Kotimaa

Pitkä ilvesjahti päätyi kaatoon - katso video

Kotimaa 18.1.2015 8:18
Helge Murtovaara

Lauantaina koiramies Matti Myllymäki kaatoi ilveksen seisontahaukkuun lyhyen ajon jälkeen.

Kaatoon päättyi Ala-Temmeksen Erän ja Tyrnävän Riistansuojelijoiden yhteinen jo kuukauden ajan kestänyt ilvesjahti.

Riistakeskuksen myöntämän kaatoluvan perusteena on valtakunnallisen suurpetoseurannan eli Tassu-järjestelmän havaintotiedot, joiden mukaan ilvesten määrä on alueella kasvanut vuosi vuodelta.

Limingan seudun riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilön Hannu Pietiläisen mukaan osa ilveksistä liikkuu jo aivan asutuksen lähellä.

”Mielestäni on hyvä, että metsässä on monipuolisesti eläimiä. En usko, että ilvekset alueelta häviävät. Nyt on tarkoitus poistaa ne ilvekset, jotka tulevat liian lähelle asutusta”, Pietiläinen selventää.

Lue lisää 18.01.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (161)

Pohjoisen asukki on oudon arka ihminen. Kaikki luonnossa pelottaa , jollei ole pyssy mukana .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä vaiheessa, kun luonto alkaa karsimaan petokantaa itse on kaikki ihmisten kotieläimet syöty myös. Sitäkö jäädään odottelemaan. Se on ihan hyvä, että petoja vähän peljätetään kauemmas ihmisistä. Jos pääsevät helpoille apajille liian helposti, alkavat lisääntyä holtittomasti ja sitten ei ole enää balanssia luonnossa. Kierron odottelemisen aikana kotikissat ja kaikki pihalla liikkuvat pikkueläimet on jo popsittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorimies kirjoittaa täyttä asiaa!Kyllä sen maanantai aamuna luokkaan tullessaan huomaa miten kukin oppilaista on viikonloppunsa viettänyt.Kaljakassin kanssa seurustelevia nuoria on aivan liikaa.Tälle eräälle "kauhistujalle" voin kokemuksesta kertoa että metsästystä harrastavilla nuorilla on paljon laajemmat tiedot ja kokemukset luonnosta ja ympäristöstä kuin muilla nuorilla yleensä.Mitä tahansa luontoon liittyvää nuori harrastaakin se on kannatettavaa nykyisen kännykkä-ja tietokonepelien aikakaudella.Sitä ei pidä kenenkään ahdasmielisen idealistin tyrmätä!Luonnossa riittää tilaa kaikille harrastajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millaista nautintoa tuottaa tuollaisen harvinaisen luontokappaleen ampuminen?. Liian lähelle asutusta - näurettava
perustelu "aikuiselta" mieheltä. Jokainen tieää että Ilves ei ole todellinen uhka suomen luonnossa. Tyypit ryhmäkuvassa
eivät edes ymmärrä mitä ovat tehneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös puput ovat vähentyneet niillä alueilla joilla ilveskissa liikkuu. Ilvekset syövät kaikki pupujussit ja rusakotkin. Kuka suojelee pupuja? Ilveksiä on ihan tarpeeksi, on tullut lenkkipolullakin vastaan ja saanut koiran kans ihmetellä ja pelätä että kiinnostuuko koirasta liikaa.Mutta onneksi ei. Myös ihan tuossa talojen lähellä likkui yksi ihan hiljattain. Saattaa naapurin fifit lähteä paistina....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se luonto toimii niin, että jos petoja on liikaa suhteessa ruokaan, niin ne vähenee. Joko jättävät lisääntymisen väliin, saavat vähemmän poikasia tai kuolevat pois. Eli ei pupuja tartte suojella. Tämä on ihan luonnon perusperiaatteita ja sitä kutsutaan ympäristön kantokyvyksi. Siinä ei ihmisen tartte sorkkia ja homma toimii paremminkin ilman muka-luontoakunnioittavia metsästäjiä. Metsästyksessä en sinänsä näe mitään väärää, mutta harvojen petoeläinten poisto kannanhoidollisista syistä on pelkkää tuubaa ja esim ylisuurten sorkkaeläinkantojen keinotekoinen ylläpito on luonnolle vain haitaksi monin tavoin. Ja naapurin Fifi ei takuulla lähde paistina, mikäli omistaja huolehtii lemmikistään niin kuin kuuluukin. