Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lai­set ei lähde mukaan kokoomuksen vä­li­ky­sy­myk­seen: "Suuria näkemyseroja hal­pa­työ­voi­man maa­han­tuon­nis­ta"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan puolue valmistautuu esittämään hallitukselle oman epäluottamusesityksen. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 20.9.2019 11:29
Aki Taponen

Kokoomus jättää tänään välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta.

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset ei lähde mukaan kokoomuksen talous- ja työllisyysvälikysymykseen.

– Kokoomus ei pyytänyt meitä mukaan laatimaan välikysymystä. Olisimme aina valmiita yhteistyöhön. Vaatimus konkreettisista ja vaikuttavista työllisyystoimista on oppositiolle yhteinen, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio viestitti Lännen Medialle.

Kokoomusta ja perussuomalaisia erottaa kuitenkin voimakkaasti suhtautuminen ulkomaiseen työvoimaan. Tavion mukaan perussuomalaiset korostavat suomalaisen työvoiman käyttöä ja valmistautuvat siten oman epäluottamusesityksen tekemiseen, kun eduskunta keskustelee kokoomuksen välikysymyksestä.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) sanoo, ettei kokoomus ole esittänyt minkäänlaista yhteistyöhalua välikysymyksen sisällön laatimisesta.

– Ehkä heillä on tässä vielä opettelemista. Heillä on sellainen kuvitelma, että perussuomalaiset lähtevät heidän apupuolueekseen tällaisiin projekteihin ilman, että meillä on mitään sanomista itse substanssiin. Eihän se tietenkään sillä tavalla toimi.

– Meillä on kokoomuksen kanssa työllisyydestä monia yhteisiä näkemyksiä, mutta myös suuria näkemyseroja, jotka liittyvät halpatyövoiman maahantuontiin ja työllisyysasteen kohottamiseen sen avulla, Halla-aho sanoi.

"Menolisäyksillä ei katetta tulopuolella"

Kokoomus jättää tänään eduskunnassa välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Puolue lupaili sitä jo etukäteen, mikäli hallituksen budjettiriihessä päättämillä työllisyystoimilla ei kateta menolisäyksiä.

– On päätetty menolisäyksistä, joille ei ole katetta tulopuolella. Työllisyystoimilla ei ole yhtäkään vaikutusarviota. Silloin joudumme jättämään taloudenpidon laiminlyönnistä välikysymyksen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (kok.) sanoi torstaina.

Hän syytti hallitusta siitä, että se löi budjettiriihessä kiinni yli miljardin menot, joille ei ole katetta sen paremmin veropuolella kuin luvatulla työllisyyspuolellakaan.

– Työllisyysteot jäivät tekemättä. Meidän mielestämme tämä on äänestäjien pettämistä, että tehdään menolisäykset, ennen kuin tienataan ne rahat.

Mykkäsen mukaan myös muut oppositiopuolueet, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit, ovat tervetulleita liittymään välikysymykseen, mutta etukäteen niiden kanssa ei ole asiasta keskusteltu.

Välikysymyksen johdosta eduskunnassa käydään keskustelu, jonka päätteeksi äänestetään hallituksen luottamuksesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Perussuomalaiset pitävät oman linjan. Kokoomus hapuilee seuraavissa vaaleissa annettavia ääniä.

Rinteen hallitusohjelma on vakuuttanut ulkomaalaisten omistamien suuryritysten johtajat. Oppositio häviää kovasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomusheimolla on aina ollut tavoitteet olla köyhemmän kurittaja. Kokoomus ei välitä muista kuin heimolaisitaan. Heimokulttuurissahan ei kokoomuslapsetkaan saisi äänestä muuta kuin heimoansa. Näin heimo on aina saanut tuon 20 prosentin kannatuksen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Kokoomuksen jatkuva kannatuslukema, 20% tuntumassa on kyllä hämmästyttävä kun puolueen ajamien asioiden hyötyjiä on alle prosentti väestöstä. Kokoomuksella on valtavasti äänestäjiä, jotka vain häviävät äänestämällä Kokoomusta... Hämmentävää kuinka joku tavis, joka kituuttaa palkkatyöllä, maksaa koko ikänsä asuntolainaa, ei omista osakkeita eikä muutakaan päätyy lopulta äänestämään kokoomusta??? Omituista???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rooman valtakunnan hyvinvointi on aina perustunut orjatyövoimaan. Myös rooman kirkko on painottanut nöyrää asennetta hallitsevaa luokkaa kohtaan. Siis pitäisi hyväksyä kaikki mitä vaaditaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä persut taasen oikeassa !

