Kotimaa

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto: Pelson vankilaa ei saa lakkauttaa

Pelson vankila. KUVA: Leinonen Jukka
Kotimaa 12.2.2018 17:41
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mukaan Pelson vankila pitää säilyttää jatkossakin. Rikosseuraamuslaitos on esittänyt selvityksessään, että Pohjois-Suomen vankipaikat keskitettäisiin jatkossa Ouluun. 

Pohjois-Pohjanmaan vasemmiston puheenjohtaja Olli Kohosen mukaan Pelson toiminta työvankilana on erittäin tärkeää. Kohosen mukaan vankilalla on keskeinen rooli erityisesti Vaalan kunnalle. 

– Jatkuva epätietoisuuden tila koskien vankilan tulevaisuutta on vahingollista niin työntekijöille kuin vangeille ja heidän omaisilleen, Kohonen toteaa. 

Kohonen perustelee Pelson merkittävyyttä muun muassa sillä, että vankila tarjoaa opiskelun lisäksi mahdollisuuksia työtoimintaan esimerkiksi maatalouden parissa. 

– Pelson vankilan työtoiminta on tuottavaa ja se tukee myös vankien sopeutumista siviilielämään vankeusjakson jälkeen, Kohonen perustelee tiedotteessa.

Hän myös ihmettelee, että miten keskustan pääministerikaudella keskitetään jatkuvasti uusia kehittämishankkeita.