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten hyvä, mutta ota huomioon että siihen mennessä kun se petokanta alkaa karsiutua luonnostaan niin se on tehnyt jo saaliseläin kannoista selvää. Pidetään kaikki eläinkannat tasaväkisinä niin kaikki on tyytyväisiä. Liiallinen ilveskanta tekee nopeasti selvää etenkin kauriskannoista kuten juuri ala-temmeksellä on käynyt, siellä oli hyvä kauriskanta, mutta pari vuotta sitten tuli nämä ihanat kisumirrit ja enää ei ole kauriita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen luomakunnan hierarkiassa ylimpänä määrä luonnon perusperiaatteet. Ihmisellä on siihen annettu oikeus viisaimpana "eläimenä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin ovat heikkoja nämä sinun vahvasi kun autoja ja noin isoa porukkaa tarttuivat yhen ilveksen kaatoon. No ehkä he pääsivät kerrankin tuntemaan itsensä suuriksi ja vahvoiks, kun saivat kissapedon viimein hengiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän tämän taas näkee!Nimittäin cityvihreiden ns.luonnonsuojelun.Kamala meteli laillisesta ilvesjahdista.Ettepä kiinnitä mitään huomiota tuolle alueelle rakenteilla olevaan valtavaan sähkölinjaan joka n.60m leveänä halkaisee maat ja mannut Muhokselta pohjanmaalle asti mitään väistämättä.Siinä olisi ollut todellista työtä luonnon puolesta,minimoida luonnolle aiheutuvat haitat.Mutta eihän teistä sellaiseen ole.Te vain piiperrätte ja haukutte metsästäjiä joka käänteessä.Ai niin,anteeksi,unohdin että teillehän sähkö tulee pistorasioista eikä johtokäytäviä pitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen voi laillisuudesta olla omaa mieltään. Minun mielestä tämä autoilla jälkien haku ja eläimen rinkiin ajaminen on ala-arvoista ja raukkamaista pyyntiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutetaan kaikki helsinkiin ja harrastetaan vaikka kulttuuria ja itujen pureskelua. Ei olisi mitään ongelmia kun maito tulee kaupasta ja sähkökin pistorasiasta. Aika säälittävää tulla puhumaan jostakin luonnonsuojelusta, kun oma luonnonkuva jää siihen keskuspuistoon ja siellä elävään oravaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö aikaisilla miehillä ole muuta tekemistä kun jahdata ilvestä viatonta luonto kappaletta. Jos kerran on joku ilves eksynyt Temmekselle miksi se piti heti tappaa hävetkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma... 2-3vuojen aikana kavonnu 3 leikattua koti kissaa
Koira otti ajon kolmi kanasta löyty temekseltä ois ko ollu ilves

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovan työn on metsästäjät taas nähneet, mutta sitähän ei vihreät halua ymmärtää. Eihän tuo ole ilves helpolla itseään tapattanut kun kuukausi on pitänyt jahdata. Kyllähän metsästäjilläkin on oikeus iloita rehkimisen tulosta, aivan niin kuin urheilijat ja muidenkin harrastusten harrastajat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan olisi pitänyt parta- ja lannevaate päällä ajaa ilves ansakuoppaan vai mitä tarkoitat? Kuinka pitkälle täytyy ajassa mennä, että on kova työ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (161)

Uutisvirta

21.11.
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
21.11.
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
21.11.
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21.11.
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
21.11.
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
21.11.
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
21.11.
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image