Kotimaa

Pohjola Terveys myy työ­ter­veys­pal­ve­lun­sa Mehiläiselle – aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Yksi Pohjolan sairaaloista sijaitsee Hiirosessa Oulussa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 16.4.2019 13:10
Mirko Siikaluoma

Pohjola Terveys myy työterveyspalvelunsa Mehiläiselle. OP-ryhmään kuuluvan yhtiön tavoitteena on keskittyä ortopediaan ja urheilijoiden hoitoon.

Pohjola Terveys aloitti toimintansa ortopediaan keskittyneenä yksityissairaalana vuonna 2013. Sen toiminta on laajentunut lähivuosina viiden sairaalan valtakunnalliseksi verkostoksi. Yksi Pohjolan sairaaloista sijaitsee Hiirosessa Oulussa.

Pohjola Terveys kertoo panostavansa jatkossa erityisesti tapaturma-asiakkaiden sekä urheilijoiden hoitopolkuun sekä kuntoutumiseen. Sairaaloihin on määrä perustaa urheiluklinikat vielä kuluvan vuoden aikana. 

Pohjola Terveys myy työterveyspalvelunsa Mehiläiselle. Liiketoimintakaupan myötä työterveyspalveluiden henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksessa Mehiläisen palvelukseen niin sanotusti vanhoina työntekijöinä. Liikkeenluovutuksen arvioidaan toteutuvan 1.6.2019.

- Keskitymme Pohjola Terveyden ydinliiketoimintaan ja systemaattisesti rakennettuun erikoisosaamiseen tapaturmien hoidossa. Tarkennettu palvelutarjonta tuo kustannustehokkuutta, ja samalla haemme kasvua erityisesti urheilijoiden hoidosta, mikä tukee OP:n vakuutusliiketoimintaa, OP Vakuutuksen toimitusjohtaja ja Pohjola Terveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Lehtilä kommentoi kaupan taustoja.

Pohjola Terveys tiedottaa aloittavansa koko 250 hengen henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 20 tehtävän päättymiseen. Vähintään kuusi viikkoa kestävät neuvottelut aloitetaan 23. huhtikuuta. Työterveyspalveluiden henkilöstö ei ole neuvottelujen piirissä.

MAINOS

Kommentoi

Jos aletaan operoimaan urheilupainotteisesti niin pitää poistaa harrastelijat, kuten kotijudokat, palkkalistoilta. Toiminta pysyy uskottavana kun tarjolla ei ole parasta ennen-päiväyksen ohittanutta lääketieteilijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitten riitä Esperit, Attendot - näille pärriäisten hunajaisen kermankuorijoille.

Boikottiin meni tämäkin. Ja rahat julkiselle puolelle itse omistamaan ''yritykseen''.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä monikansalliset jättifirmat paisuvat terveyspalveluissa samalla tapaa kuin vanhustenhoidossa ja sieltähän meillä on jo kokemusta mihin se johtaa hoidon laadussa. Toinen ikävä asia on näiden jättifirmojen kohdalle se, että ne ei ainakaa Suomeen veroeuroja jätä. Kokoomuspuoluehan se on näiden jättifirmojen innokas edunvalvoja. Tätä kehitystä sote-sopassa yritettiin edistää nopeutetulla aikataululla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva lääkäri on nykyään yksityisyrittäjä. Ovat isojen keskusten orjina jotka määrittelevät palkkionmuodostuksen, nyhtävät tilavuokrat j muut maksut päältä pois. Missä on se yksittäinen lääkäri pitämässä ihkaomaa vastaanottoa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään koska sillä ei ole varaa ostaa laitteita ja tarvikkeita jolla se voi toteuttaa itseään. Nallelääkärinä saattaisi menestyä, karkkipalkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se monopoli ja kartelli vahvistuu päivä päivältä ja mitään ei asille voida tehdä. Päinvastoin hommaan pistetään vauhtia ja samaa vauhtia rahat siirtyvätkin Panamaan, Suomen ahnaan verottajan ulottumattomiin. Saahan yritykset suunnitella verotusta, ja kansalaiset sitten kiltisti selkänahastaan täyttävät tämänkin kuopan. Kansalaisille kun hallitus tekee verosuunnittelun, kirimällä taas veroruuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli odotettavissa. Vakuutusyhtiö luuli laittavansa lääkäreiden kustannukset kuriin mutta toisin kävi - jälleen. Lisää lääkäreita tarvitaan - huomattavasti enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten laittaa lääkäreiden kulut kuriin, kun lääkärit toimivat yksityisyrittäjinä, joka luonnollisesti haluavat paljon asiakkaita ja asiakaskäyntejä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova kilpailu auttaa hintojen alentamisessa, mutta voi johtaa laadun heikkenemiseen. Eli siis ... sopiva kilpailu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai yhtiö ajatteli saavansa vaalitukiaisten vastaanottajilta erittäin rahakkaita terveydenhuollon yksityistämisiä. Soten kaatuminen ja törkeimpien potilaiden heitteillejättöjen julkitultua yhtiö suuntaa nyt katiskat helpommille vesille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.11.
Kärppien voittoputki venyi jo yhdeksään – Lukko hallitsi peliä, mutta Kärpät onnistui maalinteossa
22.11.
Kärpät otti vierasvoiton Lukosta - katso ottelukooste
22.11.
Kuvagalleria: Lumo toi iloa ja valoa marraskuiseen pimeyteen, tältä valofestivaalin teokset näyttävät
22.11.
Kaksi suomalaista mäkihypyn maailmancupin kauden avauskilpailuun – Eetu Nousiainen ja Andreas Alamommo selvittivät tiensä karsinnasta kilpailuun
22.11.
Junttilan tehoilta takasi Kärpille yhdeksännen perättäisen voiton – Rybarille kauden kolmas nollapeli
22.11.
Kalevan entinen päätoimittaja Markku Mantila palaa Vaasaan Ilkka-Pohjalaisen päätoimittajaksi – "En olisi muuten tullutkaan näihin hommiin, jos en luottaisi tulevaan"
22.11.
Kärpät tekee 0-2 maalin Lukkoa vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kaikissa tilanteissa, nyt ja tulevaisuudessa, AY-liike rakentaa Suomea paremmaksi ja toimii suomalaisten yhteiseksi hyvä... Lue lisää...
Yhdessä enemmän

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image