Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lai­set jättäisi tur­va­pai­kan­ha­ki­jat kokonaan ilman rahaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Oulun Kuninkuusraveissa.
Kotimaa 7.8.2010 5:03 | Päivitetty 7.8.2010 9:29
STT, KATRI KANGAS
Perussuomalaiset jättäisivät vastaanottokeskuksissa asuvat turvapaikanhakijat kokonaan ilman rahaa. Puolueen mielestä toimeentulotukea ei tule maksaa, vaan ruokatarpeiden ja vaatetuksen tarjoaminen riittää.

Yksin asuvalle turvapaikanhakijalle maksettavaa tukea puolue alentaisi niin, että se olisi korkeintaan puolet normaalista toimeentulotuesta eli 208 euroa kuukaudessa. Jos tukijärjestelmää käytetään väärin, on siirryttävä kokonaan ruoka- ja vaatekorttijärjestelmään, puolue linjaa STT:n eduskuntapuolueille tekemässä kyselyssä.

Perussuomalaiset saa tukea kokoomukselta. Kokoomuksen mielestä on järkevää, ettei turvapaikanhakijoille anneta pelkästään rahaa, vaan tarjotaan muun muassa majoitus. Ylläpidon saaville alaikäisille kokoomus ei antaisi rahaa ollenkaan.

Vihreät on päinvastaisella kannalla: rahana maksettu toimeentulotuki ja vastuu oman arjen pyörittämisestä torjuu passivoitumista. Yksin asuva turvapaikanhakija saa toimeentulotukea 292 euroa kuussa. Summaa leikattiin helmikuussa vajaalla neljänneksellä. Osa puolueista olisi valmis pienentämään sitä vielä lisää. Keskusta selvittäisi, voitaisiinko luoda uusi, nykyistä pienempi vastaanottotuki.

SDP pitää nykyistä tasoa sopivana. Vasemmistoliitto palauttaisi tuen lähtökohdaksi normaalin toimeentulotuen tason, kun nyt tukea maksetaan turvapaikanhakijoille kolmannes vähemmän.

Kieliopetuksesta lakisääteinen oikeus

Kaikki puolueet pitävät ongelmana turvapaikkahakemusten pitkiä käsittelyaikoja. Keskimääräinen käsittelyaika Maahanmuuttovirastossa oli alkuvuonna liki 11 kuukautta niin sanotussa normaalimenettelyssä.

Vihreiden mielestä hakemuksen käsittely ei ideaalitilanteessa veisi puolta vuotta kauempaa. Perussuomalaisten mukaan käsittely saisi kestää korkeintaan 90 vuorokautta. Toisen EU-maan kansalaiselle annettava kielteinen päätös pitäisi saada tehtyä kahdessa päivässä.

Maahanmuuttajien kotouttamisessa puolueet vetävät yhteistä linjaa: kielikoulutukseen on saatava lisää resursseja ja opetusta on lisättävä. Perussuomalaiset maksaisivat jopa porkkanarahaa niille kunnille, joiden maahanmuuttajat oppivat kieltä hyvin.

Puolueet haluaisivat tiukentaa kotouttamiskäytäntöjä. Vihreiden mielestä Suomeen asettuvilla tulee olla velvollisuus kielen opiskeluun. Perussuomalaisten mukaan jokaiselle maahanmuuttajalle on laadittava kotouttamissuunnitelma, johon on osallistuttava taloudellisen sanktion uhalla. Vasemmistoliitto tekisi kotouttamissuunnitelmasta lakisääteisen oikeuden.

Kokoomus, RKP, SDP ja vasemmistoliitto tukisivat maahanmuuttajien työllistymistä luomalla heille erityisiä työllistymispolkuja.

RKP ottaisi tuhat kiintiöpakolaista

Vasemmistoliitto ja RKP olisivat valmiita ottamaan lisää kiintiöpakolaisia. Vasemmistoliiton mielestä kiintiöpakolaisten määrää on nostettava kohti tuhatta. RKP nostaisi kiintiötä neljäsosalla tasan tuhanteen.

Perussuomalaiset ovat päinvastaisella linjalla: kiintiöpakolaisten määrää pitäisi supistaa jonkin verran nykyisestä 750:stä. Muut pitäisivät kiintiön entisellään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image