Kotimaa

Paavo Väyrynen teki tut­kin­ta­pyyn­nön poliisille kolmesta kan­sa­lais­puo­lu­een vas­tuu­hen­ki­lös­tä

Paavo Väyrysen mukaan erottamisessa on syytä epäillä kunnianloukkausta tai mahdollisesti törkeää kunnianloukkausta. KUVA: Pentti Vuosaari
Kotimaa 5.3.2018 13:37 | Päivitetty 5.3.2018 14:09
STT, Kaleva

Paavo Väyrynen on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kolmesta perustamansa kansalaispuolueen vastuuhenkilöstä. Puolue repesi kahtia lauantaina, kun puheenjohtaja Sami Kilpeläisen johtama siipi erotti Väyrysen kokouksessaan.

Väyrysen mukaan häntä syytellään valheellisesti kansalaispuolueen tilinkäyttöön liittyvistä väärinkäytöksistä ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Väyrynen katsoo tutkintapyynnössään, että asiassa on syytä epäillä kunnianloukkausta tai mahdollisesti törkeää kunnianloukkausta.

Väyrynen toteaa, että häntä ei ole tuomittu mistään rikoksesta. Hänen mukaansa oikeuskäytännössä ja -kirjallisuudessa on säännönmukaisesti katsottu, että väite henkilön syyllistymisestä rikokseen ilman, että häntä on siitä tuomittu, täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Väyrynen on ollut sekä keskustan että itse perustamansa kansalaispuolueen jäsen. Tässä vaiheessa on edelleen epäselvää, onko Väyrynen erotettu kansalaispuolueesta vai ei.

Väyrysen mielestä lauantain kokouksessa uhmattiin Helsingin käräjäoikeuden viimeviikkoista päätöstä, jolla keskeytettiin puolueen hallituksen päätösten täytäntöönpano. Oikeuden ratkaisu koski kokouksia joulukuussa ja helmikuussa, mutta Väyrysen mukaan lauantain kokous oli samalla tavoin laittomasti järjestetty.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valtaosa muinoin Paavoa äänestäneistä on siirtynyt tälle vuosisadalle ja tukee nyt Juha Sipilää puheenjohtajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kuitenkin yksi puolue joka hoitaa sille kuuluvaa tehtävää. Kansalta on valtakirja saatu. Juonittelijat eivät kuulu tähän puolueeseen.
Saa siinä perustaa kaikenkarvaista kansalaispuoluetta-liikettä. Eli nykyinen hallitus nostaa Suomea sieltä vasemmiston ja vihreitten upottamasta suonsilmästä. Tämä trendi hallituksella jatkukoon. Paavokin taitaa katsella vielä, jos vaikka palaisi Brysseliin. Kynnet ovat rivenneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen on politiikan ilopilleri. Äkikseltään tulee vaikutelma, kaveri vaan häiriköi ja hämmmentää, mutta hän tuonut hyvin esille poliittisten koneistojen raskassoutuisuuden ja heikkoudet. Keskusta niin keskittynyt soteihinsa ja olemassaoloonsa, jäänyt niinkuin sivustat turvaamatta. Lisäksi esiin tulee selkeästi puolueen vanhakantaisuus ja hajaannus. Ehkä Väykkä on menneen talven lumia ja keskusta tarunsa lopussa. Raunioilta jää tyhjiötä täytettäväksi. Ja sillä on tapana täyttyä. Mielenkiinnolla tulevia eduskuntavaaleja odotellen, olkoot ajallaan, tai etuajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image