Halpatyövoimaa suomeen -> Palkat laskee entisestään -> Suomalaisia yhä enemmän työttömänä ->Matalapalkka alan ihmisiä, yhä enemmän valtion tukien varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei halla-ahoa haittaa että on työntekijät tekisi halvalla.halla-aho vain käyttää ulkomaisia vain persujen propakanda äänenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai halpatyövoima huolestuttaa? Jos Suomessa puolustetaan sitä, että samasta työstä saisi saman palkan, ei eri työntekijät kilpailisi hinnalla vaan osaamisella. Eli mitä jos maahan töihin tulevilla olisi sama palkkataso kuin samaa työtä tekevillä suomalaisilla, eikö tämä poistaisi halpatyövoiman tuonnin ongelman?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrätkö, että suomeen tulevat työntekijät saavat samaa palkkaa kuin suomalaiset vaikka näin kiven kovaan väittävät. Miksi nämä eivät palkkaa samoihin tehtäviin suomalaisia? Juuri niin. Joko ymmärrät. Ketjutetaan alihankinnan kautta työntekijät ulkomaisiin pöytälaatikkofirmoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapin kansassa oli LAPPI PUHUU palstalla Eläminen kallistuu: Se on totta että Rinne jakaaa frendeille hyväpalakaiset työt ja muita veroittaa säälimättä. Mika Lintilä oli viime eduskuntakaudela eduskunta verojaosto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset alkaa näyttään koko ajan paremmalta puoluevaihtoehdolta minulle, no moni muukin on saman huomannut, gallupeistakin päätellen. Voipi hynkin olla, että Perussuomalaiset on suurin puolue 2023 edukuntavaaleissa, tosin kuntavaalitkin ovat sitä ennen. Elämme mielenkiintoisia aikoja. En olisi n. 5 vuotta sitten voinut edes harkita äänestäväni persuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin epätoivoinen en ole että antaisin yhden aatteen puollueelle ääntäni sitten kyllä suomi menisi perikatoon ennätysajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuspuolue näyttää todelliset karvansa eli kertoo avoimesti kuinka he haluaisivat maahamme halpatyömarkkinat, joilla voisi hyvi kiristää kantasuomalaista työväkeä palkkaneuvotteluissa. Toivottavasti nyt tavallinen kansa ymmärtää lopultakin kokoomuksen olevan hyväosaisten ja hyvätuloisten eli eliitin edunvalvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on juurikin näin ja vielä kun saatais laittomasti maassa oleskelevat lain piiriin ja pois maasta. Nämä ruoan jakelijat siivousringeissä lehti/mainosjakelijat eivät tule tuloillaan toimeen vaan rasittavat kukkaroitamme aivan ilman minkään valtakunnan lupaa. Järjestäisitte samanlaisen suoja/tukiverkon meidän omille syrjäytyneille nuorille jonka joukko vain kasvaa kokoajan. Omat lapset ja nuoret ovat heitteillä tai sijoutettuina kodin ulkopuolella! Hävetkää päättäjät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

100 vetoa, että hallitus saa eduskunnan luottamuksen. Suurin osa näistä ei uskalla antaa epäluottamusta, koska pelkäävät, eivät tulisi valituiksi uusissa vaaleissa😅

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika kummallista olisi jos duunarit ei äänestäisi luottamuksen puolesta , nyt kun pariinkymmeneen vuoteen on pitkästä aikaa duunarivetoinen hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos valtion herroilla on 80 000 euron kuukausi palkka niin eläkekin on varmaan 30 000 euroa.Tänne saa tuoda 5 miljoonaa orjaa lisää tyydyttämään herrojen raha tarpeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se kokoomusta jurppii olla oppositiossa. Onneks on. Saavat muutkin jotain, kun vain hyvä osaiset. Tältä se tuntu työttömästä viime hallituksen aikana, kuin kokoomuslaisita nyt .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökohtaista hyvinvointia voi rakentaa kovalla työn tuloksilla (opiskelu, tietotaito, liksa) tai pikavipeillä. Pikavipeillä puuhastelemalla saa henkilökohtaisia ongelmia, ellei ulkoista sitä valtiolle, kuten nyt tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

112
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
71
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
47
Halla-aho eduskunnan korona-keskustelussa: "Jos ruokaa on viikon kotivara, ei tarvitse heti syöksyä Alepan säilykepurkkihyllylle, kun aine iskee tuulettimeen"
46
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
38
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna, hakkuutyömaa valmistuu ensi viikolla
33
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
27
OYSin B-osan rakentamisesta allekirjoitettiin urakkasopimukset – ensimmäiset uudet tilat otetaan käyttöön vuosina 2022 ja 2023

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Olehan varovainen, koska Juttutuvan virallisen totuuden mukaan osakesäästäjän on tunnetusti mahdotonta voittaa massimieh... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image