Kotimaa

Pohjois-Haagan puukotussurma toi nuorukaiselle vankilatuomio

Kotimaa 1.3.2006 15:27 | Päivitetty 1.3.2006 15:41
STT, TIINA SALUMÄKI
Kolme nuorukaista on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa Pohjois-Haagan puukotussurmasta. Kovin tuomio lankesi 17-vuotiaalle puukottajalle, joka sai nuorena henkilönä tehdystä taposta viisi vuotta vankeutta.

Tapahtumat ajoittuvat viime vuoden lokakuun alkuun, jolloin seitsemän nuoren porukka oli liikkeellä Pohjois-Haagassa Ida Aalbergintiellä. Porukka tapasi kadulla humaltuneen 38-vuotiaan miehen, jonka kanssa he riitautuivat. Nuoret kertoivat, että huonovointiselta näyttänyt mies puhui kännykkään, kun yksi nuorista kyseli hänen vointiaan. Tuolloin mies otti jotain takkinsa taskusta.

Nuoret kertoivat oikeudessa, että luulivat miehen kaivaneen taskustaan asetta. He säikähtivät ja juoksivat pysäköitynä olleen rekan taakse piiloon. Osa nuorista palasi kuitenkin takaisin miehen luokse jatkamaan kahakkaa. Traagiset tapahtumat johtivat siihen, että 17-vuotias puukotti uhria kolmesti. Yksi iskuista oli uhrille kuolettava.

Porukka karkasi teon jälkeen, mutta poliisi nappasi epäillyt Pohjois-Haagan alueelta.

Paikalta löytyi vain hammasharja

Oikeus katsoi, että kyseessä ei ollut hätävarjelu. Nuorukaiset kertoivat uhrin kädessä olleesta aseesta, mutta kadulta löytyi kuitenkin vain hammasharja. Nuoria oli seitsemän ja uhri oli voimakkaasti humalassa. Oikeuden mielestä kaikki nuoret olisivat voineet jatkaa rekan takaa pakoaan eikä mitään tarvetta uhrin luokse palaamiseen ollut.

Taposta tuomittu nuorukainen kertoi, ettei muista lyöneensä miestä perhosveitsellä. Hän oli juonut illan aikana 12 olutta. Muut nuoret kertoivat, että puukottaja oli 17-vuotias. Oikeuden mielestä 17-vuotias puhui tapahtumista niin yksityiskohtaisesti, ettei tarina voinut perustua vain tovereilta kuultuihin asioihin.

Oikeus kuitenkin uskoi nuoren kertomusta siitä, ettei hänen ollut tarkoitus tappaa.

Uhrin veljille ei vahingonkorvauksia

18-vuotias nuorukainen sai puolestaan tuomion pahoinpitelystä, koska hän potki uhria ainakin kahdesti. Hänet tuomittiin 50 päiväsakkoon, josta kertyy maksettavaa 300 euroa. Jutussa kolmantena tuomittu 16-vuotias poika sai tuomion puukon hallussapidosta yleisellä paikalla. Hänelle kertyi 15 päiväsakosta maksettavaa 90 euroa. Teräaseen hallussapidosta tuli tuomio myös 17- ja 18-vuotiaille.

Uhrin veljet vaativat puukottajalta yhteensä 16 000 euron vahingonkorvauksia henkisestä kärsimyksestä. Oikeus ei korvauksiin suostunut, koska kyseessä oli sen mielestä normaali sisarussuhde eikä lain tarkoittama erityisen läheinen suhde.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:22
Puolankalaiselta pihalta anastettiin Majava, Buster ja Yamaha
15:00
Karhujen riemulla ei ole rajaa, kun ne pääsevät telmimään heinäpaalien kanssa – katso video Kuusamon Suurpetokeskuksesta
14:35
Mitä tapahtuu seuraavaksi brexit-rintamalla? Näin asiat voivat edetä
13:04
Kanadassa alkamassa juuri jännittävä äänestyspäivä: Justin Trudeau joutuu tiukoille parlamenttivaaleissa
13:00
Olli Rehn kirjoitti eurokriisin opetuksia viisi kesälomaansa Puulaveden rannalla: " Eurosta on tehtävä iskunkestävä ennen seuraavaa taantumaa"
13:00
Ouluun rakennettiin suurten kaupunkien pienimmät yksiöt – Oulu teki poikkeuksen myös uusien asuntojen asukkaiden ikärakenteessa
12:09
Stora Enso suunnittelee organisaatiomuutoksia Oulun tehtaan muuntamisen yhteydessä – Oulusta vähenee asiakaspalvelutehtäviä "merkittävällä tavalla"
247
Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee pysäköintialueen paikalle
64
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
54
Oulussa on suurista kaupungeista maan alhaisin HPV-rokotekattavuus – myös alueen ympäristökuntien tilanne on huono
34
Stora Enso suunnittelee organisaatiomuutoksia Oulun tehtaan muuntamisen yhteydessä – Oulusta vähenee asiakaspalvelutehtäviä "merkittävällä tavalla"
31
Avohakkuukielto on liian ehdoton, väittää Metsäteollisuus – kansalaisaloite menossa eduskuntaan tiistaina
28
"Tämä ei ole vihreä aalto, vaan tsunami" – Vihreät nousi vaalivoittajaksi Sveitsissä
28
Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus myönsi yritystukia 2,7 miljoonaan euron edestä – katso jutusta tukea saaneet yritykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ei varoituksia.

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

103 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Tämä viestini on minun kontribuutioni vedonlyöntiin vastausten määrästä. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.10.

Fingerpori

21.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image