Kotimaa

Pienlentokone teki pakkolaskun suoalueelle Rovaniemellä ja syttyi palamaan – "Pihalle tuli outo haju"

Poliisi selvittää tapahtunutta. Pakkolaskun tehnyt kone on pelastuslaitoksen mukaan yksityisomistuksessa. KUVA: Jussi Leinonen
Kotimaa 3.7.2018 12:54
Niina Niemelä

Yksityisomistuksessa oleva pienkone teki Rovaniemellä pakkolaskun ja syttyi palamaan tiistaina aamupäivällä. Kaksi henkilöä pääsi koneesta ulos, eikä heille tullut vakavia vammoja. Henkilöt on toimitettu jatkohoitoon.

Hätäkeskukselle ilmoituksen teki alueella asuva John Kajula. Hän huomasi koneesta nousevat savupatsaat ja lähti juoksemaan paikkaa kohti ennen kuin tiesi, mitä on tapahtunut.

– Pihalle tuli outo haju, varmaan koneen palavasta kerosiinista.

Kajulalle tuli ensimmäisenä mieleen, että alueella oleva betoniyritys tai muu rakennus palaa. Hän kuitenkin paikansi savupatsaiden nousevan luoteesta ja ilmoitti hätäkeskukselle.

– Annoin ilmansuuntia ja kerroin, että savu nousee Tarsanlammelta pohjoisen suuntaan, Saaren erämiesten riistapellon takaa.

Pakkolaskupaikka ei Kajulan mukaan sijaitse kaukana Tarsanlammelta. Hän kuuli, kun hälytysajoneuvot ajoivat Nelostietä väärään paikkaan. Kajula jäi odottamaan levikkeelle ja neuvoi pian paikalle saapuneelle puolustusvoimien ambulanssille oikean paikan.

– Hyvä, ettei pakkolaskussa kuollut kukaan. Paikka on suota ja soista metsää.

Alueella on Kajulan mukaan pörrännyt armeijan Hawkeja. Ennen sitä alueella lensi pieni harjoituskone.

Rajavartiolaitoksen helikopteri lenteli onnettomuuspaikan lähellä. KUVA: Jussi Leinonen

– Täällä on paljon kalustoa pelastuslaitokselta ja armeijalta paikalla.

Edellisen kerran mitään vastaavaa on Kajulan mukaan sattunut 1970-luvulla, kun lentonäytöksessä hävittäjälentäjä menehtyi.

Kajula oli hetkeä ennen pakkolaskua palannut kotiin lenkiltä. Hänen naapurinsa kuuli kolme kovaa pamausta ennen kuin savua alkoi nousta. Haju palosta levisi Kajulan kotitalon suuntaan.

Poliisi selvittää tapahtunutta. Pakkolaskun tehnyt kone on pelastuslaitoksen mukaan yksityisomistuksessa.

Finavian mukaan kone oli noussut ilmaan Rovaniemen lentokentältä. Onnettomuus ei vaikuta Finavian mukaan lentokentän toimintaan. Ensimmäinen viranomaisten kertoma tieto oli, että pienkone olisi pudonnut.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Siinä on suunnittelijalla vielä pikkasen kehitettävää, kaapparikuomu muutettava edestä saranoiduksi. Kyllä se sakkaa heti jos pystyyn nousee kuten nyt teki. Ei siitä laskusta hallittua saa sakatessa mutta nyt oli mäihää lentäjillä ettei tullut tikkana alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image