Kotimaa

Poliisi haluaa ku­rin­pa­lau­tus­ta kan­na­bis­kes­kus­te­luun

KUVA: Arkistokuva.
Kotimaa 11.7.2014 7:28
Ville Manninen

Oululaiset poliisit toivovat kannabiskeskusteluun kielteisempää sävyä. Tällaisia lausuntoja toivotaan poliisin korkeimmalta taholta, eli Poliisihallitukselta. Se ei tavallisesti ole ottanut kantaa lakien sisältöihin.

Sävyltään myönteinen keskustelu kannabiksesta lisää huumekokeiluja ja –ongelmia. Näin todetaan keskusrikospoliisin Oulun yksiköstä Poliisihallitukselle lähetetyssä muistiossa. Siinä eritellään myös mahdollisten lakimuutosten aiheuttamia haittoja.

Muistion tarkoituksena on saada kannabiksen vastaiseen rintamaan myös viranomaisääniä. Myös poliisin omaa toimintaa kannabisrikollisuuden suhteen pitäisi kehittää.

Muistiossa ehdotetaan muun muassa lakimuutoksia. Poliisi voisi kirjoittaa pienistä kannabisviljelmistä sakon sen sijaan, että rikos käsiteltäisiin oikeudessa. Samalla sakon muuntorangaistusta toivotaan takaisin.

Oikeuskäsittelyyn menisivät enää vakavammat rikokset. Muistiossa arvioidaan myös, että pienimmistä ja selvimmistä kannabisrikoksista kannattaisi poistaa valitusoikeus. Tämä vähentäisi oikeusistuimien työtaakkaa.

Lue lisää 11.07.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (341)

Kannabiksesta kun on puhe, vetää poliisi ja muut puolustukseksi, "et tiedä mitä kannabiksessa on kun sen kadulta ostat, jäädessäsi kiinni, sut ajetaan ulos yhteiskunnasta ja kouluista jne., koska se on laitonta, entä lapset?" Kuinka monissa lehdissä toitotetaan, että nuoret pääsee kannabikseen käsiksi paljon helpommin kuin alkoholiin? Jos kannabis olisi laillisesti myytävänä esmes. Alkossa, silloin tietää mitä siinä kannabiksessa on, silloin ei heitetä ulos yhteiskunnasta, vaan voidaan ohjata hoitoon jos tarvitsee. Nuoret eivät pääsisi kannabikseen niin helposti käsiksi. Sen takia laki on muutettavissa, jos joku osa on toimimaton. Ehdottomasti vapaampi kannabis politiikka, jolloin vähävaraiset sairaat saisivat tarvittaessa oikean avun, ilman, että pitäisi kituutella lääkkeillä jotka eivät auta sairauteen, mutta muuhunkaan ei ole varaa. Ajatelkaa lapsia ja nuoria, ajatelkaa kerrankin värävaraisia ja sairaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Oulun poliisilla internet yhteyttä tai ovatko käyneet edes ulkomailla kun on tuo sivistyksen taso heillä
sen verran matala?