– Onko Juha Sipilän joukkojen tavoitteena tyhjentää Pohjois-Suomen pienemmät paikkakunnat ihmisistä kokonaan, Kohonen kysyy lopuksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Kaikki vangit ostopalveluna vaikka Venäjälle.suuret säästöt ja matkailu avartaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Sipilä on järkimies ja kuuntelee Rikosseuraamus laitoksen RISE asiantuntijoita.
Ouluun perustettava vankila on todella tärkeää toteuttaa 208 paikkaisena.
Taloudelliset realiteetit ovat Oulun kannalla täysin!
Asiantuntemattomat ottaa kantaa vaikka eivät ymmärrä mistään mitään.
Vaala selviää tästä hyvin kyllä.
Vankila on paikka josta on vaikeaa ymmärtää, joka ei ole siellä ollut ja siksi tiedän Ouluun tehtävän vankilan olevan täysin ylivoimainen kahden vankilan malliin verrattuna!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ethän vaan satu olemaan joku pelsoa vastustava virkamies? Hämäräinen tai joku kantikainen kuitenkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan taloudelliset realiteetit ei ole laskettu oikein. Sitten kun ne lasketaan oikein, niin tilanne on toinen. Oletko sinisilmäinen niin kuin moni muukin että uskoo kaikkia laskuja, jotka on laskenut puolueellinen henkilö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson ja Oulun vankiloiden lakkauttaminen ja uuden vankilan rakennuttaminen Ouluun on järjetöntä verovarojen haaskaamista. Molemmat ovat toimineet hyvin ja tarpeen vaatiessa saneerattuina ja myös lisärakantamisen mahdollistavina ne voivat jatkaa edelleen. Lisäksi Pelsolla on kansainväläsesti tunnettua työterapiaa kotoperäisen lampaan ja maatiaskarjan kasvattajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä erittäin hyvä esimerkki
siitä miten Vasemmistoliitto
on aina sen tavallisen ihmi -
sen puolella. Vasemmistoliitto
puolustaa tavallisia työläisiä ja
tavallisten ihmisten työpaikko -
ja. Oikeisto- / porvaripuolueet
eivät vähäosaisista välitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nii-i. Miksi Keskusta haluaa keskittää? Sanoivat joskus, että Kepu pettää aina. Oisko tuo edelleenkin totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson toimintaa tarvitaan jatkossakin. Kaikkea ei tarvitse keskittää niinkuin Sipilä käskee. Vasemmisto on ihan järjen asialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan rakennusryhmään vankila, poliisi ja oikeustalo. Tulee toimiva kokonaisuus. Vankirahtaus ei ongelma yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikosseuraamus laitoksen esitys on ainoa oikea ja palvelee erityisesti koko yhteiskuntaa ja vankien kuntoutusta rikoksettomaan elämään.
Vankiaines on muuttunut koko ajan huonompaan suuntaan, vain arviolta 10 prosenttia on työkuntoisia, joille työtoiminnasta on hyötyä.
Työtoiminta ei tuota mitään se on kyllä täysi vale, maataloustulot on ainoa tulo.
Omaisten kannalta Oulu on selkeästi parempi paikka ja kulkuyhteydet on aivan eri luokkaa. Pelso on hankalien yhteyksien päässä tunnetusti.
Hiukkavaarasta lähti varuskunta, Oulusta varusunta, esikunnat jne. eikä siitä Vasemmisto ollut kiinnostunut tippaakaan ja alueen ministerit oli yhdessä mukana Tamperelaisen puolustusministerin esityksessä, ei olisi tarvinnut kuin ei lähde täältä!
Mikä siinä Pelsossa on niin arvokasta, käytännössä kokonaan rakennettava uusi laitos, lehmät ja lampaat eivät ole ydinosaamista vankeinhoitolaitoksessa, siviili saa ne hoitaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi kun et kommentoi enempää, kun ei oke tietotaitoa sinnepäinkään. Erillisillä vankiloilla on suuri etu yhteen suureen vankilaan nähden ja ne edut on juuri vankien kuntoutumiseen tähtääviä. Pelkkä säilyttäminen luo vaan lisää vankeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja näinsitä yritetään hakea irtopisteitä... Oulun seudulla on n. 200000 äänestäjää, Vaalassa 2000...laskutaito ei ole vasemmiston vahvuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson kylä on ränsistynyt muutaman vuoden sisällä kun kaikki on niin epävarmaa. Ennen oli todetta elävä kylä joka oli virkeä juuri vankilan takia, vangit ja kylä pelasi hyvässä yhteistyössä urheilussa ym. toiminnassa oli rivitalot joissa asui vartia perheitä aivan portin tuntumassa, luotto vangit kulkivat aivan ominaan tallille, verstaalle, navetalle toivottaen hyvät huomenet perheille jotka kulkivat samoilla polulla. Miksi maailma on mennyt tämmöiseksi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öö,eikös ne paikalliset vasemmistoministerit olleet lopettamassa täältä varuskuntia aikoinaan??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenenkään asiantuntemusta vähättelemättä, olipa sitten vasemmalta, oikealta, tai jotain siltä väliltä, vankeinhoidon kulut ovat , ja tulevat aina olemaankin pelkkä menoerä, vankilan sijainti ei tee toiminnasta kannattavaa mitenkään mitattuna. Tässäkin taitaa enemmän kiinnostaa uuden vankilan rakentaminen, kuin sen ylläpitäminen, vangeista oikeastaan ei ole huolissaan muut kuin asianajajat, ja hekin ainoastaan rahastus mielessään. Sijainnin suhteen Pelso olisi uudenkin vankilan sijoituspaikkana riskittömämpi vaihtoehto, Hiukkavaaran alueen kiinnostavuus laskee, vaikka siitä on tulevaisuudessa kaavailtu Oulun toista keskustaa. Nykyteknologia mahdollistaa opiskelemisen sijainnista riippumatta, maatila, saha, korjaamotoiminta on mahdollisuus monelle ammattiin rangaistuksen jälkeen. Olisi typerä ja lyhytnäköinen päätös lopettaa Pelson toiminta, vaikka pahoin pelkään että päättäjät ovat tyylilleen uskollisia, ja myyvät mielensä jonkun rakennusliikkeen tahdolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson saha on loppunut jo n. 10 vuotta sitten, puuseppä on käytännössä loppunut. Oma korjaamo loppuu vankilan mukana ja maatila parempi yksityistään Sukevan vankilan tapaan.
Vankilan ympäristö on kaupungin rauhallisin suljettu alue, jossa vangeista on vähiten haittaa yhteiskunnalle.
Nykyaikainen vankila on ihan eri juttu onneksi, mitä se on joskus ollut, kun vangit tuli töihin vankilaan, enää ei löydy edes työhön kykeneviä vankeja ja ne jotka on työkuntoisia pääsee avovankiloihin ja suljetuista on ylitarjontaa lähin Sukevalla!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vankilaa missään tapauksessa huikkavaaraan ihmisten asuinalueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image