Kotimaa

Pe­rus­tus­la­ki­va­lio­kun­ta jatkaa soten käsittelyä iltamyöhään – Lapintie ei uskalla arvioida lausunnon val­mis­tu­mi­sai­kaa

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Annika Lapintien mukaan valiokunta jatkaa iltakokouksia myös huomenna, jos valmista ei ole
Kotimaa 19.2.2019 14:41
Kirsi Turkki

Perustuslakivaliokunnan kokous jatkuu tänään täysistunnon jälkeen iltayhdeksään asti.

Perustuslakivaliokunta puurtaa nyt pitkää päivää saadakseen valmiiksi lausuntonsa hallituksen sote- ja maakuntauudistuksesta. Valiokunta kokoontui tänään ennen täysistuntoa neljän tunnin ajan ja eteni yleiskeskustelusta yksityiskohtaiseen käsittelyyn.

– Perustuslakivaliokunta sai soten yleiskeskustelun käytyä. Aloitimme yksityiskohtaisen keskustelun ja jatkamme seuraavassa kokouksessa, joka alkaa 30 minuuttia täysistunnon päättymisen jälkeen tai joka tapauksessa kello 19. Todennäköisesti jatkamme kello 21 asti, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) kertoi iltapäivällä eduskunnassa.

Perustuslakivaliokunnan pyynnöstä eduskunnan täysistunto lopetetaan tänään viimeistään kello 19.

Lapintie ei uskaltanut arvata milloin perustuslakivaliokunta saa sote-lausuntonsa valmiiksi. Lapintien mukaan Iltakokouksia jatketaan keskiviikkona, jos valmista ei ole tullut ennen sitä.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan lakiesitykseen tulisi useita muutosvaatimuksia eli ponsia. Esityksen kipukohta on muun muassa maakuntien rahoituksen riittävyys. Hallitus on jo nyt varmistanut vaikeuksiin joutuvien maakuntien lisärahoitusta. Hankaliin asioihin kuuluu myös tietosuojan riittävyys.

Perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen sote- ja maakuntauudistus palaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyyn. Sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee mietintöön perustuslakivaliokunnan vaatimat muutokset. Aikataulu on varsin kiireinen, koska eduskunnan istuntokausi päättyy 15. maaliskuuta. Istuntokautta voidaan myös venyttää, mikäli lakiesitysten käsittely sitä vaatii.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Aikamoinen on hätä kepun ja kokkareiden kannattajilla, ilmeisesti on jo juonittu vapaanvalinnan mukaisia palveluja, joissa voisi kupata valtion ja kansalaisten rahat itselle! Onneksi on vielä järkipäässä kansanedustajiakin eduskunnassa, joilla on todelliset arvot, joiden puolesta ajaa asiaansa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen on niin sisukas, että vaikka joku tekee virheen (Tanskalainen) niin suomalainen ei anna periksi ja tekee saman virheen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustuslakivaliokunnan lausunnolla ei ole käytännössä merkitystä. Miksi? Siksi, että hallituksen kaavailema hanke ei toteuta uudistukselle asetettuja tavoitteita, joten sitä ei sen vuoksi pidä missään tapauksessa hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelmaksi on tullut se, että itse peruslaki on perustuslain vastainen - kun se estää tehokkaasti kaikenlaisen yhteiskunnan kehittämisen kansalaisten hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustuslakitalebaanien neuvostohenkisiä lausuntoja ei pitäisi huomioida ollenkaan. Vihervasemmisto yrittää vain jatkaa tuhlausta kolmen miljardin vuosivauhdilla. Potilastietojärjestelmät jäisivät myös hunningolle ja tekoälyn käyttö teveydenhuollossa estyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi lakeja ei voi valmistella, niin että ne toteuttaisivat myös perustuslain vaatimukset?
Onko hallituksessa kaikki ihan pihalla perustuslain hengestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkeehän jo hymystä, ettei ole tarkoituskaan ehtiä valmiiksi. Tarkoitus on tehdä neuvostomallinen sote, missä kaikki hoidetaan saman diagnoosin mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika on mennyt paperipinoja tuijottaessa ja turhanpäiväisiä puhevuoroja pitämällä sekä ylipitkillä lomilla. Ei ole haluakaan tehdä päätöksiä ainakaan oppositio. Nyt vain sote päätökseen, kalastuslakeja kerkiää käsitellä myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustuslakivaliokunnassa on edustajia joka puolueesta, ei siellä pysty sooloileen ja ajamaan omaa asiaa.
Keskustalaiset ja kokoomus tyylilleen uskollisena ehkä sitä haluaisivatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorilla on kova kiire saada päätöksiä, niiden laadulla ei niinkään väliä. Kokeneemmat tietävät, ettei hutilointi kannata, ts. minkä taakseen jättää sen eestään löytää. Tämä hallitus on jo riittävästi tehnyt päätöksiä, jotka eivät tule aikaa kestämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia on että koko maakuntamunausyritys siirretään yli vaalien ja kuopataan sen jälkeen sinne alimpaan paikkaan minne ei aurinko ikinä paista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ymmärtäisivät haudata koko himmelinsä. Tanska on jo huomattu, ettei tälläinen toimi ja ovatkin nyt palanneet takaisin lähtökuoppiinsa. Eli juuri päinvastainen malli on hyvä. Palveluita lähellä asiakkaita eikä mitään keskitettyä ratkaisuja kuten nyt tehdään. Ja ei yksityisille näitä ollenkaan, jolleivat maksaa kaikkia verojaan Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:00
Oululaisyrityksen Oura-älysormus palkittiin Pohjois- ja Itä-Suomen tuottavimpana ideana
10:59
Kaksi uutta tekniikan alan YAMK-koulutusta Oulun ammattikorkeakouluun, talotekniikka ja hitsausala
10:28
Analyysi: Paljastiko Heinäluoman ilmoitus Sdp:n sisäisen kisan EU-pestiin? Kumpula-Natri: "Minulle on ollut itsestään selvää, että Eero on käytettävissä"
10:19
Tunnistamaton sähkölaite aiheutti säteilyhälytyksen liminkalaisessa romuliikkeessä
10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
30
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
23
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
15
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Kenkäjätit vaativat Trumpia lopettamaan kauppasodan – tullien nostaminen iskee kohtuuttomasti amerikkalaiseen työväenluokkaan
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image