Nyt on jo vuosi 2016 ja vaikka median mukaan Suomessa ei ole korruptiota niin
ihmiset eivät ole kaikki kuitenkaan ihan niin typeriä ,että uskoisivat kannabiksen kieltolain hyödyttävän
ketään muuta kuin nykyistä korruptoitunutta järjestelmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laillistamisessa on muutamia "ongelmia". Oikeushenkilöt esimerkiksi Orion Pharma ja Suomen Apteekkariliitto näkevät laillistamisen todellisena uhkana lääkekaupalle ja lääkkeiden käsikaupalle. Kun Kannabis laillistetaan niin tämä näkyy suoraan reseptilääkkeiden kirjoittamisen vähentymisenä ja apteekkien kipu-, epilepsia-, syöpä- ja mieliala lääkkeiden myynnin putoamisena. Ei hyvä tilanne lääkefirmoilla, yksityisille klinikoille tai lääkäreille (ilmaiset konferenssi matkat yms. lääkelobbareiden tarjoamat edut katoavat). Looginen syy seuraus suhde vai mitä? Todellisuudessa tämä on vain yksi syy kieltolakiin. Syy miksi hamppu on kasvina laiton on sen monipuolisuus ja käyttö teollisuudessa, kuten bio polttoaineet, 100% biohajoava muovi ja kuitusovellutukset tekevät tästä vaarallisen öljyteollisuudelle ja öljyntuottajamaille joiden talous on öljyn ja kaasun viennin varassa. Hamppua on erittäin helppo kasvattaa ja tuottaa nopeaa satoa, joten tämä tarkoittaa sitä, että jokainen Valtio voi alkaa tuottamaan hamppua paikallisesti ja näinollen korvata osan tai jopa kokonaan öljyntarpeensa, voi rakentaa jalostamoita ja tehtaita, joilla voidaan korvata perinteisesti maahan tuodut öljy hyödykkeet. Mitä tämä tekisi maailmalla toimivalle pankkikartellille? Vaikutukset näkyisivät suoraan Lähi-idän maiden voimasuhteissa, tekisi turhaksi käydä kauppaa öljyntuottajavaltioiden kanssa, Yhdysvallat luultavasti romahtaisi täysin ja painuisi lamaan, jota ei voida resetoida nykyisellä talousjärjestelmällä. Näkisin, että eletään vaarallisia aikoja, mutta samalla aikaa, jonka jälkeen voitaisiin alkaa rakentamaan parempaa yhteistä tulevaisuutta ilman tarvetta taistella resursseista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sota huumeita vastaan on hävitty aikoja sitten. Tämä on vain säälittävien poliisien säälittävä viimeinen oljenkorsi. Ja jos mietitään poliisin korruptoituneisuutta tämän päivän Suomessa, niin possujen ei kannattaisi lässyttää yhtään mitään huumeista. Kannattaa muistaa, kuinka Pasilan miehet, poliisit , ja muut korruptoituneet "ihmiset" täällä huumekartellia pyörittää. On kaksinaimoralistista väittää muuta. poliisit ovat piloilla, ja pilaavat fasistisuudellaan tämän maan, poliitikkojen ohella. Itse en tule ikinä kunnioittamaan auktoriteetteja, en nöyristy, enkä allekirjoita kenenkään poliittisen saastan näkemyksiä kannabiksen "pahuudesta". Koska poliisin ja valtion idiotismi on jatkuvasti valloillaan, ja mitään puhdistuksia koneistoon ei tule, minä jatkan lakien rikkomista, kuten olen ennenkin tehnyt, ja kuten poliisikin tekee. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on hankala-asteinen krooninenkipu joka johtuu hermovauriosta ja välillä lääkitys on sama kuin saattohoitopotilailla. Kannabis auttaa niin hyvin, että voin jättää lyricat, tramalit, rivatrillit, diapamit, panacodit, temgesicit ja oxycontinit ottamatta.
Muutun zombista takaisin ihmiseksi, mutta en uskalla kertoa lääkärilleni että kannabis auttaa. Onhan kannabis vaarallistakin, siitä voi jäädä kiinni ja saada rangaistuksen tai joutuu maksamaan 20€/g

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannabiskeskustelua on parempi käydä faktoilla kuin poliisin mielipideohjauksessa, ja faktojen perusteella kyseessä on paljon laillisia päihteitämme alkoholia ja tupakkaa harmittomammasta aineesta, jolla vielä lisäksi on lääketieteellisiä hyötyjä. Poliisi voisi keskittyä omaan työhönsä johon mielipidevalvonta ei kuulu.

