Kotimaa

Poliisi käy läpi Soldiers of Odinin johdon Facebook-viestit

Kotimaa 10.6.2016 9:27 | Päivitetty 10.6.2016 14:50
STT

Poliisi puntaroi, onko Soldiers of Odinin johtohenkilöiden väkivaltaan kannustavissa kommenteissa rikollisia piirteitä. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo STT:lle, että poliisi käy läpi julkisuuteen päätyneiden viestien sisältöä ja arvioi, onko joidenkin ihmisten osalta edellytyksiä aloittaa esitutkinta.

- Me suhtaudumme tähän vakavasti ja teemme kaikkemme ehkäistäksemme ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on erittäin tuomittavaa, Kolehmainen toteaa.

Poliisihallitus keskustelee myös paikallispoliisin kanssa, millaista uhkaa Soldiers of Odinin edustajista voi olla eri paikkakunnilla ja vaatiiko katupartioiden seuranta erityistoimia.

Yle kertoi perjantaina, että maahanmuuttovastaisena katupartioliikkeenä tunnetun Soldiers of Odinin johto yllyttää jäseniään väkivaltaan salaisissa Facebook-viesteissä. Ylen mukaan järjestön huomio kohdistuu lähinnä anarkisteihin, vasemmistoon ja suvaitsevaisemmin suhtautuviin. Myös maahanmuuttajat on mainittu viesteissä.

Järjestön johtajat suunnittelevat viesteissään eri ryhmiä kohtaan väkivaltaisia ja väkivallattomia toimia. Esimerkiksi eräässä Ylen haltuunsa saamassa keskustelussa yksi Odin-johtajista ohjeistaa varmuuden vuoksi hakkaamaan jokaisen, joka edes nojaa vasemmalle.

Poliisiylijohtaja Kolehmaisen mukaan poliisi pyrkii arvioimaan esitutkinnan käynnistämisen edellytykset mahdollisimman ripeästi. Alkuvaiheessa viestien sisällön arvioinnin tekee keskusrikospoliisi.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Jos poliisi ei YLEn paljastusten jälkeenkään kiellä tuon huligaanijoukon "partiointia", niin siinä tapauksessa poliisi ei yksinkertaisesti hoida tehtäviään. Jokaisen ajattelevan kansalaisen kannattaa lukea tuo juttu. Tämän jälkeen ei kukaan voi sanoa "emme tienneet". Silkka tappelujengi, joka itsetarkoituksellisesti etsii tai keksii tekosyitä hakkaamiselle. Yhteys Janitskin MV-lehteen tulee myös todella selväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikin tosi outoa se, miten näihin tunnuksellisiin katupartioihin suhtauduttiin kun niitä alkoi ilmestymään kaduille.

Pääministerikin sanoi silloin, että "...aihetta koskeva julkinen keskustelu on saanut ylisuuret mittasuhteet...". Nyt nähdään, että mittasuhteet olivatkin liian pienet. Katupartiointi on nostanut vastapartiointia, mikä väistämättä johtaa väkivaltaisuuksiin.

Tunnuksellinen partiointi julkisilla paikoilla on kriminalisoitava kiireesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ööö... onko Facebook-viestittely salaista? Kaikki sinne laitettu materiaalihan vuotaa sinne ja tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
47
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
28
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image