Kotimaa

Pohjola Terveys myy työ­ter­veys­pal­ve­lun­sa Mehiläiselle – aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Yksi Pohjolan sairaaloista sijaitsee Hiirosessa Oulussa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 16.4.2019 13:10
Mirko Siikaluoma

Pohjola Terveys myy työterveyspalvelunsa Mehiläiselle. OP-ryhmään kuuluvan yhtiön tavoitteena on keskittyä ortopediaan ja urheilijoiden hoitoon.

Pohjola Terveys aloitti toimintansa ortopediaan keskittyneenä yksityissairaalana vuonna 2013. Sen toiminta on laajentunut lähivuosina viiden sairaalan valtakunnalliseksi verkostoksi. Yksi Pohjolan sairaaloista sijaitsee Hiirosessa Oulussa.

Pohjola Terveys kertoo panostavansa jatkossa erityisesti tapaturma-asiakkaiden sekä urheilijoiden hoitopolkuun sekä kuntoutumiseen. Sairaaloihin on määrä perustaa urheiluklinikat vielä kuluvan vuoden aikana. 

Pohjola Terveys myy työterveyspalvelunsa Mehiläiselle. Liiketoimintakaupan myötä työterveyspalveluiden henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksessa Mehiläisen palvelukseen niin sanotusti vanhoina työntekijöinä. Liikkeenluovutuksen arvioidaan toteutuvan 1.6.2019.

- Keskitymme Pohjola Terveyden ydinliiketoimintaan ja systemaattisesti rakennettuun erikoisosaamiseen tapaturmien hoidossa. Tarkennettu palvelutarjonta tuo kustannustehokkuutta, ja samalla haemme kasvua erityisesti urheilijoiden hoidosta, mikä tukee OP:n vakuutusliiketoimintaa, OP Vakuutuksen toimitusjohtaja ja Pohjola Terveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Lehtilä kommentoi kaupan taustoja.

Pohjola Terveys tiedottaa aloittavansa koko 250 hengen henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 20 tehtävän päättymiseen. Vähintään kuusi viikkoa kestävät neuvottelut aloitetaan 23. huhtikuuta. Työterveyspalveluiden henkilöstö ei ole neuvottelujen piirissä.

MAINOS

Kommentoi

Jos aletaan operoimaan urheilupainotteisesti niin pitää poistaa harrastelijat, kuten kotijudokat, palkkalistoilta. Toiminta pysyy uskottavana kun tarjolla ei ole parasta ennen-päiväyksen ohittanutta lääketieteilijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitten riitä Esperit, Attendot - näille pärriäisten hunajaisen kermankuorijoille.

Boikottiin meni tämäkin. Ja rahat julkiselle puolelle itse omistamaan ''yritykseen''.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä monikansalliset jättifirmat paisuvat terveyspalveluissa samalla tapaa kuin vanhustenhoidossa ja sieltähän meillä on jo kokemusta mihin se johtaa hoidon laadussa. Toinen ikävä asia on näiden jättifirmojen kohdalle se, että ne ei ainakaa Suomeen veroeuroja jätä. Kokoomuspuoluehan se on näiden jättifirmojen innokas edunvalvoja. Tätä kehitystä sote-sopassa yritettiin edistää nopeutetulla aikataululla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva lääkäri on nykyään yksityisyrittäjä. Ovat isojen keskusten orjina jotka määrittelevät palkkionmuodostuksen, nyhtävät tilavuokrat j muut maksut päältä pois. Missä on se yksittäinen lääkäri pitämässä ihkaomaa vastaanottoa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään koska sillä ei ole varaa ostaa laitteita ja tarvikkeita jolla se voi toteuttaa itseään. Nallelääkärinä saattaisi menestyä, karkkipalkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se monopoli ja kartelli vahvistuu päivä päivältä ja mitään ei asille voida tehdä. Päinvastoin hommaan pistetään vauhtia ja samaa vauhtia rahat siirtyvätkin Panamaan, Suomen ahnaan verottajan ulottumattomiin. Saahan yritykset suunnitella verotusta, ja kansalaiset sitten kiltisti selkänahastaan täyttävät tämänkin kuopan. Kansalaisille kun hallitus tekee verosuunnittelun, kirimällä taas veroruuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli odotettavissa. Vakuutusyhtiö luuli laittavansa lääkäreiden kustannukset kuriin mutta toisin kävi - jälleen. Lisää lääkäreita tarvitaan - huomattavasti enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten laittaa lääkäreiden kulut kuriin, kun lääkärit toimivat yksityisyrittäjinä, joka luonnollisesti haluavat paljon asiakkaita ja asiakaskäyntejä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova kilpailu auttaa hintojen alentamisessa, mutta voi johtaa laadun heikkenemiseen. Eli siis ... sopiva kilpailu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai yhtiö ajatteli saavansa vaalitukiaisten vastaanottajilta erittäin rahakkaita terveydenhuollon yksityistämisiä. Soten kaatuminen ja törkeimpien potilaiden heitteillejättöjen julkitultua yhtiö suuntaa nyt katiskat helpommille vesille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
47
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
37
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
9
Annika Saarikko ei lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi – "Halusin kertoa ratkaisustani nopeasti, jotta muut voivat rauhassa valmistautua syyskuuhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Kun on valmis tekemään paljon töitä ja jaksaa pyrkiä elämässä eteenpäin, niin jossain vaiheessa todennäköisesti päätyy k... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image