Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lai­nen kannattaa tasa-arvoista avio­liit­to­la­kia - äänesti prosessin vuoksi vastaan

Kotimaa 27.2.2013 20:34
Kaleva

Lakivaliokunta äänesti tänään, ettei tasa-arvoista avioliittolakia käsitellä. Äänestystulos oli 9-8.

Yksi vastaan äänestäneistä oli perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen. Hän kuitenkin kertoo blogissaan yhä kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia. Juvonen äänesti käsittelyä vastaan käsittelyprosessin vuoksi.

Lakialoite ei Juvosen mukaan täytä lakialoitteelta odotettavia kriteereitä, koska sen on allekirjoittanut vain 76 kansanedustajaa.

”Ihanteellista olisi käsitellä kaikki saapuneet lakialoitteet. Mutta ei se niin mene. Eduskunnassa edetään normaalien menettelytapojen mukaisesti ja olisi väärin asettaa yksittäinen lakialoite erityisasemaan”, Juvonen kirjoittaa.

Juvonen odottaa nyt, että kansalaiset keräävät 50 000 nimeä kansalaisaloitteen taakse.

”Näyttäkää niille, jotka epäonnistuivat. Kansanedustajille, valiokunnan jäsenille ja ministereille.”

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Ei ole mitään sellaista lakia tai sääntöä, jonka mukaan aloitetta ei saisi tai ei pitäisi käsitellä eduskunnassa vaikka ei olisikaan sataa allekirjoitusta kansanedustajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oishan se järjetöntä antaa homoseksuaaleille mahdollisuus avioliittoon. Sitten kun kaksi miestä onnistuu keskenään tekemään lapsen, niin voin antaa siunauksen avioliitolle. Olen aina kysynyt seuraavan kysymyksen ihmisiltä, jotka pitävät homoutta erittäin tärkeänä asiana: Mitä jos kaikki olisivat homoseksuaaleja? Voisi lapset jäädä syntymättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, vaan kun ihmisiä on kaikenlaisia. Kaikki kun eivät ole homoseksuaaleja, ja lapsia syntyy.

Jos asiassa on jotakin järjetöntä, on se kuvitella että avioliitto olisi kenenkään etuoikeus. Menkööt naapurin Aaretti naimisiin vaikka autonsa kanssa kun sitä niin puunaa päivästä toiseen. Minulla ainakin on tärkeämpiä asioita mietittäväksi, kuin se kuka saa virallisesti naida ja kuka ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää kysyä kansalta mitä mieltä ovat, suusinosa vastustaa tuollaista avioliittolakia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa kannattaa tuollaista avioliittolakia! Kansalta ei kauan mene 50.000 nimen keräämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina Suomen kokoisesta valtiosta 50.000 kannattajaa löytyy, vaikka asia olisi mikä tahansa. Tällaisessakin asiassa, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka 50000 allekirjoitusta löytyykin (epäilen kyllä), niin suurin osa tulee silti vastustamaan tuollaista avioliittolakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuonna 2010 Yle Uutisten kyselyssä 54 prosenttia vastaajista kannatti tasa-arvoista avioliittolakia ja 35 prosenttia vastusti sitä. Vuonna 2011 Setan Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä 49 prosenttia vastaajista kannatti tasa-arvoista avioliittolakia ja 33 prosenttia vastusti sitä. 13 prosentilla asialla ei ollut merkitystä. Voidaan siis sanoa, että suurin osa on jo useamman vuoden kannattanut uutta avioliittolakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo suurin osa noista 50000:sta ehkä kannattaa. Jos laki menee läpi niin kauppoihin pitää saaha jatkoroikkia joissa molemmissa päissä töpseli. Aatteleppa ite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juna on luonnollisin liikkumismuoto, koska sekä töpseli, että pistorasia löytyvät samasta yksiköstä? Aatteleppa hiukan itekkin, minä näes lainasin Jaarlaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selittelyn makua vahvasti! Juvonen ei vaan uskaltanut loppumetreillä puolustaa heikommassa asemassa olevien asiaa loppuun asti, näinkö kävi todellisuudessa? Uhkasiko puolue muuten laittaa sivuraiteelle?

Asia on kuitenkin yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä ihmisten tasa-arvoon ja tasavertaiseen kohteluun liittyvä perusihmisoikeus eikä mikä tahansa vähäpätöinen liukuhihnalakialoite. Suomi ei voi olla ihmisoikeuksia kunnioittava Pohjoismaa, jos osaa sen väestöstä kohdellaan vielä 2010-luvulla näin epäinhimillisesti.

Joutuessaan ilmoittamaan olevansa 'rekisteröidyssä parisuhteessa' kyseinen henkilö altistuu automaattisesti syrjinnälle, koska siitä käy ilmi hänen intimiteettisuojaansa kuuluva keskeinen yksityisasia eli ihmisen seksuaalinen suuntautuneisuus. Syrjintä on todellinen ongelma. Tämän takia tarvitaan uusi neutraali termi kuvaamaan kahden täysi-ikäisen ihmisen välistä molempien vapaaseen tahtoon perustuvaa liittoa - olivatpa liiton solmijat sitten hetero- tai homopariskuntia.

Suomessa pitäisi siirtyä eurooppalaiseen käytäntöön, jossa pariskunnat ensin käyvät maistraatissa allekirjoittamassa liittoonsa liittyvät juridiset asiakirjat ja sen jälkeen pitävät erillisen juhlan omien toiveidensa mukaan ystävien ja sukulaistensa kanssa (uskonnolliset kirkossa, ravintolassa, kotona jne. - mikä sopivimmalta juhlapaikalta tuntuu). Näin menetellen kaikki pariskunnat ovat tasa-arvoisia ja tasaveroisia liittonsa kanssa samoine oikeuksineen ja velvollisuuksineen kyseisen yhteiskunnan kansalaisina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniavioisuus(polygamia) on maailmassa paljon yleisempi, ja myös paljon yleisemmin hyväksytty, avioliittomalli kuin samaa sukupuolta olevien avioliittomalli. Haluan polygamian mahdolliseksi myös Suomessa ja pidän tätä tärkeänä yhteiskunnallisena asiana.Koen itseni syrjityksi ja epätasa-arvoiseksi nykyisessä tilanteessa. Edes Seta ym. eivät puolusta minua ja aja tätä itselleni elintärkeää asiaa. Omaa malliaan kyllä ajaa syrjintäargumentilla, mutta ei puolusta minua samalla argumentilla.. Kaksinaismoralismia siis koko puhe tasa-arvosta tässä asiassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image