Kotimaa

Pekka Puska taivutteli Pepsin poistamaan sokerilimsat kouluista

Pekka Puska sai sokerilimsat pois kouluista.
Kotimaa 17.3.2010 18:02
STT
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska on saanut uuden sulan hattuunsa terveellisen ravitsemuksen lähettiläänä.

Puskalla oli sormensa pelissä virvoitusjuomajätti Pepsin päätöksessä vetää pelkällä sokerilla makeutetut virvoitusjuomansa pois kouluista parin vuoden kuluessa.

Yhtiö teki päätöksen neuvoteltuaan Maailman sydänliiton (WHF) kanssa. Pekka Puska on WHF:n presidentti ja edusti liittoa neuvotteluissa.

Puskan mukaan lopullinen tavoite on, että että kouluista tulisi paikkoja, joissa ei säännöllisesti myydä karkkeja ja limsoja. Hän toivoo, että muut yritykset ottaisivat mallia Pepsin päätöksestä.

Puska tunnetaan Suomessa terveellisten elämäntapojen ja ravitsemuksen puolestapuhujana. Hän oli voimahahmo Pohjois-Karjala-projektissa, jossa suomalaisten päähän iskostettiin, että elintavoilla on selvä yhteys sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Joo sulka puskan hattuun, kun englannin kieliset uutisoi limukoiden vetämisestä ja Billi Clinttonista. Puskasta ei puhuta sanallakaan. Mistä tiedotusvälineet saa tietonsa??? Kerrankin ei ole kopsattu jenkkilästä. Puskalle sanonko mikä minne, kun panttaa d-vitamiiniä ja d1 sen kun leviää. Tilasto käppyrästä kävi selvästi ilmi, että mitä vähemmän deetä sitä enemmän d1. Ja tietenkin se vaikuttaa muutenkin, mutta tuosta nyt on jauhettu vuosia ja noin yksinkertaiselle asialle ei HALUTA tehdä yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko "luulo ei ole tiedon väärti" selittää miksi suomalaisten terveys heikkenee sitä mukaa kun elintavat "paranevat".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenenkä idea tämä, limsa- ja karkkiautomaatit kouluissa on .koulut ovat opiskelua varten, sirkukset ja tivolit ovat aivan eriasia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kriittisyyttä lähettäjälle! Jos Puskan periaatteita edes suuri osaei olisi ryhtynyt noudattamaan, niin kirkonkellot olisivat kotomaassamme kumahdelleet paljon tiuhempaan tahtiin kuin nyt kirkkomaal- la! Naurettava, tunneperäinen , kovan maitorasvan kepulainen kannattaja, joka ei tiedä mitään kansainvälisesti tunnetun tutkijan kiistattomista ansioista, jota tämäkin saavutus osoittaa, pitäköön hampaattoman suunsa kiinni! Olet terveyden tuho!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi on, että sokerilla makeutettu on kuitenkin terveellisempää kuin E-luokkien valtamutaatio makeutuskavalkaadissa. Pitäisi taistella makeutetusaineita vastaan eikä oikeaa sokeria vastaan. Niinhän tuo samainen pensas kävi taistelua rasvoja vastaan ja nyt suositellaan, että käytettäisiin välillä kunnon voita eikä niitä tilalle keksittyjä lisäaineita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sokeri limsa paljon parempi kuin makeutusaine limsat. ottakaa selvää itse selvää. ja tämä koskee myös puskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Light limsan vaikutus on sama, kuin housuun kuseminen pakkasessa. Suussa tuntuu ensin makealta, mutta siitä seuraakin sitten insuliinin eritystä vereen ennakoivasti. Kun suun lupaama sokeri jää tulemaatta, veren sokeri laskee. Siitä sitten seuraa heikotusta, joka korjataan ahmimalla....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pepsi tarttui tilaisuuteen vähentää kalliin sokerin käyttöä. Kaikki ovat varmaan huomanneet että nimenomaan light limsoja mainostetaan. Syy on sama: vaikka lightin valmistaminen on paljon halvempaa, niin siitä saa saman myyntihinnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juon vain ja ainoastaan luonnollisilla aineilla (sokerilla) makeutettuja juomia. En hermomyrkyillä (aspartaami), enkä muillakaan keinotekoisilla aineilla makeutettuja. Todella vastuuton tyyppi tämä Puska. Ja jos ajatellaan esim. juomien haittoja hampaille niin ei ole eroa millä se on makeutettu. Kun syö ja juo sen verran kun kuluttaa niin ei ole sokerista haittaa. Ennen mainostettiin