Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lais­ten vaa­li­val­vo­jai­sis­sa toivottiin kolmea paikkaa eu­ro­par­la­ment­tiin ja kuultiin "Teuvo"-huutoja

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa huudettiin sunnuntai-iltana eurovaaliehdokas Teuvo Hakkaraisen nimeä.
Kotimaa 26.5.2019 21:47
Taneli Koponen

Europarlamenttivaalien ennakkoäänten laskenta on valmis. Perussuomalaiset jäi ennakkoäänissä viidenneksi.

Kokoomus nousi ennakkoäänissä suurimmaksi puolueeksi 20,9 prosentin kannatuksella. Sdp on toisena 16,7, vihreät kolmantena 14,4 ja keskusta neljäntenä 13,7 prosentin kannatuksella. Perussuomalaiset sai ennakkoäänistä 13,1, vasemmistoliitto 7,4, rkp 5,3, kristillisdemokraatit 5,3 ja muut puolueet 3, prosenttia.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa illan suurena tähtenä oli Laura Huhtasaari. Huhtasaari oli menossa läpi Euroopan parlamenttiin ensimmäisenä ehdokkaana.

– Iso luottamuksen osoitus, totesi Huhtasaari ennakkoäänten tultua julki.

Ennen iltayhdeksää Huhtasaarelle laskettu äänimäärä oli runsaat 48 000.

Illan toisena tähtenä oli perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen. Kun läpimenijät näytettiin ruudulle Apollo Live Clubissa, alkoivat suuret ”Teuvo!”-huudot. Hakkarainen ei kuitenkaan ollut paikalla vaalivalvojaisissa.

Alkuillan tietojen perusteella perussuomalaiset olisivat saamassa kaksi paikkaa. Puolue kuitenkin toivoi kolmea. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesivat usein illan aikana, että perussuomalaisten kannattajat käyvät vaaliuurnilla varsinaisena äänestyspäivänä. Halla-aho ei kuitenkaan ollut alkuillasta huolissaan siitä, että varsinkin Helsingissä oli sateinen päivä.

”Vielä kuukausi sitten olin oululainen kaupunginvaltuutettu”

Perussuomalaisten eurovaaliehdokasta Sebastian Tynkkystä povattiin yhdeksi vaalien menestyjäksi. Hän oli alkuillan laskennassa puolueen sisällä neljäntenä eikä ollut pääsemässä Euroopan parlamenttiin. Tynkkynen kertoi Lännen Medialle olevansa kiitollinen, jos on puolueen sisällä viiden parhaan joukossa. Kun äänistä oli laskettu puolet, Tynkkystä oli äänestänyt runsaat 7000 äänestäjää.

– Vielä kuukausi sitten olin oululainen kaupunginvaltuutettu. Kun tuon verran saa ääniä, saa olla kyllä tyytyväinen, Tynkkynen sanoi.

Alkuillan äänestystuloksen perusteella Tynkkynen arvioi, että puolue jää kahteen eurovaalipaikkaan.

PS etsii uutta ryhmää

Perussuomalaiset etsivät Euroopan parlamentista parhaillaan uutta kotia, kun sen nykyinen ECR-ryhmä todennäköisesti hajoaa. Perussuomalaiset on käynyt neuvotteluja italialaisen Lega-poulueen johtajan Matteo Salvinin kanssa uuden ryhmän perustamisesta.

– Meillä on jaettu tahtotila useiden eurooppalaisten puolueiden kanssa, että EPP:n [Euroopan kansanpuolueen] oikealle puolelle saadaan perustettua mahdollisimman suuri kansallismielinen ryhmä, sanoi Halla-aho.

Uudessa ryhmässä puolueet joutuvat osoittamaan ”enemmän suvaitsevaisuutta erilaisuutta kohtaan” kuin vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Käsittämätöntä! Mikä on Suomen kansan taso kun äänestää Hakkaraista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt viimeistään Teuvo Hakkarainen nousee valtiomies sarjaan. Hakkaraisen paikan eduskunnassa perii Toimi Kankaanniemi. Hakkarainen varmasti pitää huolta tavallisen suomalaisen eduista, työpaikoista ja suomalaisten yritysten toiminta edellytyksistä. Päinvastoin toimii vihervasemmiston edustajat ilmasto-ja verotuskiihkossaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinhän tämä meni. Nyt ei tarvitse katsella tai kuunnella Huhtasaarta, eikä Hakkaraista.👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.9.
Hakamaantien Shellin edustalla Kempeleessä kolaroitiin – kuljettajat selvisivät säikähdyksellä, autot lunastuskuntoon
21.9.
Hakamaantien Shellillä Kempeleessä kolaroitiin
21.9.
Ei ihmelapsi vaan sinnikäs työhevonen – 50 vuotta täyttävä säveltäjä Tuomas Kantelinen löysi elokuvamusiikin puolisattumalta
21.9.
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21.9.
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21.9.
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21.9.
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image