, oli ollut matkalla valtatietä 6 kohti Kouvolaa, kun se oli pysähtynyt Jurvalan kohdalla tien reunaan siten, että auto oli jäänyt osittain ajoradalle. 

Poliisin mukaan pysähtyminen oli mahdollisesti johtunut autossa matkustajina olleiden henkilöiden erimielisyydestä, jota kolme autossa ollutta olivat nousseet ulos selvittämään pysähdyksissä olleen auton takapuolelle. Kuski oli jäänyt istumaan paikalleen. 

Kolmen matkustajan ollessa pysähdyksissä olleen auton takapuolella tai sivulla, oli heidän takaansa tullut rekka törmännyt ajoradalla olleisiin henkilöihin, joista kaksi, vuonna 1979 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ja vuonna 1996 syntynyt kymenlaaksolainen mies, menehtyivät välittömästi.

Kolmas henkilö, vuonna 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui. Päinvastoin kuin aiemmassa tiedotteessa oli kerrottu, törmäyshetkellä ainoana henkilönä autossa istunut, vuonna 1995 syntynyt kymenlaaksolainen nainen, ei loukkaantunut. Poliisin tiedon mukaan onnettomuudessa loukkaantuneen miehen vammat eivät ole vakavia.

Poliisin mukaan rekkaa kuljettanutta, vuonna 1983 syntynyttä venäläistä miestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan. Tapahtuma-aikana oli pimeää, joten esitutkinnassa pyritään selvittämään, oliko rekan kuljettajalla ollut ylipäätään mahdollisuuksia havaita ajoradalla olleita henkilöitä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö rekka-autossa ole valoja kun ei näe tietä ja tiellä olevaa suurta Amerikanrautaa. Auton takavalotkin pitäisi näkyä. Rekka-auton pitkät valot näyttävät vähintäänkin 200m. Vai ajoiko rekka-auto lyhyillä valoilla vaikka ei nähnyt ketään tiellä. Aikaa reakoida on ollut noin 10 sekuntia ja siinä ajassa ehtii jo kyllä väistää ja vaikka vaihtamaan kaistaa. Jostain kumman syystä rekka-autot eivät koskaan voi olla syykllisiä mihinkään. Piirturitietoja ei katsota kuin tunti taaksepäin ja joku nenänkaivaja tutkii juttua. Ajonopeuskin voi olla helposti lähes 100km/h jos se halutaan selvittää mutta kun ei haluta, kun on jo edeltä käsin päätetty, etträ rekka-autossa ei voi olla syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta liikennettä vaaransi osittain ajoradalle pysähtyneen henkilöauton kuljettaja, eikä rekka-auton kuljettaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalia 'juoppokuskausta'; tuskin rekkakuski edes näki edessä olevan auton valoja, jos siinä kolme heppua oli niitä peittämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kinaa oltaisiin käyty auton takana, kumma, kun auto säilyy ehjänä kuskin kera. Silloin on ollut varjelus kädessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
55
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
22
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
22
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image