Kotimaa

Päivi Lipponen tulistui Tuomiojan tuoreesta kirjasta: "Ei tarvitse ihmetellä, miksi sdp:n kannatus on hiipunut"

Erkki Tuomiojan tuore kirja ei saa kiitosta Päivi Lipposelta. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 9.10.2019 15:24
Anita Simola

Syksyn poliittisten muistelmien sato on ollut poikkeuksellisen runsasta. Keskiviikkona näki päivän valon pitkän linjan demarivaikuttaja, kansanedustaja Erkki Tuomiojan teos nimeltä Tunnustan pelänneeni pahinta. 

Kirjan sisältö keskittyy Tuomiojan päiväkirjamerkintöihin vuosilta 2001-2002.

Kirjassa on useita viittauksia entisen pääministeri Paavo Lipposen (sd.) edesottamuksiin.

Näistä Lipposen puoliso, entinen kansanedustaja Päivi Lipponen on harmistunut.

Hän ihmettelee sosiaalisessa mediassa Tuomiojan purkauksia.

– Ei tarvitse ihmetellä, miksi sdp:n kannatus on hiipunut, kun kansa saa lukea, kuinka toverit puukottaa toisiaan. Tuomioja toivoi, että puolue häviää vaalit.

Hän jatkaa, että Lipposelle tehdyn myyräntyön jälkeen sdp onkin lasketellut alamäkeä.

– Ei hätää, perussuomalaiset juhlivat. Ei tällaisella solidaarisuudella ja reilulla politiikalla pitkälle pötkitä, Päivi Lipponen lataa.

Hän lainaa kirjasta Tuomiojan tekstiä. Näin hän kirjoittaa: Ensin pelkäsin Lipposen sdp:n häviävän vaalit, sitten aloin toivoa sitä ja lopulta pelätä, että näin ei käykään – en halua Lipposen jatkavan pääministerinä, Tuomioja kirjoitti.

Tukea sataa

Lipposen päivitys facebookissa on kerännyt runsaasti huomiota ja puolen sataa kommenttia. Päivityksessä Lipponen puolustaa miehensä pääministerivuosia ja niin tekee moni kommentoijakin.

Lipponen toimi sdp:n puheenjohtaja vuosina 1993–2005 ja hän oli pääministerinä vuosina 1995–2003 johtaen kahta peräkkäistä, täyden vaalikauden istunutta hallitusta. Pääministerikautensa jälkeen hän oli eduskunnan puhemies.

Lapinpolttajat saivat osansa

Iltasanomat kirjoitti aiemmin, että Tuomiojan mukaan Lipponen saattoi lyödä nyrkkiä pöytään voimasanojen säestämänä.

Ärräpäät lensivät Tuomiojan mukaan muun muassa hallituksen iltakoulussa, jossa puhuttiin Saksan Greenpeacen toimia Lapin metsien suojelemiseksi.

Lipposen kommentti oli tuolloin kuulunut, että saatanan Lapin polttajat, tarkoittamatta sitä vitsiksi.

Lehti on poiminut kirjasta myös kohdan, joka osuus entiseen puolustusvoimain komentajaan Gustav Hägglundiin. Kun hänet oli valittu sotilaskomitean puheenjohtajaksi, Tuomiojan reaktio oli, että Jumala meitä varjelkoon.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (92)

Kokkarihan Lipponen oli ja on - se näkyy selkeästi ko. henkilön toiminnassa, jos sitä vaivautuu tarkastelemaan. Eli kokkareiden agentti sdp:ssä. Tätä mielipidettä ei nähtävästi saa sanoa oikeistoKalevassa, mutta vasemmistoa saa aina mollata mielin määrin. En siis tilaakaan ko. lehteä sen asenteellisen uutisoinnin vuoksi. Ja muistan kyllä huomauttaa tästä asenteellisuudesta kaikille niille, jotka sitä vielä sattuvat lukemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeistodemarit ovat pahempia kuin kokoomuslaiset itse. Sitä paitsi Erkki tietää sellaisia poliittisia asioita mitkä ravistelisivat koko yhteiskuntaa, jos hän avaisi edes hieman kokemuksiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolue on tulossa tiensä päähän.
Populistisin lupausten takia kannatuksen lasku on vääjäämätön fakta.
Erkki Tuomiojan ei tarvitse pelätä eikä toivoa nyt se on jo tulevaisuuden fakta.
Nyt ay rahoilla saavutettu parlamentaarinen ykköspuolueen paikka tulee kokemaan romahduksen.
Erkki Tuomiojan yksinäinen vallantavoittelu kokee lisäksi Paavo Väyrysen kohtalon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipponen ja Sipilä tiesivät mitä on tehtävä ja tekivät sen kansansuosiosta piittaamatta.Sellaisia poliitikkoja Suomi tarvitsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Lipponen hävisi vaalit.

