Kotimaa

Pippa Laukka Sun­nun­tai­suo­ma­lai­ses­sa: Lääkärinä en suosittelisi kilpafitnessiä kenellekään

Madetojan salilla käytiin bodyfitness-kisa syksyllä 2010. Arkistokuva. KUVA: Risto Rasila
Kotimaa 9.10.2016 21:04
Kaleva

Urheilulääkäri Pippa Laukka kritisoi voimakkaasti fitnessurheilua Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa. Laukan mukaan laji ei ole lainkaan vaaraton.

– Lääkärinä en suosittelisi kilpafitnessiä kenellekään, hän toteaa haastattelussa.

Hänen mukaansan fitnessurheilun kisadieetti on elimistölle haitallinen. Kun kehon rasvamäärä laskee alle biologisen tason, se vaikuttaa elämään monella tavalla. Esimerkiksi hormonitoiminnassa ja aineenvaihdunnassa tulee ongelmia. Lisäksi on havaittu muun muassa väsymystä, ärtyneisyyttä, vatsavaivoja ja kilpirauhasen toiminnan häiriöittä.

Laukka toteaa, että osa ongelmista näkyy vasta kilpailu-uran jälkeen

–Moniko nuori harrastaja ajattelee esimerkiksi lapsettomuutta tai vaihdevuosien luukatoa?, hän kysyy.

MAINOS

Kommentoi

Kilpailijattaret ovat suurimman osan aikaa suht normaalin nököisiä, mutta kilpailua varten neste ja rasva yritetään pudottaa minimiin. En oikein usko että se lyhytaikaisena mitenkään vaarallista, ihmisen elimistö kun kestää myös ravinnotta jonkun aikaa ihan samoin kuin luolamiesaikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että avauduit näiden tietojesi kanssa tänne, ja osoitat tietämykselläsi, että urheilulääkäri ei oikein tunne tätä asiaa. Niinhän se on, että kommentontilinjoilta se paras asiantuntijuus löytyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipäs nyt lääläri vaan viitsinyt suoraan sanoa, ettei ne leukaperät leveä, nenä pitene ja ääni mene möreäksi pelkästä kaurapuurosta. Täytyy jokunen nappikun ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvältä näytä,itse kierrän kaukaa tällaiset pullistelijat.Siinä naisellisuus katoaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihdoinkin järjen ääni kuuluviin! Narsistinen kehonpalvonta on saanut jo epämiellyttäviä piirteitä, kun kaikki luonnoton on luonnollista ja luonnollinen - esim. synnytyksenjälkeinen raskausvatsa - on jotakin, josta pitää yleisen mielipiteen mukaan päästä muutamassa viikossa eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin ongelma on kyllä naisten kohdalla käytettävät nesteenpoistolääkkeet(ennen kisoja käytetään), rasvanpottajat(siis laittomat toimivat, eivät kauppojen leikki rasvanpolttajat) Steroidit(mieshormoonit) joiden avulla osa kasvattaa lihasmassaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailmaa ihmetellessäni olen sellasen asian merkille pannut, että joidenkin ihmisten käsitys esteettisyydestä eroaa omastani huomattavasti. Yksi juttu on kummallisen väriset hiukset ja toinen tämä lihasten määrä. Sitä bikini fitnessiä ehkä just ja just vielä sietää katsoa takaapäin, mutta muuten tämä on suorastaan ällöttävää.

Pehmeämmän näköiset ihmiset on yleensä lupsakampiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisten naisten ongelma ei ole liika fitness, vaan Oulussakin hyvin yleinen naisten siiderivatsa ja yleinen miehistyminen alkoholin käytön seurauksena. Naiset tuntuvat unohtavan, että yleisestä feministilässytyksestä huolimatta, peppu on kuitenkin tärkeimpiä rekrytointikriteereitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fitnessin terveysvaarat on tabu, ainakin sillä tavoin, että ei niistä juuri puhuta. Ammatikseen valmentavat ovat kuitenkin myöntäneet, että suurimmalla osalla on näitä vakavia seurauksia, joista siis suurin ja selvin liittyy hormonitoimintaan. Kuukautiset loppuvat, eivät kaikille palaa koskaan. Eli lapsia ei tule. Mutta nuorena naisena mielessä on muut asiat; pitää päästä lavalle esittämään kaunista. Luonto kostaa luonnottoman harrastuksen ja perästä kuuluu. Surullista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, lapsettomuus iskee varmasti. On nimittäin niin epämiellyttävän näköisiä nahkoja, että se legendaarinen työmisekin jättää tarpeensa tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi taivas! En ole eläissäni ymmärtänyt näitä pullistelijoita. Mikä ihme saa täysjärkisen ihmisen treenaamaan hullun lailla, unohtaen samalla perheensä ja keskittämällä kaiken tarmonsa itseen. Eikö maailmassa ole paljon muutakin kuin omaan napaansa tuijottamista? Itsekkeskeisyyden huipentuma sanon minä. Ei heru mitään sympatiaa tähän touhuun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä laji ei selvästikään ole sinulle, mutta suotta pöyristyt.
anna muiden kuitenkin tehdä elämällään mitä haluaa.

....ja viikonloppuna kaupasta kaljaa ja makkaraa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko parempi maata vaan sohvalla tekemättä mitään ja lihoa niinkuin mätisäkki? Kyllä huomaa jutun kirjoittajasta sekä kommenteista ettette tiedä lajista yhtään mitään!
Urheilijat kuitenkin aiheuttavat varmaan huomattavasti vähemmän terveyskuluja kuin sohvalla makoilijat.
Paremman näköiset ne lihakset kuitenkin ovat kuin ihrapallot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se mukava tuomita fitnessporukat, jos ei itse viitsi aktivoitua liikunnallisesti mitenkään, mättää vain mitä tahansa, tyytyväisenä elää läskiensä kanssa, kuluttaa luonnonvaroja yli tarpeen.
Kaikki ylimääräinen rasva on aivan turhaa, enkä tarkoita, että pitäisi vinkua luuviuluna. Mutta liika rasva on aina merkki heikkoudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä,ja ovat vielä kammottavan näkösiä,niin miehet kuten naiset ja varsinkin naiset,kyllä on naisellisuus kadonnut huitskuikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image