Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lai­set harkitsee vä­li­ky­sy­mys­tä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ul­ko­mi­nis­te­ri­nä uudessa hallituksessa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (vas.) ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja koko eduskuntaryhmä ovat valmiudessa jättämään välikysymyksen ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 5.12.2019 16:52
Hannamari Ahonen

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan Haaviston eduskunnan ulkoasianvaliokunnassa antamat lisäselvitykset eivät tyydytä perussuomalaisia.

Perussuomalaiset voi tehdä välikysymyksen ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta liittyen al-Holin pakolaisleirillä oleviin suomalaisiin, mikäli Haavisto jatkaa uudelleen muodostettavan hallituksen ulkoministerinä.

Eduskunnan suurimman oppositiopuolueen perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti asiasta torstaina ryhmäkokouksessaan. Nyt välikysymystä ei voi jättää, koska hallitusta ei ole, vaan se toimii toimitusministeristönä.

– Muun muassa ulkoasiainvaliokunnassa saamamme lisäselvitykset eivät tyydytä meitä, vaikka kaikki muut puolueet selitykset nielivät. On jäänyt vahva epäilys siitä, että ministeri Haavisto ei ole puhunut totta valiokunnalle tai koko eduskunnalle, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi.

Ulkoasianvaliokunta kuuli Haavistoa tiistaina suomalaisten palauttamissuunnitelmasta. Valiokunta äänesti asiasta ja enemmistö eli kymmenen jäsentä piti Haaviston selvitystä riittävänä. Valiokunnan kolme perussuomalaista jäsentä oli asiasta eri mieltä.

Halla-ahon mukaan kolme avointa kysymystä

– Tässä on kolme edelleen avointa kysymystä: ollaanko ISIS-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto valehdellut aiheeseen liittyen ja onko hän syyllistynyt virkamiehen painostamiseen vaatimalla tältä lainvastaisia toimia ISIS-perheiden tuomiseksi Suomeen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho luettelee.

Perussuomalaisten mukaan täytyisi tapahtua ihme, että luottamus ulkoministerin toimintaan palautuisi sellaiseksi, että hän voisi jatkaa uudessa hallituksessa.

Kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat lähettäneet kirjalliset kysymykset

Toisen oppositiopuolueen kokoomuksen eduskuntaryhmä jätti keskiviikkona kirjallisen kysymyksen Haaviston toiminnasta. Kirjallisessa kysymyksessä kokoomus kysyy muun muassa, onko hallitus antanut ulkoministeriölle mandaattia al-Holin pakolaisleirillä olevien suomalaisten kotiuttamisesta. Kokoomus kysyy lisäksi, onko Haavisto antanut virkamiehelle ohjeita, jonka noudattamisesta tämä on kieltäytynyt.

Aiemmin myös kolmas oppositiopuolue kristillisdemokraatit jätti Haaviston toimintaa koskevan kirjallisen kysymyksen. Ministerin on vastattava kirjalliseen kysymykseen 21 päivän kuluessa.

Al-Holin leirillä kymmenkunta suomalaisnaista ja heidän noin 30 lastaan

Syyriassa sijaitsevalla al-Holin pakolaisleirillä on Suojelupoliisin (Supo) aiemmin tänä vuonna esittämän tiedon perusteella kymmenkunta suomalaisnaista ja heidän noin 30 lastaan.

Osa lapsista on syntynyt leirillä. Naisten joukossa on kantasuomalaisia ja maahanmuuttotaustaisia. Osa heistä on aiemmin elänyt terroristijärjestö Isisin alueilla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Että ne jaksaa. Poliitikkojen pitäisi tehdä maailmasta parempi paikka, mutta nämä vaan haukkuu ja kiusaa toisiaan kuin koulun välitunnilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietenkin totuus pitää selvittää.
Nyt kuitenkin kyseessä suomalaiset naiset ja lapset jotka eivät itse ole voineet päättää missä syntyvät tai mitä vanhemmat määräävät tekemään. Ei noille telttamajoitus vuodesta toiseen ole humanitääriseltä kannalta oikein ja on täysin kohtuutonta syyttömien rankaisemista. Mutta sehän ei näytä persuja haittaavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haaviston toiminta vain kunnolla tarkkailuun, selvähän se on, että toiminta ei kestä päivänvaloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ps välikysymyksellä tavoittelee????
Ulkoasiainvaliokunta äänin 3ps vastaan, hyväksyä ulkomisterin toimet.
Asia siis päätetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniko muistaa kun Kokoomuksen Ilkka Kanerva lähetti naiselle lähentelevän tekstiviestin ja hän joutui eroamaan Ministerin tehtävästä.

Mutta kun Vihreiden Ministeri kehoittaa virkamiestä rikkomaan lakia ja tämä ei suostu, niin tällöin hän nimittää toisen virkamiehen tehtävään, joka olisi valmis rikkomaan lakiamme hänen toimeksiannosta.

Joten, nauttiiko esim. Tähän nähden Vihreiden Pekka Haavisto Ministerin luottamusta?

Ei nauti.

Sana anteeksi ei merkitse enää mitään tässä kohtaa, se on suoraan tunnustus tehtyyn yllyttämisrikokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image