Kotimaa

Perheen oma koira raateli pojan kuoliaaksi Elimäellä

Kymmenvuotias poika kuoli sunnuntaina rottweilerin hyökättyä hänen kimppuunsa Elimäellä. pihalla pojan kimppuun. Kuvan ranskalainen rottweiler tappoi kaksivuotiaan pojan tammikuussa 2007 Rhonessa. KUVA: FRED DUFOUR
Kotimaa 17.3.2008 9:32 | Päivitetty 17.3.2008 12:11
Kaleva, STT
Kymmenvuotias poika kuoli sunnuntaina rottweilerin hyökättyä hänen kimppuunsa Elimäellä.

Kouvolan poliisin mukaan onnettomuus tapahtui kello 13:n aikoihin, kun täysikasvuinen uroskoira kävi talon pihalla perheen pojan kimppuun.

Poika menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla. Tapahtumalla ei ole silminnäkijöitä. Talossa oli myös toinen täyskasvuinen rottweiler.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Kiuru Kouvolan poliisista kertoo, että kuolemansyyn selvittämistä jatketaan.

-- Kaikki tiedot ovat lähtökohtaisesti salaisia, kun kyseessä on kuolemansyytä koskeva tutkimus, Kiuru sanoi. Hän kertoo, että perhe on saanut kriisiapua, mikä on normaali käytäntö traagisissa onnettomuuksissa.

Eläinlääkäri Mikko Vesanen Kouvolan seudun kansanterveystyön kuntayhtymästä ei kommentoi millään tavalla Elimäellä tapahtunutta onnettomuutta. Hän oli päivystävänä eläinlääkärinä sunnuntaina, jolloin pojan kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui.

Eläinlääkäri lopetti molemmat koirat. Poliisin mukaan ne eivät aiemmin ole käyttäytyneet aggressiivisesti ihmisiä kohtaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (123)

kyllä koiravero rajoittava tekiä on, vaikka 500 ?/kk tuskin tuossakaan perheesä kahta koiraa ois. Ne haukkuu sotkevat paikkoja aiheuttavat naapurivihaa, ym,ym

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mjaa... montakohan ihmistä vuodessa kuolee sivistyneen nisäkkään käden kautta?! nämä ovat tietysti valitettavia tapauksia, joista täytyy ottaa opiksi, mutta säilytetään kuitenkin maltti tässäkin asiassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä koravero on rajoittava tekiä, jos maksu ois 500 ? kk tuskin tuossakaan perheessä kahta koiraa ois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain jäävuoren huippu Ja kuka tässä maailmassa voi olla koiransa käytöksestä varma?! Eläinhän se kuitenkin on. Ja olen aivan varma että koirani kyllä puree ja vaikka tappaa jos sitä tarpeeksi ahdistellaan, mutta silloin jos koirani sellaiseen tilanteeseen joutuu kuuluu kysymys, miksi minä olen koirani sellaiseen tilanteeseen antanut ajautua? Joten älä lue rivien välistä sellaista mitä siellä ei ole, missasitko pointin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan pitänyt koirista... Tämän jälkeen vielä vähemmän! Onneksi olen myös allerginen koirille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lässyn lässyn kaikki valittaa kun tämmöistä sattuu minkä sille voi.mistä tietää mitä poika on tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauhea juttu, voimia omaisille. Kuitenkin uskon minäkin, että koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä, tämä oli todella äärimmäinen poikkeustapaus. Koira on varmastikin mennyt yksinkertaisesti sekaisin. (Useammin ihmiset sekoaa!) Varmasti moni toivoisi taas voivansa kääntää kelloa taakse päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkyttävää! Kuinka monen ihmisen elämän tämä(kin) muutti lopun elämäksi.. Ihan uskomatonta ja kauhean surullista, elämän kulkua ei voi käsittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa jo osasta kommentteja, että koiraa verrataan suoraan ihmiseen. Pitäkää nyt joku äly sentään päässä. Ihminen vastaa lainvastaisista teoistaan yhteiskunnalle, koira ei ainakaan vielä. Ymmärrän koiran lemmikkinä ja rakkaana ystävänä, mutta huonoissa käsissä nämä "pullistelu koirat" ovat vaarallisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän kaikki isot ihmiset pitäis pitää pihalla kytkettyinä? Ja kieltää lailla varsinkin nämä tappajarodut kuten mäyräkoirannoutaja ja kännikuskiturrikka. Ihmiset kun tuppaavat tappamaan toisiaan varsinkin muun lajin edustajia yhtenään. Kiusatessakin monesti puolustautuu. Syvin osanottoni kuitenkin pojan läheisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se helppoa olla jälkiviisas mutta mitään hyvää ei näytetä saavan ihmisten keskuudessa aikaiseksi ilman jonkin uhrautumista. Tappajakoiran omistaja tulisi saattaa syytteeseen taposta koska on tietoisesti ottanut vartiointiin ja tappamiseen kehitetyn koiran täysin toisarvoiseen tehtävään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tosiaan kasvatuksessa voi olla puutteita, tai että koira on saanut liian hyvän aseman perheessä sitä on turha arvailla, ja 10v lapsi ei taida tajuta vielä niin hyvin että miten tuollaisten koirien kans leikitään ettei niitä saa lyödä ja muuta vastaavaa ettei ne suutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsille pitäsi kertoa kuinka vaarallisia isot ja pienet koirat on ,on varmaan nähnyt miten isäntä koiraa kouluutti ja poika matki isäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole reilua haukkua rottweileria tappaja koiraksi,koska saman voi tehdä vaikkapa snautserikin....ei ole turkkiin katsomista..eli ns.tappajakoiria on monenlaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sanna" "Joten Omistajasta se kaikki lähtee ja jos minun Rottweilerini pääsee jonku joskus raatelemaan olen siitä täydellisesti vastuussa ja mene vaikka linnaan!" Ei hyvänenaika, kaikenlaisia muka "koirankasvattajia".. Olisiko parempi että antaisit vapaaehtoisesti koirasi lopetettavaksi jos et ole sen käytöksestä varma??? Ja siitä vankilaan menosta, yhteiskunta maksaa sinun vankilassa olosi ja sen ihmisparan hoitokulut jonka koirasi raatelee... Etta anna vain "koirankasvattaja" koirasi pois kun asenteesi on tuollainen. Sinun vankilassa olosi ei varmaan kuollutta ihmistä auta enää..! Koirat pois ihmisiltä jotka niitä ei osaa kouluttaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaan yleistää kaikkiin koiriin. Koirat ovat hyödyllisiä eläimiä, apuna sokeille, apuna poliiseile, apuna armeijassa, apuna yksinäisille, apuna metsästäjille ja mitä parhaimpia seuralaisia. Joskus on ollut uutisia, miten koira on hakenut apua, kun ihminen on ollut vaarassa, koira on pelastanut ihmisen hukkumiselta jäistä, jne. Olen monta kertaa nähnyt, kun lapset ovat koiria kiusanneet ja miettinyt, että olisi aivan oikein, että koira purisi vähän malliksi, jotta älyäisivät jättää viattoman luontokappaleen rauhaan. Tappaa ei kuitenkaan tarvitsisi, ei ihmistä eikä koiraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (123)

Uutisvirta

39
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
29
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
25
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
20
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
17
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
15
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
10
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image