Kotimaa

Pedofiilien metsästys -videosta tehty ilmoituksia viranomaisille – ”Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti”

Video julkaistiin sosiaalisessa mediassa viikonloppuna. KUVA: Pienempi kuva kuvakaappaus videolta
Kotimaa 11.2.2019 13:11
Kaleva

Poliisi kertoo, että se on saanut ilmoituksia netissä julkaistusta videosta, jossa uhotaan pedofiilien metsästyksen alkaneen.

Videolla esiintyy naamareihin pukeutunut ja astaloilla varustautunut joukko, joka on pukeutunut suomalaisen katupartiointijengin tunnuksiin.

Poliisi toteaa tiedotteessaan, että videolla käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla. 

Poliisihallitus muistuttaa, ettei rikoksiksi epäiltyihin tekoihin voi lähteä suunnitelmallisesti vastaamaan rikollisin keinoin.

Poliisi toteaa, että ihmisten hengen ja terveyden suojaa sekä yleistä yhteiskunnan turvallisuutta ei edistä seksuaalirikoksiin vastaaminen väkivaltarikoksilla.

− Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti ja pyrkii estämään ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina, poliisitarkastaja Pekka Heikkinen Poliisihallituksesta toteaa.

Poliisihallitus on pyytänyt Helsingin poliisilaitosta arvioimaan alkuviikon aikana onko asiassa syytä epäillä rikosta sekä arvioimaan mihin ennalta estäviin ja muihin toimiin video antaa aihetta.

Kommentointi on lukittu.

Poliisihallitus voisi miettiä mitä se voisi tehdä, että kansalaiset tuntisivat olonsa turvalliseksi omassa maassaan. Meillä on suhteessa pieni määrä poliiseja verrattuna rikkaimpiin maihin ja ihmisiä ei hirveästi helpota se, että se pieni kiinni saatujen rikollisten joukko vapautuu automaattisesti ehdonalaiseen huomattavasti ennen lyhyiden tuomioiden päättymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahahahaha, Helsingin poliisilta pitää oikein kysyä toimintaohjeita. No sen arvaa, että toimenpiteet on jyrkät, siinä jää kevyesti lapsenraiskaajat tämän teon varjoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos sinisen joukkueen johto kohdentaisi ne rajalliset resurssinsa ensisijaisesti kansalaisten turvallisuuden takaamiseen ja jos luppoaikaa jää niin sitten tutkitaan vasta nettiuhoamisia ja lähetellään kirjeitä huimista 7km/h ylinopeuksista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi ei tee työtään tyydyttävällä tavalla. Tuleeko yllätyksenä, että turhautuneet kansalaiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oispa muuten loistava idea, jos tällaisten videoiden tarve saataisiin ennaltaehkäistyä. Äkkiseltään tulee mieleen 1000 lisäpoliisin palkkaaminen, niin he voivat vahtia näitä katupartioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image