Kotimaa

Paltan toi­mi­tus­joh­ta­ja pitää hyvänä, että sel­vi­tys­hen­ki­löt tulevat avuksi Postin työriitaan: "Prosessi on ollut todella hankala"

Palvelualojen työnantajien toimitusjohtaja Tuomas Aarto pitää hyvänä, että selvityshenkilöt tulevat mukaan ratkomaan Postin työriitaa. Arkistokuva. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 21.11.2019 18:41
Taneli Koponen

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto aikoo olla yhteydessä selvityshenkilöihin, joista omistajaohjausministeri kertoi torstaina. Aarton mukaan Posti-kiistan pitkittyminen oli yllätys.

Palvelualojen työnantajien Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto pitää hyvänä, että selvityshenkilöt hakevat ratkaisua Postin kiistaan.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) kertoi torstaina, että Jukka Ahtela, Lauri Ihalainen, Lasse Laatunen ja Ann Selin tulevat selvityshenkilöinä auttamaan Postin työriidan ratkaisussa 700 pakettilajittelijan osalta. Kyse on lajittelijoiden työehdoista.

Aarto uskoo, että lajittelijoiden työriidan selviäminen voisi auttaa ratkaisemaan PAUn ja Paltan välisen kiistan. Selvityshenkilöiden asettaminen ei vaikuta meneillään oleviin lakkoihin.

– Prosessi on ollut todella hankala. On hyvä jos löytyy keinoja, joilla voidaan edistää sopua pakettilajittelijoiden osalta ja mahdollistaa sitä kautta työehtosopimusosapuolille varsinaisen työehtosopimuksen loppuun sopiminen, Aarto sanoo.

Aarto aikoo olla yhteydessä selvityshenkilöihin.

– Tarkoituksenani on keskustella selvityshenkilöiden kanssa siitä, miten he aikoivat oman toimeksiantonsa hoitaa. Sitten varmaan kuulen, millainen rooli eri toimijoilla mahdollisesti on.

Oliko yllätys, miten sitkeä Posti-kiistasta tuli?

– Kyllä siinä mielessä, että alan toimintaympäristön kehittäminen on tapahtunut ja tapahtumassa oleva tosiasia. Olisin toivonut, että työehtosopimuksen osapuolet olisivat voineet sopia lääkkeistä siihen, miten Postin tulevaisuutta voitaisiin edistää yhdessä tilanteessa jossa perinteinen postiliiketoiminta pienenee koko ajan, Aarto sanoo ja viittaa Postin hankalaan kilpailuasetelmaan sekä kilpailijoiden edullisempaan ja joustavampaan työehtosopimukseen.

Millaiselta omistaja-ohjausministeri Sirpa Paateron toiminta näyttäytyy tilanteessa?

– En halua kommentoida ministerin toimintaa. Yleisellä tasolla totean, että julkinen ja politisoinut keskustelu ei ole ollut omiaan edistämään sovun syntymistä, vaan se luonut lisää haasteita näille neuvotteluille, Aarto sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Voi voi on se kumma, kun näin hankala prosessi tuli. Kumma kun eivät suostu palkkojen alentamiseen. Ja ärsyttää kun tästä jutusta tuli näin julkinen. Olisi ollut paljon helpompi kaikessa hiljaisuudessa polkea työehdot ja palkat alas. Hankaloitetaan toisen työtä nyt tällä lailla. Hyvät bonuksetkin kyykyttämisestä taitavat nyt mennä sivu suun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
102
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
87
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
73
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image