Kotimaa

Pokerin salat nyt kirjassa suomeksi

Kotimaa 29.5.2006 13:54 | Päivitetty 29.5.2006 13:56
STT
Rahapeli pokerin suosio on jyrkässä nousussa, sillä nettipokerin pelaaminen kasvaa liki räjähdysmäisesti. Meillä julkaistaan nyt otolliseen aikaan ensimmäinen suomenkielinen pokerin opaskirja. Pokerin käsikirjan (Like) ovat kirjoittaneet ammattipelaaja Aki Pyysing ja toimittaja Marko Erola.

-- Vaikka kaikki suomalaiset oppisivat nyt pelaamaan oppaan avulla, se ei haittaa, sillä vielä löytyy 50 miljoonaa tyhmää jenkkipalaajaa, lohkaisee Aki Pyysing.

Ammattipelaaja kertoo, että hän koki opaskirjan tekemisen liki velvollisuudekseen.

-- Kun itse luin englanniksi ensimmäisen pokerikirjani, tajusin, että tässä lajissa voi pärjätä. Olin suorastaan velkaa lajille sen, että teen suomenkielisen pokerikirjan.

Kunnon pokerihaiden tapaan Pyysing ei suostu paljastamaan, millaisissa summissa hänen voittonsa liikkuvat. Mies kuitenkin korostaa, että pokeri on taitolaji, jossa onnen merkitys kutistuu pieneksi vähänkin pitemmällä aikavälillä.

-- Jos vuositasolla häviää pokerissa, on täytynyt pelata huonosti. Mutta yksittäisessä pelissä onnella on aina osuutta.

Suomalainen on otollista ainesta

Pyysing väittää, että suomalaisilla on varsin mukavat edellytykset oppia tasokkaiksi pokerin pelaajiksi. -- Ensinnäkin suomalaisten perusmatematiikan osaaminen on hyvä. Toisaalta on tärkeää se, että suomalaiset eivät ole monen muun kansan tapaan taikauskoisia, viileä pokerinaama korostaa.

Pokerin pelaaminen edellyttää Pyysingin mukaan ennen muuta kurinalaisuutta. Lajissa tarvitaan hänen mielestään samoja ominaisuuksia, joita vaaditaan hyvältä pörssin sijoittajalta.

Nettipokerin saapuminen on Pyysingin mielestä muuttanut selvästi pokeripelin luonnetta.

-- Nettipokeri on nopeampaa ja aggressiivisempaa kuin perinteinen, samassa pöydässä pelattava versio. Nettipokerissa ei pääse näkemään vastustajaa, joten pokerinaamalla ei tietenkään ole siinä merkitystä.

Amatööriä kiinnostaa varmasti Pyysingin ohje siitä, milloin kannattaa jatkaa ja milloin lopettaa peli.

-- Ohjeeni on, että peli kannattaa lopettaa silloin kun on häviöllä. Tappio vaikuttaa psyykeen jollain tapaa kaikilla. Kun on kyse henkisen kapasiteetin pelistä, ei tappiota kannata yrittää kääntää heti voitoksi. Aina tulee uusi päivä ja uudet pelit.

Edelleen herrasmiesten laji?

Menestynein pokerihai on Aki Pyysingin mukaan jenkkikonkari Doyle Brunson. Hän on pelannut menestyksellä jo 40 vuotta.

Tasoero lajin kärkiammattilaisten kesken on Pyysingin mielestä kuitenkin erittäin pieni.

-- Pokerissa ei ole mitään (tenniskunkku) federerejä. Huippupelaajien kesken voitto riippuu päivän kunnosta. Liekö suurikaan ihme, että pokerin taitajat eivät pelaa kovin mielellään toisiaan vastaan. Mieluisempia vastustajia ovat "vieraat" eli amatöörit.

Sukupuolella ei ole Pyysingin kokemuksen mukaan vaikutusta pokeritaitoihin. Se, että huipuissa on enemmän miehiä, johtuu vain naisten aliedustuksesta pokeripöydissä.

Myöskään ikä ei ole ratkaiseva tekijä.

-- Pokerin pariin on aivan viime aikoina ilmestynyt paljon todella taitavia nuoria. Juuri nuoret muuttavat pelitapaa hyökkäävämmäksi, aggressiivisemmaksi.

Silti Pokeri on Aki Pyysingin mukaan perimmiltään herrasmieslaji. Tämä näkyy esimerkiksi käytöskoodeissa. -- Sekä tappiot että voitot pitää osata ottaa vastaan. Voiton jääkiekkotyylinen tuuletus tai toisaalta raivon ilmaukset eivät kuulu pokeripöytään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

94 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image