Kotimaa

Per­he­va­paa­uu­dis­tus ei toteudu tällä hal­li­tus­kau­del­la – Sipilä: Uudistus olisi heikentänyt pie­ni­tu­lois­ten perheiden asemaa

Pääministeri Juha Sipilä ilahtui suomalaisten innostumisesta satavuotisjuhlien järjestämiseen. – On etuoikeus olla pääministeri satavuotisjuhlavuonna, Sipilä sanoo osana Lännen Medialle antamaansa haastattelua. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 12.2.2018 20:51
Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) kertovat Twitterissä, että perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella. Ministereiden mukaan yhteistä mallia ei valitettavasti löytynyt.

Sipilä kirjoittaa blogissaan, että lyhyellä tähtäimellä esitetty malli olisi näkynyt etuuksien heikentymisenä mahdollisesti kahdella kolmasosalla perheistä. Tämä olisi Sipilän mukaan heikentänyt erityisesti pienituloisten perheiden asiaa.

Sipilän mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon johtama työryhmä teetti asiantuntijoilla arviot eri perhevapaamallista. Viimeisessa vaiheessa esillä olleen perhevapaamallin työllisyysvaikutus olisi ollut enimmillään noin 1600 henkilötyövuotta.

– Tämä oli odotusarvoihin ja julkisuudessa esiintyneisiin lukuihin sekä uudistuksen kustannuksiin verrattuna huomattavan pieni luku, Sipilä toteaa. 

Sipilä jatkaa, että nuorten naisten työllistyminen on keskustalle tärkeää ja naisten työmarkkina-aseman vahvistaminen on tärkeä tavoite.

– Työantajille annettava 2 500 euron kertakorvaus työnantajille perhevapaista aiheutuvien kustannusten tasaamiseksi on arvokas askel tämän tavoitteen tukemisessa, Sipilä kirjoittaa. 

Sipilän mukaan perhevapaauudistus päätettiin siirtää seuraavan hallituksen käsittelyyn, sillä esitys olisi heikentänyt julkisen talouden tasapainoa lähes sadalla miljoonalla eurolla. 

– Päätimme budjettiriihessä, että jos mallista ei ole yhteisymmärrystä strategiaistunnossa tammikuussa, uudistuksesta luovutaan automaattisesti, Sipilä perusteli kolmikon ratkaisua.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Uudistus olisi heikentänyt pienituloisten asemaa!! Nyt en ymmärrä alkuunkaan, mistä lähtien kokoomuksen Sipilä on ollut huolissaan köyhistä? Ehkäpä tuo sana pienituloinen on avain ymmärtämään asiaa ja merkitsee Sipilälle jotain muuta kuin oikea köyhä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, tuo uudistus olisi sattunut Sipilän kannattajiin, niin eihän sitä voitu toteuttaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus malttoi olla tuhlaamatta, mistä on Suomessa oltava aina tyytyväinen. Hallitus malttoi olla tuhlaamatta jopa ennen vaaleja, mistä on oltava erityisen tyytyväinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä surkeata tämän hallituksen työnjälki ,ei juuri mitään saada aikaan pelkkää "pohtimista"koko touhu. No kohta saavat mietiskellä kotonan ja tykönään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs uusi perhevapaamalli vaikuttais 10+ lapsisiin perheisiin? Kuka kokoomusyrittäjä ottaa töihin äidin joka on ehkä jonkun ammatin opiskellut ennen kuin lapsentekoon alkoi ja joka jää taas kohta äityslomalle? Ja kuka iskä jää kotiin tuollaista laumaa hoitamaan? Tuskin kukaan.. Oulun seudulle tuolla mallilla paljon uusia päiväkoteja. Eli paras kun antaa olla asian noin, perheet itse saa päättää mikä heille parhaiten sopii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse oli vain siitä, että suomalaisten perheiden hyvinvoinnin tukemiseen ei sss-hallitus halunnut panostaa senttiäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän perustelu sopii kovin moniin hallituksen keskeneräisinä ajettuihin 'uudistuksiin'. Tämä yksi päätettiin nyt peruuttaa tästä yleisestä syystä. Herää kuitenkin kysymys: Onko Suomella varaa näin harrastelijamaiseen hallintoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin on ihmisillä heikko muisti edellisen hallituksen aikaansaannoksista. No jäivät lähes nollaan. Tällä hallituskaudella on jo nyt viety läpi merkittäviä uudistuksia ja leikkkauksia. Käänne on tapahtunut yllättävän jyrkästi. Moni yrittää selittää että taloustilanne on parantunut ja sen takia myös Suomi kasvaa. Kuitenkin unohtuu kertoa, että edellisen hallituksen aikana maailmantalous oli hitaassa kasvussa, mutta Suomessa onnistuttiin möhlimään 100000 työtöntä lisää. Maailmalla puhuttiin "euroopan sairaasta miehestä" luottoluokitus myös möhlittiin alemmas. Se tulee ensi vuonna nousemaan kolmeen A;han. Kiitos hallitukselle joka ei jaa vastikeetonta sosiaalirahaa. Toivotaan että hallitus pysyy kasassa kauden loppuun asti. Kun sixpack palaa niin voidaan taas neljä vuotta möhliä ja Keskusta palaa taas korjaamaan Suomen kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image