Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lais­ten rivit rakoilevat hal­lin­ta­re­kis­te­ria­sias­sa

Kotimaa 3.5.2017 10:59 | Päivitetty 3.5.2017 17:42
STT

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen ilmoittaa vastustavansa jyrkästi hallituksen esitystä, joka koskee hallintarekisteriä.

Raatikaisen mukaan lakiesitys sotii hänen vuonna 1983 nuorena poliisina antamaansa virkavalaa vastaan. Raatikainen ei voi hyväksyä lakiehdotusta, jolla helpotetaan talousrikollisuutta ja veronkiertoa.

Raatikainen ihmettelee myös esityksen käsittelyaikataulua. Esitystä juntataan nopealla aikataululla vedoten selityksiin, jotka eivät hänen mielestään ole millään lailla uskottavia.

Raatikainen vaatii, että lakiesitys palautetaan lisävalmisteluun.

- Esitykseen tulee lisätä selkeä sijoittajiin kohdistuva hallintarekisteröinnin kielto myös sijoitettaessa ulkomailla liikkeeseen laskettuihin suomalaisyhtiöiden arvopapereihin, Raatikainen kirjoittaa tiedotteessaan.

Turunen: Perussuomalaiset vaativat tuntemattoman osingonsaajan lähdeveroksi 60 prosenttia

Perussuomalaiset vaativat, että tunnistamatta jääneiltä osingonsaajilta perittävän lähdeveron pitää olla 60 prosenttia, kertoo talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) tiedotteessaan.

Turusen mukaan julkisuudessa esiintynyt 30 prosenttia ei riitä, vaan veron pitää olla niin korkea, että se varmasti kannustaa toimittamaan henkilötiedot verohallinnolle.

Vaatimus liittyy kiisteltyyn hallintarekisteriesitykseen, joka on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Talousvaliokunnan sitä koskevaan mietintöön lisättiin lausuma, joka velvoitti valtiovarainministeriön valmistelemaan lakimuutoksen, joka turvaa verottajan tiedonsaannin hallintarekisteröidyistä osakkeista osinkoa saavista henkilöistä. Tarkoitus on, että jos osingon lopullista saajaa ei tunnisteta, osingosta peritään riittävän korkea lähdevero.

Turunen vaatii, että lähdeveron suuruudesta pitää sopia, ennen kuin lakipaketti hyväksytään eduskunnassa ensi viikolla.

- Kysymys on samasta veroprosentista, joka peritään työntekijältä ansiotöistä, jos henkilö ei toimita verokorttia, Turunen huomauttaa tiedotteessa.

MAINOS

Kommentoi

On se hyvä että muutamalla päättäjällä on suoraselkäisyyttä ja tuoda esille ne virheet jotka ko.esitys tuo tullessaan,verottajan ja poliisin tutkiat eivät sen jälkeen pääse tutkimaan eliitiin,rikkaiden ja päättäjien sijoituksia, varsinkin kun sote tuo tullessaan päättäjille niin kunnallis, alue ja valtion hallintoon jääviys esteellisyyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus on rikoksen tekiöiden toive hallitus.Tulee kunnon sote puhallus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti seuraavissa vaaleissa pitää vaihtaa puoluetta, kun Kokoomus ja Keskusta keskittyvät vain talousrikollisten edunvalvontaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Raatikainen, edes jollakin on selkärankaa vastustaa talousrikollisuuden ja veronkierron laillistamista. Onko tämä maa edes Suomi missä elämme nykyään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:42
Alaselkäkipu on valtavan yleinen piina, mutta usein sitä ei osata hoitaa oikein, sanoo oululaisprofessori – Liike ja myönteinen asenne ovat tärkeitä lääkkeitä Tilaajille
21:22
Tuomas Pakkanen tuplavoittoon Äimäraution lumituiskuisissa raveissa
20:20
"Isoja budjettiylityksiä ei ollut" – Business Finland epäilee entistä työntekijää lähes viiden miljoonan dollarin väärinkäytöksestä
20:09
Oulun valtuutettuja ei pannakaan puhekoulutukseen – Taustalla olleen aloitteen mukaan toisten piikittely ja halventaminen on lisääntynyt valtuustossa
19:58
Kaupunginhallitus nuiji päätöksiä: Lipon junioreille 15 000 euroa suurleiriin, nuorten edustaja pääsee lautakuntien kokouksiin
19:51
Autonkuljetusauton kuljettajan sairaskohtaus johti ulosajoon Kemijärvellä – ensihoito totesi kuljettajan kuolleeksi
19:44
Kesken töiden tuleen roihahtanut metsätyökone tuhoutui Tornion Karungissa vaikeapääsyisellä metsäalueella
103
Koillismaan hirvikanta romahti – "Hirviä on ammuttu yksinkertaisesti liian paljon"
91
Keskustelu filippiiniläishoitajista kiehahti – Ulkoministeri Soini syyttää hoitoalan liittojohtajia herjaamisesta
71
Syötkö luomua näyttääksesi hienostuneelta, varakkaalta ja epäitsekkäältä – Tutkija: "Ihmiset tuntuivat jotenkin kovaäänisesti tuovan esiin luomun suosimistaan"
69
Lidlin saksalaisessa jauhelihassa taas salmonellaepäily, yksi näytteistä otettiin Oulussa – kauppa keskeyttää yhteistyön tanskalaisen lihatalon kanssa
49
Isännöintialalla epäillään kartellia – kartelliepäily tutkitaan hiljaisuudessa, jottei todistusaineistoa tuhottaisi
49
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"
38
STY: Suomella mahdollisuus triplata tuulivoimakapasiteettinsa nopeasti – suurin osa suunnitelluista hankkeista on Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Eli kaikki 65+ eläkeläispariskunnat saavat valtiolta tukia yli 30 000 euroa? He saavat mielestäsi valtiolta tukia-....r... Lue lisää...
Hmmmmmm

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image