Oletan myös että poliisi haluaisi sakottaa kannabisviljelmistä oikeudessa käymisen sijaan koska poliisi voisi paikan päällä jakaa isommat sakot kuin mitä juttuihin kyllästyneet ja niitä tavanomaisina pitävät oikeusistuimet antavat nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Poiliisi nillittää kannabiksen polttelijoista ja edelleen piri/subu/pilleripäät ravaa keskustassa päivästä toiseen. On tämä jummijammi ihme hommaa. Tuntuu, että jos nykyään uutisoidaan huumeista on kyse aina kannabiksesta, eikä esimerkisi huumaavista lääkkeistä, jotka on todellinen ongelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Onhan se melko nurinkurista priorisointia, että ennemmin jahdataan jotain pilvipäitä entä noita piri/subu/pilleripäitä, jotka tekevät kaikki apteekkimurrot sun muut siwa-ryöstöt.
Ei kannabiksen takia kukaan ryöstele kauppoja mutta subun takia ryöstellää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tuohonkin voidaan vaikuttaa poliittisilla muutoksilla. On syynsä että heidän addiktionsa käy kalliiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko valtiolla tosiaan varaa jättää kannabiksen verotulot keräämättä, nyt kun talouskin on kuopassa? Myynnistä saatavien verotulojen lisäksi Suomeen syntyisi aivan uusi teollisuuden ala, joka varmastikin työllistäisi satoja suomalaisia mm. viljelyn-, kaupan-, ja logistiikan aloilla.
Ihmisten tulisi lopettaa vanhojen "harhaoppien" jankutus ja pohtia, kuinka saisimme parhaan hyödyn tästä kasvista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella noloa haluta käyttää tuhottomasti rahaa siihen että saadaan rangaistua ihmisiä tiettyjen lääke-aineiden käytöstä. Todella noloa ja typerää. Ja sitten ihmetellään päätä seinään hakaten että ei ole rahaa ei. Usko irti valtiosta.. valtio tieteelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannabiksesta on vihdoin alettu keskustelemaan Suomessa. On vaikea ymmärtää, miksi pitäisi yhtäkkiä palata 70- ja 80-luvulle, jolloin tuo keskustelu tarkoitti että tv-studiossa istui "asiantuntija", joka oli joko poliisi tai Irti huumeista ry:n jäsen, jolle kannabis merkitsi porttia huumehelvettiin. Tämä kieltolakiaktivismi on ideologinen aate, joka muistuttaa uskonnollisia hurmosliikkeitä. Tutkijat ja tiedemiehet olivat pannassa, koska he olivat joko huumepropagandan aivopesemiä tai mafioiden palkkalistoilla olevia huumemarkkinoijia. Näin sanoi huumesyyttäjä Ritva Santavuori tv-haastattelussa aikoinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olit mukana tässä korruptiossa sitten tietoisesti tai tiedostamatta. LOPETA SE NYT ! Aiheutat suunnattoman määrän kuolemaa ja pahoinvointia olemisellasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autisteille ja monille epileptikoille ei ole mitään muuta toimivaa lääkettä kuin kannabis ja sen kieltäminen on SAIRASTA ja se täytyy LOPETTAA ! Aivan kuten moni epileptikon elämä on LOPPUNUT kiitos tämän kieltolain.. ja kuinka monta itsemurhaa on tapahtunut kiitos tämän kieltolain? Kuinka monta elämää on mennyt tuskassa josta ei pääse ulos kiitos tämän kieltolain? Kannabis parantaa myös syöpää ja se on FAKTA ! Herätkää ! Tämä on täysin sairasta toimintaa ja se täytyy LOPETTAA !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sinulla ole kykyä haluta muuttaa asioita parempaan jos asiat eivät (mukamas) koske sinua kun kysyt moista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kiinnosta kannabikset, mutta ei minusta hyvältä kuulosta tämä että poliisi haluaa ohjailla kansalaisten mielipiteitä. Tuosta jos saavat pään auki niin mitähän siellä seuraavana on kiellettävien listalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi elää pahasti eilisessä. Kannabis-keskustelu ei ole Suomen sisäinen asia, vaan kannabiksen laillistamisen vaatimus alkaa olla länsimaissa vallitseva mielipide. Esimerkisi USAssa 58% kansalaista on laillistamisen kannalla viimesyksyisen gallupin mukaan. Suuri osa suomalaista seuraa suoraan ulkomaista mediaa ja kansalaiskeskustelua. Miten suomalainen poliisi kuvittelee voivansa hallita ihmisten mielipiteenmuodostusta...pitääkö ottaa käyttöön kyrilliset kirjaimet , estää pääsy nettiin ja sosiaaliseen mediaan, julistaa keskusvallasta riippumaton kansalaistoiminta vieraan vallan agenteiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aikoihin eletty kun poliisi alkaa torpata yhteiskunnalista keskustelua. Jos joku tarvii kurinpalautusta niin se on oulun poliisi ja varsinkin heidän laittomat toimet keskustan alueella. Prätkäjengit, varkaat, pahoinpitelijät ja raiskaajat saavat vapaat kädet toimia kun Oulun poliisin tärkein tehtävä näyttää olevan hippien ja heidän rikkaruohojensa jahtaaminen. Olisiko Suomessakin aika siirtyä nykyaikaan ja lopettaa kieltolaki jonka varjolla Aarniokin teki rikoksensa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (341)

Uutisvirta

21:47
Viikko alkaa Oulun seudulla viileänä, mutta sitten alkaa lämmetä ja tuulla – loppuviikosta tulee vettä ja sitten lunta
21:44
OLS:n ryhtiliike palkittiin vakuuttavalla kotivoitolla – Haudanlampi ja alasarjalöytö Karvonen viihdyttivät Kastellin monitoimitalon yleisöä maaleillaan
20:33
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
20:07
Syömäsä: Zivagon Pincho-perjantai tarjoilee naposteltavaksi tapaksia työviikon päätteeksi
20:02
Heidi Määtällä on kotonaan Pateniemessä on 15 kissaa, joista neljä on hänen omiaan ja loput PoPoPetin pelastamia eläimiä
20:00
Oululainen Raija Väyrynen yllättyi, kun kuuli voittaneensa luontokuvakisassa – innostus kuvaamiseen iski Lapissa
19:53
Kalajoen tytön kasvutarina – Kiia Nousiainen rakentaa määrätietoisesti elämäänsä ja kiekkouraansa
191
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Hyvä Pontus! Niin minäkin, ja olen arvostanut aina, maalta kun kotoisin olen. Ja pellot vuokralla vain nimelliskorvausta... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image