Kotimaa

Pirkko Mattila perustaa Sininen tulevaisuus -yhdistyksen Oulun ja Kainuun pii­ri­jär­jes­tön: "Tämä on etu­kä­teis­val­mis­te­lua"

– Piiriorganisaatio on sitten valmiina odottamassa, kun puolue perustetaan. Tämä on etukäteisvalmistelua, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sanoo. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Kotimaa 27.7.2017 7:59
Eliisa Aikkila

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (uv.) aikoo perustaa Sininen tulevaisuus -yhdistyksen Oulun ja Kainuun piirijärjestön.

– Piiriorganisaatio perustetaan elokuun puolella, mahdollisesti ensi viikolla, Mattila kertoo.

Kahta muuta perustajajäsentä Mattila ei vielä paljasta. Mattilasta tulee näillä näkymin piirijärjestön puheenjohtaja.

– Piiriorganisaatio on sitten valmiina odottamassa, kun puolue perustetaan. Tämä on etukäteisvalmistelua, Mattila sanoo.

Sininen tulevaisuus -yhdistyksen perustivat perussuomalaisista eronneet Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän jäsenet. Perustavaa puoluekokousta on kaavailtu syksylle. Mattilan rooli itse puolueessa on vielä auki.

– Totta on, että olen puolueministeri. En ole kuitenkaan miettinyt roolia puolueessa. Kesävitsinä sanon, että puoluesihteeriksi voisin ruveta, Mattila sanoo.

Uusi vaihtoehto -ryhmän kannatus on heinäkuussa kyntänyt pohjamudissa. Ylen kyselyssä ryhmän kannatus oli 0,7 prosenttia, Helsingin Sanomien kyselyssä 2,5.

– Eivät ne ole puoluegallupeja ensinnäkään, sillä meillä ei ole vielä puoluetta. Ei meillä ole mitään mahdollisuutta pärjätä, kun ei ole puoluetta, Mattila lataa.

Mattila kuitenkin myöntää, että kannatuksen eteen on tehtävä rutkasti töitä.  

– Jokainen kansanedustaja aktivoituu tahollaan. Nyt ei voi höllätä, lomaa ei voi pitää paria viikkoa pidempää, Mattila sanoo.

Lue lisää 27.07.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Taitaa olla ministerinä tietämys nolla mutta juomat kyllä juhlissa maistuu. Onneksi kansalaiset ei pidä loikkareista joten ei mitään pelkoa että kannatus nousisi. Tuskin edes saavat puoluetta kasaan ja jos saavat elinkaari tulee olemaan hyvin lyhyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sininen tulevaisuus näyttää kylmältä, taivaanrannan maalareitten asialta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Pirkko, täällä odotellaan jo... :-) Antaa huutajien huudella, mitä väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan ja perussuomalaisille pitäisi lähettää tietoa miten siirtyä uuteen vaihtoehtoon, kun muuttuvaan maailmaan ei minun mielestä aivan jyrkkä asenne käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät on kokoomuksen puisto-osasto ja sininen tulevaisuus on kokoomuksen pölhöpopulisti osasto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

perustakaa puolue jotta voitte huijata ihmisiltä ääniä.. ja kääntää takkia heti kun on eduskunnassa.. niin teki kaikki persut..takinkääntäjiä joiden piti puolustaa työttömiä,eläkeläisiä yms ja mitä tekivät...heti leikkasivat tukia alemmas..nyt haluavat muuttaa kaikki tuet vastikkeelliseksi...niin eläkkeet kuin työmarkkinatuet..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Perus Seppo jo lupautunut mukaan, mutta sitten pitäisi löytää vielä se kolmas vaihtoehto. Siinä sitä olisi piiri koossa 3 ihmistä eikä lihomisesta tietoakaan. Surkea loppu 5 ministerin yritykselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konstan pylkkerö se jo aikoinaan ajatteli sinisiä ajatuksia, ja mittaili potkurin mitalla tähtien välisiä etäisyyksiä. Pot pot pot kuria tarvittaisiin taaskin ettei tuo Mooses Pessi pääsisi sotkemaan asioita korpikuusen kyynelten avittamana. Tai, millä ne nahkurin orret peiteltäis muilla ku jonkii brittiläisen potkupalloseuran huiveilla! (vaadin huivikieltoa) Hillotolpan vaikutuksesta siitä voisi syntyä myös uuden ajan Pessi ja Illusia. No, näytelmäähän noi uuvatit muutenkin rakentavat että ei siitä sen kummempaa.

Kesä jatkuu, kesä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä se en liity tuohon. Pysyn edelleenkin Lapin Persuissa, vaikka Oulun seutuvilla asustelenkin väliaikaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini ja kumppanit,ulos vatavaloitta ja kohti pimeyttä he vaelta,näin päättyi ura politiikassa,ja vaelus akoi harmauteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tilanteessa ymmärtää Perus-Kiken moraalisesti korkean päätöksen palvella niitä, jotka kannattivat häntä. Kikelle lisää vastuuta, on ruista ranteessa ja selkä ei notkahda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin juuri pitää tehdä. Ja ei sitten muuta kuin armotonta työtä kannatuksen kasvun eteen. Pidän peukkua täällä Kuopiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestin perussuomalaisia puhtaasti muukalaisvastaisuuden johdosta. Pirkon puolue irtisanoitui tästä joten heippa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa pirkko yllättyä seuraavissa vaaleissa. Toivottavasti on siviilissä vielä virka tallella...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen mandaatilla jatkat ministerinä? Ei puoluetta,äänestäjät äänestivät persuja ei mitään ihme sinisiä.Ennustan että loikkaat kokoomukseen tai keskustaan seuraavaksi.Enpähän erehdy toista kertaa.Takinkääntäjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

18:00
Lauantaina nostetaan maljat Tullisalin kunniaksi – Areena Oulun seuraaja on kiillotettu avajaisiin lattiaa myöten Tilaajille
17:57
Koneen suomalaista yrityshistoriaa tekevä kauppa entistä lähempänä – Esimerkit varoittavat: Saksassa luutiminen voi käydä kalliiksi ja mainehaitta syntyä äkisti
17:45
Suomessa varmistui ensimmäinen Wuhanin koronavirustartunta: Lapin keskussairaalassa oleva potilas on eristyksissä – mahdollisesti altistuneita henkilöitä 15
17:38
THL: Lapin keskussairaalaan tuodulla kiinalaisnaisella on Wuhanin koronavirus
17:06
Auto osui kaiteeseen Pohjantiellä – yksi henkilö loukkaantui
16:59
Rotuaarin sulanapito reagoi säähän viiveellä – Autosaaren läheisyydessä testataan anturia, joka käyttää hyväkseen sääennustetta
16:07
Analyysi: Ollos huoleton, maanpuolustustahto on kääntynyt nousuun – Naiset halutaan mukaan, mutta mistä löytyy sopivia tehtäviä?
184
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
87
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
75
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
63
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
36
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
19
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image