Kotimaa

Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – vähennyksiä tehdään 380 hen­ki­lö­työ­vuo­den verran

Kotimaa 17.6.2019 11:00
Antti Karvonen

Sosiaali- ja terveyspalveluja tuottava Pihlajalinna Oyj käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Alustavan arvion mukaan vähennyksiä ollaan tekemässä 380 henkilötyövuoden verran. Yt-neuvottelujen taustalla ovat taloudelliset, tuotannolliset ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat syyt, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Yt-neuvottelujen piirissä on noin 2400 työntekijää. Ne koskevat Pihlajalinna Oyj:tä sekä sen tytäryhtiöiden henkilöstöä. Neuvottelut eivät koske Pihlajalinnan yhdessä kuntien kanssa omistamien niin sanottujen kuntayhtiöiden tai liikuntakeskusten henkilöstöä. 

Lisäksi yt-neuvottelujen ulkopuolelle jäävät niiden kohteena olevissa yhtiöissä kokonaan kliinisessä hoitotyössä työskentelevät lääkärit. 

Neuvottelut liittyvät yhtiön tehostamisohjelmaan, jolla tavoitellaan yhteensä 14 miljoonan euron säästöjä. Tavoitteiden saavuttamiseksi yhtiö harkitsee päällekääisten toimintojen karsimista ja johtamisjärjestelmän ja organisaation selkeyttämistä sekä tehtävien yhdistämistä. 

Yhtiö etsii aktiivisesti mahdollisuuksia sijoittaa konsernissa muihin tehtäviin henkilöitä, joihin irtisanomisuhka nykyisissä tehtävissä kohdistuu tehtävien päättymisen tai niiden yhdistämisen takia, tiedotteessa kerrotaan. 

MAINOS

Kommentoi

Hyvä on, jos näiden rosvofirmoille menevien rahojen liikkumisen vauhti vähän hiipuu, yleinen hyvinvointi kohentuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisessä kotikunnassani Pihlajalinna "hoitaa" terveyspalvelut. Esim. aika tilattiin lapselle, myöhemmin tuli ilmoitus että lääkäri ei ota vastaan lapsia. Samoin verikokeista sanottiin että ei voida ottaa lapsilta kuin sormenpäästä verikoe, jos muuta tarvitaan niin pitää mennä muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotelaki vesittyi viime metreillä. Ampiaiset, pörriäiset, pihlajaiset linnat ym. eivät päässeetkään valikoimaan ns. "siistejä, helppoja asiakkaita" ja tätä kautta kuorimaan kakusta kermoja ja makeisia päältä. Näin siinä käy, nyt kun pitäisi ihan oikeasti tehdä töitä ja palvella ihmisiä, myös niitä heikommassa asemassa olevia "roskiakin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkä vasurit aikoo ongelman korjata nyt sitten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelakorvaus pienentynyt niin ihmiset siirtyneet kunnalliseen hoitoon. Tarve siirtyy toisaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antin (hallitus) kone alkaa jo yskimään kun yritykset tekevät toisin kun hallitus suunnitteli. 75% työllisyysaste on täyttä hepreaa!

Lekkuukirveen teroitusta odotellessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ite ovat sössineet linnansa ja laittaneet liian paljo soten varaan...toki Moilaskakin kävi firman suosiota laskemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun palvelut yksityisillä vähenevät, niin se tietää pidempiä jonoja julkiselle puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä ne oys:ssa päätyötään tekevät nämä yksityisetki. Lähete yksityisen kautta, eikä tarvii jonotella...ei ole ennenkään tarvinnu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän yhtiö aikoo vähentää, kun porukka ei ole riittänyt lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseen nytkään. Melkoinen määrä tehtäviä täytyy ulkoistaa, tai vaihtoehtoisesti lopettaa yksikköjä rankalla kädellä. Onhan siellä tietysti näitä pomoja aika paljon, mutta kyllä työtäkin pitää johtaa, kun työntekijöiden aika on laskettu sekuntikellolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä yksityisellä firmalla ei ole lakisääteisiä sote-velvoitteita. Puhdasta liiketoimintaa. Velvoitteet on julkisella sektorilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä yksityisellä sektorilla on lähes samat velvoitteet hoidon laadun ja hoitajamitoituksen suhteen. Tulevaan hoitajamitoitukseen ei tulla pääsemään, jos hoitohenkilökunnalla teetetään muita hommia. Eli jos meinaa myydä kunnille palvelua, sen on täytettävä kriteerit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole lakisääteisiä velvoitteita yksityisellä firmalla vaan se voi ihan vapaasti järjestää tuotantonsa kuten haluaa ja palveluja ostaa se, joka palvelun tasoon tyytyy. Kunnat joutuvat ostamaan kriteerit täyttävät palvelut mutta niitä voi tuottaa muutkin kuin Pihlajalinna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
21
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
20
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
20
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
18
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
18
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image