Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lais­ten vaa­li­val­vo­jai­sis­sa toivottiin kolmea paikkaa eu­ro­par­la­ment­tiin ja kuultiin "Teuvo"-huutoja

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa huudettiin sunnuntai-iltana eurovaaliehdokas Teuvo Hakkaraisen nimeä.
Kotimaa 26.5.2019 21:47
Taneli Koponen

Europarlamenttivaalien ennakkoäänten laskenta on valmis. Perussuomalaiset jäi ennakkoäänissä viidenneksi.

Kokoomus nousi ennakkoäänissä suurimmaksi puolueeksi 20,9 prosentin kannatuksella. Sdp on toisena 16,7, vihreät kolmantena 14,4 ja keskusta neljäntenä 13,7 prosentin kannatuksella. Perussuomalaiset sai ennakkoäänistä 13,1, vasemmistoliitto 7,4, rkp 5,3, kristillisdemokraatit 5,3 ja muut puolueet 3, prosenttia.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa illan suurena tähtenä oli Laura Huhtasaari. Huhtasaari oli menossa läpi Euroopan parlamenttiin ensimmäisenä ehdokkaana.

– Iso luottamuksen osoitus, totesi Huhtasaari ennakkoäänten tultua julki.

Ennen iltayhdeksää Huhtasaarelle laskettu äänimäärä oli runsaat 48 000.

Illan toisena tähtenä oli perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen. Kun läpimenijät näytettiin ruudulle Apollo Live Clubissa, alkoivat suuret ”Teuvo!”-huudot. Hakkarainen ei kuitenkaan ollut paikalla vaalivalvojaisissa.

Alkuillan tietojen perusteella perussuomalaiset olisivat saamassa kaksi paikkaa. Puolue kuitenkin toivoi kolmea. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesivat usein illan aikana, että perussuomalaisten kannattajat käyvät vaaliuurnilla varsinaisena äänestyspäivänä. Halla-aho ei kuitenkaan ollut alkuillasta huolissaan siitä, että varsinkin Helsingissä oli sateinen päivä.

”Vielä kuukausi sitten olin oululainen kaupunginvaltuutettu”

Perussuomalaisten eurovaaliehdokasta Sebastian Tynkkystä povattiin yhdeksi vaalien menestyjäksi. Hän oli alkuillan laskennassa puolueen sisällä neljäntenä eikä ollut pääsemässä Euroopan parlamenttiin. Tynkkynen kertoi Lännen Medialle olevansa kiitollinen, jos on puolueen sisällä viiden parhaan joukossa. Kun äänistä oli laskettu puolet, Tynkkystä oli äänestänyt runsaat 7000 äänestäjää.

– Vielä kuukausi sitten olin oululainen kaupunginvaltuutettu. Kun tuon verran saa ääniä, saa olla kyllä tyytyväinen, Tynkkynen sanoi.

Alkuillan äänestystuloksen perusteella Tynkkynen arvioi, että puolue jää kahteen eurovaalipaikkaan.

PS etsii uutta ryhmää

Perussuomalaiset etsivät Euroopan parlamentista parhaillaan uutta kotia, kun sen nykyinen ECR-ryhmä todennäköisesti hajoaa. Perussuomalaiset on käynyt neuvotteluja italialaisen Lega-poulueen johtajan Matteo Salvinin kanssa uuden ryhmän perustamisesta.

– Meillä on jaettu tahtotila useiden eurooppalaisten puolueiden kanssa, että EPP:n [Euroopan kansanpuolueen] oikealle puolelle saadaan perustettua mahdollisimman suuri kansallismielinen ryhmä, sanoi Halla-aho.

Uudessa ryhmässä puolueet joutuvat osoittamaan ”enemmän suvaitsevaisuutta erilaisuutta kohtaan” kuin vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Käsittämätöntä! Mikä on Suomen kansan taso kun äänestää Hakkaraista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt viimeistään Teuvo Hakkarainen nousee valtiomies sarjaan. Hakkaraisen paikan eduskunnassa perii Toimi Kankaanniemi. Hakkarainen varmasti pitää huolta tavallisen suomalaisen eduista, työpaikoista ja suomalaisten yritysten toiminta edellytyksistä. Päinvastoin toimii vihervasemmiston edustajat ilmasto-ja verotuskiihkossaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinhän tämä meni. Nyt ei tarvitse katsella tai kuunnella Huhtasaarta, eikä Hakkaraista.👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:28
Wolverhampton pöllytti Norwichia edelliskausien nousijoiden kohtaamisessa – Pukin viime valioliigamaalista on kulunut yli kuukausi
19:26
Päiväkodissa työskennellään tautihautomon eturintamassa, työntekijät yhtä mieltä vastustuskyvyn paranemisesta – "Sen täytyisi olla jo aika ärhäkkä pöpö, jotta se minulle tarttuisi" Tilaajille
19:24
Pakkalan tekojäällä luisteltiin pallon perässä
18:57
Lentoliikenne Kanariansaarille on taas keskeytetty, lennot ohjataan muille kentille
18:42
Vesisateet jäivät tältä erää taakse Oulun seudulla – ensi viikolla on pakkasta ja aurinkoisiakin päiviä
18:11
Pohjantiellä sattunut ulosajo haittasi pohjoiseen suuntautuvaa liikennettä
17:34
Pohjois-Lapin kelkkareitillä pitää olla varovainen – purot ja ojat ovat pysyneet sulina paksun lumipeitteen alla
87
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
31
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
17
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
13
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

260 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreät vaatii nopeita ratkaisuja

Vihreistä on ollut hirveästi haittaa tavallisille ihmisille Lue lisää...
Caruna pekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image