Hän oli suomalaiselle demokratialle erittäin vaarallinen poliitikko. Samaa kaliiberia Sipilän kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mooses ei saa ikinä anteeksi sitä että keksi taitetun indeksin eläkeläisille! Miten se kehtasikaan ja kyllähän se kehtasi...ja käsi ylös, kuka oikeasti uskoi Anan vappusataseen..? Yllätyitkö? Minä en.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En todellakaan uskonut vappuanan vappusataseen, sillä tuo oli valhetta alusta lähtien. Pienet eläkkeet kun maksetaan lähes poikkeuksetta rahastosta ja niistä ei peritä muutenkaan veroa eli tuo lupaus nettona maksetusta satasesta on automaattisesti totta ei sitä anan lupauksesta olisi kuitenkaan tehty.
Demarit kun ovat tukevasti köyhien taskuilla viemässä sen vähäisenkin rahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka ylipäätään uskoo vaalilupauksiin, eihän niitä ole kukaan täyttänyt, kansa menee halpaan joka neljäs vuosi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitetusta indeksistä sen verran, että nykyisin maksetaan moninverroin korkeampia eläkemäksuja (työnantaja + työntekijä, kuin menneinä vuosina, parkujat olisivat voineet maksaa enemmän, kun olivat töissä..). 40-50-luvulla syntyneet kyllä saavat paljon, mutta maksoivat vähn....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista ja Lipposen älähdyksestä päätellen kaikki näyttävät unohtaneen että kyseessä on kirja. Muistelmat. Tehty myytäväksi ja mikä se tuon parempaa mainosta on ja vieläpä ilmaista. Erkki kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitän, että punaerkki ei kiitä koska jo nyt on kirja saanut erittäin negatiivista palautetta. Ainoa joka kiittää on Lipposet ja Perussuomalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esko Aho alkoi leikata lapsiperheiltä minkä ehti, sitä jatkoi Paavo Lipponen ja pisti eläkeläisille leikatun indeksin jotka jatkuu ja joka jatkuu nyt ja kuinka pitkäänm?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, ei Suomella ole varaa näin kalliiseen sosiaalitukeen, sinnehän ne kaikki veroeurot menevät. Ei yksinkertaisesti ole varaa, tästä on kysymys, miksi jotkut hallituksen yrittävät näyttää, että miten pitäisi elää. Nyt on taas sellainen hallitus, joka jakaa rahaa ja tämä raha on velkarahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärräkö yhtään mitä kirjoitat? Taitettu indeksi ei ole sosiaalituen vaan eläkkeiden leikkuri, siis kaikkien eläkkeiden leikkuri myös työeläkkeiden ja eritoteen niiden. Kun valtiolla ei ole niin toimivaa eläketuki ja keruumallia kuin yksityispuolella on, vaan eläkekertymät voidaan käyttää suoraan valtion budjettimenoihin eikä näin varallisuutta kerry, kuten yksitysellä puolella jossa eläkkeiden nostoon riittäisi pelkkä korkokertymä elärahastoissa. Koska näin syntyisi "epätasarvo" niille valtion ja kunnan työntekijöille jotka eläköityvät suhteessa yksityispuolella toimineille, keksi Lipponen "taitetun indeksi" joka leikkaa ijän mukaan ja ennen eläkkeen saamista eläkkeitä on tämä oiva potku myös yksityispuolen satojen miljardien eläkekertymään joita valtio käytää velkavakuuksinaan ja eläkelaitokset ties mihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitettu indeksi tarkoittaa sitä, että työeläkkeiden korotuksia laskettaessa korotuksiin vaikuttaa hintojen nousu (kuluttajahintaindeksi) 80 % ja palkkojen nousu (ansiotasoindeksi) 20 %.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomioja oli kaatamassa Iranin shaahia aikoinaan.
Lopputulos on nähty.
Tyhjänpäiväisin soheltaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirat räksyttää ja karavaani ryksyttää. Tikulla silmää joka vanhoja muistelee. No, SDP elää menneessä ja eläköityy ja pian siittä päästään eroon ;)!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkäsin pahinta ( unissani ) - Jaakko Laaksosta presidentti natsivallankumouksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (92)

Uutisvirta

5
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
2
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista
2
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
2
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
1
Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Teknisimmissä mutkissa en ollut ihan omimmillani"
1
Äimärautio palkittiin Vuoden raviratana – tunnustusta tuli uudelle katsomolle ja tuomaritornille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

135 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image