Kotimaa

Paavo Väyrynen paljastaa kirjassaan vakavan sairauden – terveys petti näy­tel­mä­har­joi­tuk­sis­sa

Paavo Väyrynen (oik.) näytteli viime kesän kesäteatteriesityksessä Urho Kekkosta. Terveys oireili juuri näytelmäharjoitusten alla. KUVA: Teija Soini
Kotimaa 18.11.2016 14:00
Aki Taponen

Sepelvaltimotautia sairastava europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) kertoo tänään julkistetussa kirjassaan, kuinka hänen terveytensä petti viime heinäkuussa juuri ennen Kekkos-näytelmän harjoituksia.

Väyrynen oli keväästä lähtien tuntenut olonsa jotenkin huonovointiseksi ja väsyneeksi. Häntä painoivat vaikeudet Kansalaispuolueen työn käynnistämisessä ja Keminmaan Pohjanrannan yritystoiminnassa.

Heinäkuun alussa Väyrynen otti yhteyttä Meilahden sairaalan sydäntutkimusosastolle. Hän pääsi 8. heinäkuuta tutkimuksiin.

– Niissä todettiin, että minua vaivaa sydämen eteisvärinä. Minulle määrättiin verenohennuslääkettä. Vireille pantiin operaatio, jolla sydämen rytmit saataisiin kohdalleen, Väyrynen kertoo.

Saman päivän iltana oli pakko aloittaa Kekkos-näytelmän intensiiviset harjoitukset. Esityksiä ei voitu peruuttaa, koska lippuja oli myyty paljon ennakkoon ja niiden tuottoja tarvittiin Väyrysen perheen yritystoiminnan tappioiden kattamiseen.

Sydämen eteisvärinästä kärsivän Väyrysen oli uhkarohkeata esiintyä Kekkosen kaljuperuukissa kuumassa navettarakennuksessa. Hän kertoo pelänneensä, että sydämen eteiskammioon muodostuu hyytymiä, jotka voivat lähteä liikkeelle ja aiheuttaa aivoinfarktin.

Sydämen rytminsiirto saatiin lopulta tehtyä onnistuneesti heinäkuun lopulla, eikä hyytymiä todettu. Sen jälkeen rytmit ovat Väyrysen mukaan pysyneet kohdallaan.

Vuonna 2007 Paavo Väyrynen sai sydäninfarktin. Hänelle tehtiin silloin ensimmäinen sepelvaltimon pallolaajennus. Toinen tehtiin muutama vuosi sitten, Väyrynen kertoo uudessa kirjassaan.

Kirjan nimi Kukahan nämäkin sotkut selvittää? (Paasilinna) viittaa Suomen talouden ja politiikan vaikeaan tilanteeseen. Siihen Väyrynen tarjoaa tuttua lääkettään: Suomen eroamista eurosta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun tulee huonovointiseksi, niin silloin täytyisi mennä heti päivystykseen, jossa otetaan sydänfilmi. Flimmerin voit itse havaita tunnustelemalla pulssia ja se on epätasainen. Joskus flimmeri ei anna oireita ja se voidaan havaita vain sydänfilmissä. Ranneotteella, eli pulssin mittaamisella voit itse ehkäistä aivohalvauksen! Tutustu tarkemmin asiaan www.tunnepulssisi.fi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmempi keino pn kokeilla pulssi kaulavaltimosta. Flimmerin päällä ollessa ranteen pulssi voi olla huonosti havaittavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image