Kotimaa

Pelson vankilan toiminta jatkuu – uudet vankilat sekä Pelsolle että Ouluun

KUVA: Pekka Ala-aho
Kotimaa 11.4.2018 17:25 | Päivitetty 11.4.2018 20:48
Petri Hakkarainen

Pelson vankilan toiminta jatkuu. Uuden, 120–150-paikkaisen vankilarakennuksen suunnittelu aloitetaan pian, ja rahat rakentamiseen osoitetaan valtion ensi vuoden budjetissa.

Ouluun rakennetaan noin 100-paikkainen vankila pääasiassa tutkintavangeille Hiukkavaaraan poliisitalon yhteyteen. Uusi vankila korvaa aikanaan nykyisen vankilan.

Hallitus sopi Pohjois-Suomen vankilaratkaisusta kehysriihessään keskiviikkona.

Tavoitteena on, että Vaalan vankilan uudisrakentaminen voi alkaa vuonna 2019, ja se valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Kasvaviin vuokramenoihin varataan 6,6 miljoonaa euroa vuodesta 2022 alkaen.

Rikosseuraamuslaitos oli esittänyt, että Ouluun rakennettaisiin Pohjois-Suomen vankila ja Pelson vankilan toiminta lopetettaisiin.

Lue lisää 12.04.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Pelso, tuo ajatuksia menneisiin vuosiin palauttava paikka. Asialliset vartijat. On muuten kokemusta Sukevalta, Riihimäeltä, Konnunsuolta ja Naarajärveltä. Erikoisemmin en suosittele lomanviettopaikoiksi, jos kohta ylläpito on sitä luokkaa että paino nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentakaa Mieluummin Torinrantaan Tulevan Hotellinpaikalle,, Keskusta tulee Autioitumaan ja Laitakaupunginosiin Lisääntyy Asutus !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta ei kylläkään autioidu, mutta peltojen nukkumalähiöt kyllä.
Pelso on ihan hyvä paikka vankilalle, mutta toimintoja ja asenteita pitää uudistaa, eli toisin sanoen pitää saada uutta verta vankilahenkilökuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon vankila kannattaa rakentaa maan alle elikkä Kivisydän on aivan oivallinen paikka;turvallinen myös vangin kannalta.Ei ole hyvä,että syntyy mitään vankileirien saaristoa.Yhteiskunta poliittisesti vankien asema tulisi turvata niin että he voisivat palata joustavasti yhteiskuntaan suoraan kaupunkiin jatkamaan työntekoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä muuten mutta aivan liian vähän paikkoja molemmissa jo suunnittelu vaiheessa!käyvät ahtaiksi ja sitten taas mietitään uutta vankilaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhaan lääninvankilan eliittiasuntoja rikkaille,niinhän tehtiin Turussakin kakolaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä vikaa Oulun vankilassa on,kun uusi pitää rakentaa ja rahaa polttaa.Kyllä pitäisi kelvata tämä laitos rikollisille,vai hotellissako heidän pitää majoittua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin kohta rupeaa asuntoja tuleen myyntiin kiihtyvään tahtiin Hiukkavaarassa ja varmaan vaikuttaa myös hintoihin kun rakennetaan vankila alueelle.Vai mitäpä luulette?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään vaikutusta, ehkä päinvastoin ostetaan tai rakennetaan lisää asuntoja työpaikkojen läheisyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vaikutusta. Hyvin ne asunnot ovat kauppansa tehneet siellä entisellä kasarmialueellakin vaikka vankila on ihan vieressä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun vankilasta ehdotti joku että museo olen samaa mieltä ja sinne museoon ne vangit jotka on liian aikasin päästetty jo pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen sitä mieltä että vankiloiden tulee olla mahdollisimman kaukana asutuskeskuksista, eli päätös on oikea. Kaupungissa tonttimaata voi käyttää paljon hyödyllisempiin asioihin. Oulussa on tosin pakko olla oma tutkintavankila, koska rikospoliisi ja oikeus on keskittynyt sinne. Kahden vankilan pyörittämisestä aiheutuu jonkin verran lisäkuluja, mutta ei paljon.

Nyt kun vielä saataisin suomessa jaettavat tuomiot kohdalleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas rakennetaan liian pieni. Tulevaisuutta ajatellen Oulun vankila olisi pitänyt rakentaa vähintään 300 vangille koska vankien määrä kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka päätös ei henkilökohtaisesti itseä kosketa, niin kuulostaa oikeen hyvältä päätökseltä! Kiitos Sipilän-hallitus!! Ei kaikkea tarvi viedä kaupunkeihin, tämä on varmasti Vaalan ja ympäristökuntien kannalta merkittävä päätös! Hienoa ja onnittelut Vaalan suuntaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos oikeusministeri Antti Häkkäselle roolistasi. Päätöksen perustelut ovat vakuuttavat ja kertovat , että olette hallituksessa löytäneet yhteisen linjan, Päätöksentekoa on varmasti helpottanut niin pääministeri Juha Sipilän kun ministeri Pirkko Mattilan ymmärrys asialle. Toteutus lopettaa jatkuvan pallottelun asialla. Eikun toimeksi ja urakat liikkeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattilan ymmärrys ei ole tainnut yltää Pelsolle eikä Ouluun. Ei ole ottanut julkisesti kantaa vankiloiden tilanteeseen. Mikä lie naisiaan? ei taida tuolla menolla saada sinistä tulevaisuutta. Sama on muutamilla muilla sinisillä tällä alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et näköjään tunne menneisyyttä. Niin monet vaalikauden on Pirkko Mattila ja muut Oulun seudun kansanedustajat käyneet Pelsolla ja vieneet asiaa eteenpäin. Mutta nyt se onnistui, ehkä siksi, että hallitusvaikutus näkyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

22.10.
Ratavaurio sotkee liikennettä pääradalla: Pohjoiseen matkalla olevat yöjunat odottavat Tampereella, Oulu-Tampere -junan matkustajat saivat taksikyydin
22.10.
Venäjän ulkoministeri Lavrov: Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa
22.10.
Viime kauden vastustajan valmentajaa harmittaa: "Pukkia tarjottiin mestaruussarjan kaikille seuroille"
22.10.
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain, mutta kumosi esityksen lain tiukasta aikataulusta
22.10.
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
22.10.
Autotalli kärsi vahinkoja tulipalossa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
22.10.
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä: Lapissa tulee lunta tai räntää, tienpinnat voivat jäätyä Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

129 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image