Kotimaa

Paavo Väyrysen suunnitelmat voivat vaikuttaa Oulun vaa­li­pii­rin­kin kan­san­edus­ta­ja­ku­vioi­hin – Mirja Vehkaperän eu­ro­par­la­ment­ti­paik­ka riippuu Mikael Pentikäisestä

Oululainen kansanedustaja Mirja Vehkaperä nousee europarlamenttiin, jos Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan ja jos Mikael Pentikäinen ei ota vastaan Väyryseltä vapautuvaa EU-parlamentin paikkaa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 28.1.2018 22:23 | Päivitetty 28.1.2018 22:26
Antti Ervasti

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen suunnitelma palata eduskuntaan voisi avata oululaiselle kansanedustajalle Mirja Vehkaperälle (kesk.) tien europarlamenttiin. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen (kesk.), joka on Vehkaperän edellä varasijalla, ei paljasta vielä aikeitaan.

Väyrynen sanoi sunnuntaina Ylen vaali-illan tuloslähetyksessä, että aikoo kevään aikana palata eduskuntaan ja kotimaan politiikkaan, mikä avaisi Pentikäiselle paikan Brysselistä.

Pentikäinen kommentoi asiaa sunnuntaina Kalevalle, että ei vielä ole miettinyt asian kääntymistä sille tolalle.

– Väyrysen aikeet ovat mielestäni vasta siinä vaiheessa, että asian pohtiminen ei ole vielä ajankohtaista. Hänhän on kertonut siitä jo paljon aikaisemmin, Pentikäinen sanoi.

Vehkaperä sanoi syksyllä, että ottaa EU-parlamentin paikan vastaan, jos Pentikäinen kieltäytyy.

Puolestaan jos Vehkaperä lähtee Brysseliin, hänen tilalleen eduskuntaan nousee Oulaisten vt. kirkkoherra Eija Nivala (kesk.) Kalajoelta.

Nivala kertoi syksyllä, että viime eduskuntavaaleissa varasijalle päässeenä on valmis kansanedustajaksi, jos tilaisuus tarjoutuu. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Normi homma. Näin se demokratiassa menee. Kun edeltävä väistyy, seuraava kannatuksessa siirtyy paikalle. Paavolle ja hänen kansanpuolueelleen seuraavat vaalit ovat murheelliset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitto tuli Paavolle loistavasti. Tällä prosentilla kymmenkunta kansaedustaja paikkaa Paavon johdolla. Murheellisia ovat sdp ja vasemmistoliitto sekä rkp. Katoamassa ovat kaikki nuo 3 puoluetta niinkuin liberaaleille kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image