Kotimaa

Poliisi: Imatran epäilty vetäytyi omiin oloihinsa ennen surmia – ampui kaikki patruunansa

Poliisi pitää todennäköisenä, että Imatran ampumisten taustalla on lähinnä syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä.
Kotimaa 5.12.2016 15:16 | Päivitetty 5.12.2016 16:02
Henripekka Kallio

Imatran kolmoissurmasta epäilty oli poliisin tietojen mukaan viime aikoina vetäytynyt omiin oloihinsa ja viettänyt paljon aikaa tietokoneen ääressä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Tielinen sanoo, että poliisia kiinnostaa muun muassa se, mitä hän on tietokoneellaan tehnyt. Toistaiseksi poliisilla ei ole vielä tietoa siitä, onko hän mahdollisesti esimerkiksi hakenut mallia teolleen kouluampumisten kaltaisista aiemmista henkirikoksista.

– Mitään semmoisia viitteitä ei ole toistaiseksi tullut ilmi, mutta esitutkinta on vielä hyvin alkuvaiheessa. Poliisi on takavarikoinut hänen käytössään olleen tietokoneen ja puhelimia, ja niitä aiotaan kyllä tutkia, Tielinen kertoo Lännen Medialle.


Poliisin mukaan esitutkinnassa on vahvistunut käsitys, ettei tekoon liity poliittisia tai ideologisia motiiveja, ja että 23-vuotias mies toimi yksin ja valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti. Mies oli ilmeisesti lopettanut ampumisen muutaman laukauksen jälkeen, kun patruunat loppuivat.

– Ampumattomia patruunoita ei ole löytynyt hänen hallustaan eikä hänen käyttämästään autosta, Tielinen kertoo.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on vahvistunut käsitys, ettei tekoon liity poliittisia tai ideologisia motiiveja. KUVA: Lauri Heino

Ampumiseen käytetty ase oli luvallinen, mutta se ei kuulunut epäillylle. Poliisilla on käsitys siitä, miten epäilty oli saanut aseen haltuunsa, mutta poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut aseen alkuperää julkisuudessa.


Poliisi pitää tämänhetkisten tietojen valossa todennäköisenä, että surmatyön taustalla on lähinnä syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä. Tämän tarkemmin Tielinen ei halua epäillyn terveydentilaa kommentoida.

– Ne ovat salassa pidettäviä tietoja, hän perustelee.

Epäilty ei ole kuulusteluissa halunnut kertoa tapahtumista eikä vastata hänelle niistä esitettyihin kysymyksiin.

– Hänen kanssaan pystyy kommunikoimaan, mutta hän ei ole itse ollut noista tapahtumista halukas keskustelemaan, eikä omatoimisesti hirveästi muutenkaan kommunikoimaan mitään, Tielinen kuvailee.

Miehellä on aiempaa rikoshistoriaa, mutta Tielisen mukaan ei ihan lähiajoilta.

– Kyllä tämä hänen läheisilleenkin on ymmärtääkseni yllätyksenä tullut, että hän oli tämmöisen teon päätynyt tekemään, Tielinen sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jännä ilmiö, että lähes aina rikoksen syy yritetään työntää jonnekin muualle kuin tekijälle. Vaikutin voi olla mikä vain - ja tiukkoja aikoja on ollut aina. Tekijä on kuitenkin juuri se, joka rikollisen teon toteuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksammeko virheitä mitä hallitukset teki 1990-luvun laman aikana? Tällä tarkoitan mielenterveydenhuollon rajua alasajoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

90- luvun alun hallitukset kamppailivat taloudellisen katastrofin estämiseksi. Ei kaikkea nyt tapahtuvaa voi selittää jos ja jos periaatteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä, valitettavasti näin. Kaikki jokaisen hallituksen leikkauskuurit mielenterveyspalveluihin ja muuhun sairaanhoitoon alkaa näkymään koulusurmina ja tälläisinä random hyökkäyksinä.
Kun joku päivä noille poliitikon prkleille menisi kaaliin tämä asia niin loppuis nämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia on justiin näin,tänäpäivänä hallituksella on vaan tärkiää että kaupat on auki yötäpäivää pyhhääarkea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image