Kotimaa

Pahoin loukkaantunut ravuri jouduttiin lopettamaan kisan jälkeen Oulussa – tapahtumasta ei nosteta syytettä

Ravuri loukkaantui Oulun raviradalla Äimärautiolla puolitoista vuotta sitten. KUVA: Joel Karppanen
Kotimaa 7.9.2018 14:38 | Päivitetty 7.9.2018 14:39
STT, Kaleva

Oulussa ravihevosen kuolemaan johtaneista tapahtumista ei nostettu syytteitä.

Viisivuotias suomenhevonen loukkasi jalkansa pahoin kisassa viime vuoden tammikuussa. Hevonen jouduttiin lopettamaan heti kisan jälkeen.

Poliisi epäili hevosen ammattiohjastajaa eläinsuojelurikoksesta, koska poliisin mukaan hänen olisi pitänyt ammattitaidollaan ja kokemuksellaan havaita hevosen tila ja keskeyttää kisa. Kilpailueläinlääkäriä sekä kahta tuomariston jäsentä epäiltiin eläinsuojelurikkomuksesta.

Syyttäjä jätti syytteet nostamatta. Syyttäjän mukaan ohjastajan ja tuomariston jäsenien oli mahdotonta havaita hevosen vamman vakavuutta kisan aikana. Evira tutki kilpailueläinlääkärin toiminnan eikä löytänyt siitä huomautettavaa.

Syyttäjä teki ratkaisunsa asiassa kesällä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jo nimikin "totalisaattori" kertoo, että pyritään ottamaan totaalisesti kaikki irti ravureista. Piiskaamiskielto aikoinaan helpotti vähän heppojen oloa, mutta toistuva hoputtaminen äärirajoille rahan vuoksi on rääkkäystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohjastin pahasti rampaa hevosta enkä huomannut. Tämähän menee samaan sarjaan kuin kuolleen hevosen piiskaaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuisipa se, että ohjastajalla pitää olla joku tuntuma hevoseen ajon aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo pitää lailla kieltää. Todella järjetöntä juoksuttaa eläimiä henkihieveriin ja loukkaantuen vain siksi, että jotkut yksinkertaiset voivat pelata rahasta jotain typerää peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla ajatustavalla maailma on pullollaan typeriä juttuja. Olispa aika ankeaa, jos niitä ei olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, sinun ajatusmallilla näköjään, muttei meidän eläimistä välittävien.
Maailmassa on paljon erittäin fiksuja juttuja, mutta ravit eivät kuulu niihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

121
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
84
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
33
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
32
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
20
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
18
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
17
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image