Kotimaa

Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raa­he­lais­läh­töi­sel­le kitaristille yh­teis­kun­tao­pin jatkokurssi

Muusikko Pekka Rautio KUVA: Vesa Joensuu
Kotimaa 22.10.2019 21:24
Timo Myllykoski

– Kun ruuhka-Suomessa tehdään esimerkiksi raidepäätöksiä, joilla on vaikutusta koko Suomeen, koen suurena rikkautena olla muualta tullut, Pekka Rautio sanoo.

Raahesta kotoisin oleva muusikko on noussut viime aikoina lavalle muun muassa Michael Monroen kanssa.

Pitkän linjan muusikko ja musiikintekijä Pekka Rautio on löytänyt uuden intohimon politiikasta. Ensimmäistä kautta Vantaan kaupunginvaltuustossa vaikuttava raahelaislähtöinen Rautio aikoo asettua ehdolle myös seuraaviin kuntavaaleihin.

– Tavoitteena on päästä Vantaalla askeleen pidemmälle ja saada enemmän vastuuta. Jos näin käy, on täysin mahdollista, että lähden sitten myös seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Rautiot muuttivat Helsingistä Vantaalle kolmisen vuotta sitten, vain vähän ennen edellisiä kuntavaaleja. Kun Vantaan vihreät pyysivät paikallisessa lukiossa pitkään opettajana työskennellyttä muusikkoa ehdokkaakseen, päätti hän suostua.

– Lähdin messiin ja sain sen verran ääniä, että pääsin messiin. Minut tunnettiin Vantaalla työni kautta, ilman sitä tuskin olisin päässyt heti varavaltuutetuksi.

Vihreiden varavaltuutetun asemasta huolimatta Pekka Rautio osallistuu käytännössä kaikkiin kaupunginvaltuuston kokouksiin.

– Meillä on iso 12 valtuutetun ryhmä, ja kun lisäksi kaksi valtuutetuista työskentelee ministerien avustajina, tarvitaan varajäsentä koko ajan.

Vantaan vihreiden tavassa toimia Rautiolle on tärkeää se, että valtuuston kolmanneksi suurimmassa ryhmässä ei ole ryhmäkuria.

– Siihen minä en taipuisikaan. Meillä jokainen saa ajatella itse, hän sanoo.

Vihreiden pyytämänä Rautio osallistui myös viime kevään eduskuntavaaleihin ja saavutti tavoitteeksi asettamansa vähintään tuhat ääntä. Eduskuntavaaleja hän kuvaa positiiviseksi kokemukseksi ja tekemäänsä vaalityötä hyväksi yhteiskuntaopin jatkokurssiksi.

– Jouduin jopa vihapuheeksikin kutsutun trollaamisen kohteeksi. Kaksi yötä valvoin ja mietin, että onko tämä sen väärti. Sitten ajattelin, että on hirveän suuri kunnianosoitus aloittelevalle poliitikolle, jos minun takia nähdään noin paljon vaivaa. Sen jälkeen solvauksilla ei ole ollut minulle mitään merkitystä.

Musiikkia Pekka Rautio tekee tänä päivänä vaimonsa kanssa Pinja ja Pekka -duona, Pinjan ja hänen sisarusten Anna ja Janus Hanskin kanssa Me Hanskit -kokoonpanolla, Ville Pusan kanssa, sekä 1990-luvun lopulta saakka kasassa olleen coverbändi Mr C:n riveissä.

Pinja ja Pekka julkaisee vuosittain yhden tai kaksi uutta kappaletta ja keikkailee pääsääntöisesti vain pääkaupunkiseudulla. Rautio kuvaa pariskunnan tekemää musiikkia suklaasydän-tyyppiseksi, uudella twistillä nykypäivään tuoduksi jazz-iskelmäksi.

– Teemme sitä harrastuksenomaisesti. Kova artistikilpailu ei kiinnosta, hän sanoo.

Tähän mennessä jo noin 2 000 keikkaa ympäri Suomea tehnyt Mr C tekee tänä päivänä muun muassa bilekeikkoja firmojen yksityistilaisuuksissa ja muissa tapahtumissa. Bändi esiintyy sekä itsekseen että vierailevilla artisteilla vahvistettuna.

– Olemme tehneet keikkoja esimerkiksi Michael Monroen ja Tiktakin Petran kanssa, Pekka Rautio kertoo.

Bänditouhut hän aloitti jo 1980-luvulla Raahessa soittamalla muun muassa Sadetanssi-yhtyeessä yhdessä Samuli Putron kanssa. Vaikka mies on tehnyt niin soittajana kuin musiikin kirjoittajana paljon ja monenlaista, on hänellä edelleen myös toistaiseksi toteuttamattomia haaveita musiikin saralla.

– Päässä pyörii kaksikin eri tyyppistä projektia, joihin voisin alkaa jossakin vaiheessa tehdä biisejä. Olisi kiva vielä joskus vetää sekä rokkia että oikein kunnon synkistelyä, hän sanoo.

Pekka Rautio

Syntynyt 10.5.1970 Raahessa, asuu Vantaalla.

Kävi peruskoulun ja lukion Raahessa.

Aloitti kitaran soiton 11-vuotiaana, opiskeli klassista kitaraa Raahen musiikkiopistossa.

Kasvatustieteiden maisteri ja muusikko. Valmistui luokanopettajaksi Oulun yliopistosta 1995 ja pop- ja jazzkitaristiksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta 2001.

Työskennellyt vuodesta 2002 alkaen rock-musiikin ja äänitekniikan opettajana Vaskivuoren musiikkilukiossa Vantaalla.

Vihreiden varavaltuutettu Vantaan kaupunginvaltuustossa, vapaa-ajan lautakunnan jäsen sekä Vantaan kaupungin omistaman VTK Kiinteistöt Oy:n hallituksen jäsen.

Vihreiden kansanedustajaehdokas Uudellamaalla kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Sai 1 050 ääntä.

Soittaa kitaraa kokoonpanoissa Pinja ja Pekka, Me Hanskit sekä Mr C. Oli neljä levyä julkaisseen Johanna Iivanainen & 1N:n kitaristi, säveltäjä ja sanoittaja. Osallistui Boys Of The Bandin kitaristina vuoden 2010 Suomen euroviisukarsintaan

Perheeseen kuuluu vaimo Pinja sekä kaksi lasta.

MAINOS

Kommentoi

No tässä kerrankin positiivinen uutinen - näitä vaan lisää. Toki pitää toimia edelleen myös vallan vahtikoirana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image