Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lais­ten ryhmäjohtaja al­le­kir­joit­taa Halla-ahon kritiikin - "Ei tietoista hyssyttelyä"

Kotimaa 4.1.2015 13:08
Kirsi Hölttä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtajan Jari Lindströmin mielestä Jussi Halla-aho on oikeassa siinä, että Perussuomalaiset on pitänyt liian vähän esillä maahanmuuttokysymyksiä.

Lännen Median lehtien haastattelussa sunnuntaina Perussuomalaisten europarlamentaarikko Halla-aho arvosteli puoluejohtoa maahanmuuttokysymysten suoranaisesta välttelystä.

Lindströmin mielestä puoluejohto ei ole keskustelua tietoisesti hyssytellyt.

– Ei sitä ole hyssytelty. Maahanmuutto oli meille viime vaaleissa keskeinen teema. Allekirjoitan sen, että sitä pitää enemmän pitää esillä, Lindström sanoo.

Halla-aho arvioi haastattelussa, että puoluejohto ei ymmärrä, että kriittinen suhtautuminen maahanmuuttoon on keskeinen osa Perussuomalaisten kannatusta. Ylen tuoreessa kyselyssä puolue mittautti alhaisimman kannatuslukemansa tällä vaalikaudella, 13,3 prosenttia.

Myös Lindström uskoo, että vaitonaisuus maahanmuuttopolitiikasta syö kannatusta.

– Tästä olen Jussin kanssa samaa mieltä. Meillä on tässä ja monessa muussakin asiassa se ongelma, että me kansanedustajat hautaudumme eduskuntaan ja kuvittelemme, että ihmiset seuraavat tarkasti, mitä me siellä teemme.

Lindström muistuttaa, että Perussuomalaisten kansanedustajat ovat eduskunnassa suhtautuneet kriittisesti, kun salissa on käsitelty maahanmuuttoon liittyviä asioita.

Halla-aho sanoi haastattelussa, että puolueen puheenjohtaja Timo Soini on tehnyt selväksi, ettei maahanmuutto häntä henkilökohtaisesti kiinnosta. Halla-aho arvioi, että kenttäväki on Soinin kanssa eri mieltä.

Lindströmin mielestä maahanmuuttoteeman nuupahtamista ei voi panna Soinin piikkiin.

– Ei tämä Soinista johdu, kyllä tässä pitää itse kunkin mennä peilin eteen, Lindström sanoo.

Lindström sanoo, että maahanmuutosta on tulossa yksi Perussuomalaisten kärkiteemoista kevään eduskuntavaaleissa.

– Kaikkeen liittyy talous- ja työllisyys. Maahanmuuttokeskustelua ei voi ohittaa. On selvä asia, että meidän täytyy terveellä tavalla itsekkäästi katsoa, mihin meidän rahamme riittävät, Lindström sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä että persut ottavat tämän esille. Maahanmuuttopolitiikkaan pitää saada muutosta. Kotouttaminen kuntoon. Siihen enemmän varoja. Kansalaisille mahdollisuus konkreettisestikin auttaa maahanmuuttajia Suomeen sopeutumisessa esim. läheistuen kautta. Asenteet maahanmuuttoa kohtaan positiivisiksi. Asenteet erilaisuutta kohtaan suvaitsevaisiksi. Ja puhutaan asioista oikeilla nimillä. "Maahanmuttokriittiset" verhoavat rasismin ja muun vieraan pelon kvasiasialliseksi keskusteluksi. Heille historiankirjat käteen. Tulee kylmät väreet kun lukee heidän mielipiteistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko mielestäsi Ruotsin tie myös Suomen tie? Pitäisikö keskittyä vain hyödylliseen maahanmuuttoon eikä koko maailman sosiaalitoimen hoitamiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image