asbesti patjoja terveellisinä. Nyt tiedämme mitä asbesti saa aikaan. Sama tulee tapahtumaan keinotekoisille makeutusaineille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Pepsi tarttee taivutuksia? Sitä varten koulussa on rehtori, joka sanoo millainen kaappi ja missä se seisoo. Pari kertaa koululleni tarjottiin ja yhtä monta kertaa se torjuttiin. Hanoista tuli raikasta "pepsiä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti miestä ylistetään, mutta miksi suomessa on nyt sydänsairaita enemmän kuin koskaan ja diabeteksessä ollaan maailman kärkeä molemmissa tyypeissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puskapekka saisi joutua jo eläkkeelle.. Olihan tämä mies alentamassa keskikaljan prosenttejakin alle kolmeen prosenttiin. Siitähän se viinan myyntikin olisi noussut kohisten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mahtaa olla aika hankala tuo puska,haukkuu kaikki epäterveelliseksi,kerää itelle pinnoja ja kunniaa,en kuulu puskan fan klubiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kouluista pitää poistaa kaikki karkki ja limukka automaatit , varsinkin kännykällä maksettavat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai uusi sulka Puskan hattuun. Empä ole pitkään aikaan kuulut mittään näin tragikoomista. Puska tuli aikanaan tunnetuksi rasvan ja varsinkin eläirasvan vastustajana. Uusimmat tutkimukset todistavat aukottomasti, etteivät eläinrasvat lisää sydänsairauksia. Nykytiedon valossa Puska on siis ollut täysin hukassa Pohjoiskarjala-projektissa, eikä siitä tule antaa yhtään sulkaa Puskan hattuun, vaan on syytä ottaa loputkin pois, koska kyseessä on mies joka ei pysty tunnustamaan olleensa väärässä koko ajan. Puskan pitäisi välittömästi muuttaa virallisia suosituksia terveellisemmäksi, eli enemmän rasvaa ja vähemmän hiilihydraattia. Pelkään vain, että moni ehtii sairastua, ennen kuin Puska antaa periksi asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, tässä mies joka toimii eikä huutele tuuleen. Muistetaan myös Puskan toimet Pohjois-Karjalan sydäntautikuolleisuuden romauttamisessa, joka edelleen kulkee kansanterveyden kohentamisessa ja ennenaikaisten kuolemien eliminoimisessa kaikkien aikojen tehokkaimpien operaatioiden joukossa kansainvälisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinänsä hyvä asia on sokerilimsojen poistaminen kouluista, mutta sokerin korvaaminen esim. light-tuotteilla ei asiaa paranna. Light-limsat sisältävät esim. aspartaamia, jonka runsaasta käytöstä on aiheutunut mm. seuraavanlaisia kokemuksia: jatkuvaa väsymystä, ärtynyttä oloa, unihäiriöitä, verta ulosteessa, sydämen sykkeen nousua, pientä jatkuvaa sydänkipua, ihottumaa ja jopa maksa-arvojen kohoamista. Oireilut ovat hävinneet kun aspartaamia sisältävien limsojen ym. käyttö on lopetettu. Eli siis ei aivan harmiton makeutusaine todellakaan ole kyseessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:53
Suuta ei hoideta tarpeeksi – hammaslääkäriin pitäisi mennä kahden vuoden välein eikä kuin kampaajalle "tarvittaessa" Tilaajille
18:45
Suomen ampumahiihtäjät jäivät 20 parhaan ulkopuolelle MM-parisekaviestissä
18:20
EU:n rahoituskehysneuvottelut alkoivat – Emmanuel Macron: "Tämä voi viedä useita tunteja, useita öitä ja useita päiviä"
18:17
Naisten maailmancup-kauden pisin kisa oli tuskien taivalta Pärmäkoskelle – "Olisi pitänyt juoda useammin"
18:04
Miksi sosiaalinen media tulvii kuvia, joissa kilistellään skumppalaseja? "Alkoholi on helppo luksus, koko kansan mindfullness ja timanttikoru" Tilaajille
17:49
Mat­kai­li­ja putosi kelkan kyy­dis­tä ja louk­kaan­tui Ro­va­nie­mel­lä
17:04
Riisitunturin lähtöpisteessä Posiolla paha ruuhka – matkailijoita kehotetaan käyttämään kimppakyytejä tai vaihtamaan kohdetta
44
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
39
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
24
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
21
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
14
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image