Kotimaa

Pohjola Terveys myy työ­ter­veys­pal­ve­lun­sa Mehiläiselle – aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Yksi Pohjolan sairaaloista sijaitsee Hiirosessa Oulussa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 16.4.2019 13:10
Mirko Siikaluoma

Pohjola Terveys myy työterveyspalvelunsa Mehiläiselle. OP-ryhmään kuuluvan yhtiön tavoitteena on keskittyä ortopediaan ja urheilijoiden hoitoon.

Pohjola Terveys aloitti toimintansa ortopediaan keskittyneenä yksityissairaalana vuonna 2013. Sen toiminta on laajentunut lähivuosina viiden sairaalan valtakunnalliseksi verkostoksi. Yksi Pohjolan sairaaloista sijaitsee Hiirosessa Oulussa.

Pohjola Terveys kertoo panostavansa jatkossa erityisesti tapaturma-asiakkaiden sekä urheilijoiden hoitopolkuun sekä kuntoutumiseen. Sairaaloihin on määrä perustaa urheiluklinikat vielä kuluvan vuoden aikana. 

Pohjola Terveys myy työterveyspalvelunsa Mehiläiselle. Liiketoimintakaupan myötä työterveyspalveluiden henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksessa Mehiläisen palvelukseen niin sanotusti vanhoina työntekijöinä. Liikkeenluovutuksen arvioidaan toteutuvan 1.6.2019.

- Keskitymme Pohjola Terveyden ydinliiketoimintaan ja systemaattisesti rakennettuun erikoisosaamiseen tapaturmien hoidossa. Tarkennettu palvelutarjonta tuo kustannustehokkuutta, ja samalla haemme kasvua erityisesti urheilijoiden hoidosta, mikä tukee OP:n vakuutusliiketoimintaa, OP Vakuutuksen toimitusjohtaja ja Pohjola Terveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Lehtilä kommentoi kaupan taustoja.

Pohjola Terveys tiedottaa aloittavansa koko 250 hengen henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 20 tehtävän päättymiseen. Vähintään kuusi viikkoa kestävät neuvottelut aloitetaan 23. huhtikuuta. Työterveyspalveluiden henkilöstö ei ole neuvottelujen piirissä.

MAINOS

Kommentoi

Jos aletaan operoimaan urheilupainotteisesti niin pitää poistaa harrastelijat, kuten kotijudokat, palkkalistoilta. Toiminta pysyy uskottavana kun tarjolla ei ole parasta ennen-päiväyksen ohittanutta lääketieteilijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitten riitä Esperit, Attendot - näille pärriäisten hunajaisen kermankuorijoille.

Boikottiin meni tämäkin. Ja rahat julkiselle puolelle itse omistamaan ''yritykseen''.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä monikansalliset jättifirmat paisuvat terveyspalveluissa samalla tapaa kuin vanhustenhoidossa ja sieltähän meillä on jo kokemusta mihin se johtaa hoidon laadussa. Toinen ikävä asia on näiden jättifirmojen kohdalle se, että ne ei ainakaa Suomeen veroeuroja jätä. Kokoomuspuoluehan se on näiden jättifirmojen innokas edunvalvoja. Tätä kehitystä sote-sopassa yritettiin edistää nopeutetulla aikataululla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva lääkäri on nykyään yksityisyrittäjä. Ovat isojen keskusten orjina jotka määrittelevät palkkionmuodostuksen, nyhtävät tilavuokrat j muut maksut päältä pois. Missä on se yksittäinen lääkäri pitämässä ihkaomaa vastaanottoa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään koska sillä ei ole varaa ostaa laitteita ja tarvikkeita jolla se voi toteuttaa itseään. Nallelääkärinä saattaisi menestyä, karkkipalkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se monopoli ja kartelli vahvistuu päivä päivältä ja mitään ei asille voida tehdä. Päinvastoin hommaan pistetään vauhtia ja samaa vauhtia rahat siirtyvätkin Panamaan, Suomen ahnaan verottajan ulottumattomiin. Saahan yritykset suunnitella verotusta, ja kansalaiset sitten kiltisti selkänahastaan täyttävät tämänkin kuopan. Kansalaisille kun hallitus tekee verosuunnittelun, kirimällä taas veroruuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli odotettavissa. Vakuutusyhtiö luuli laittavansa lääkäreiden kustannukset kuriin mutta toisin kävi - jälleen. Lisää lääkäreita tarvitaan - huomattavasti enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten laittaa lääkäreiden kulut kuriin, kun lääkärit toimivat yksityisyrittäjinä, joka luonnollisesti haluavat paljon asiakkaita ja asiakaskäyntejä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova kilpailu auttaa hintojen alentamisessa, mutta voi johtaa laadun heikkenemiseen. Eli siis ... sopiva kilpailu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai yhtiö ajatteli saavansa vaalitukiaisten vastaanottajilta erittäin rahakkaita terveydenhuollon yksityistämisiä. Soten kaatuminen ja törkeimpien potilaiden heitteillejättöjen julkitultua yhtiö suuntaa nyt katiskat helpommille vesille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
40
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
29
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
26
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

176 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

600 000 EUROA AUTOIHIN

On kuulemma opposition kestävät. Eivät pääse kyytiin. Lue lisää...
Kyllä kestää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image