Kotimaa

Paatero: Tapahtumien turvallisuus järjestäjien vastuulla

Kotimaa 6.3.2013 14:22
STT,

Yleisötapahtumien järjestäjien tulee huolehtia turvallisuudesta, johon sisältyy myös ulkoisen uhan torjuminen, katsoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Eräät oikeusoppineet ovat kummastelleet poliisin vaatimia tiukkoja turvatoimia vasemmistonuorilta, jotka suunnittelivat keskustelutilaisuutta Kotkaan Äärioikeisto Suomessa -kirjasta.

- En aivan yhdy siihen näkemykseen, että poliisin pitäisi näyttävästi virkapuvussa aina olla yleisötapahtumissa. Se voi jopa lietsoa vaaran tunnetta, hän arvioi.

Vastaavanlaiseen tapahtumaan Espoossa lähetettiin kuitenkin neljä poliisia. Kotkassa vaadittiin järjestäjiltä järjestysmiehiä.

Paatero ei näe, että ratkaisu rajoittaisi sananvapautta. Hän keskustelee poliisipäälliköiden kanssa yhtenäisistä menettelytavoista yleisötapahtumien turvaamiseksi ensi keskiviikkona.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jos mä olisin paatero, häpeäisin syvästi, että poliisin läsnäolo lietsoisi vaaran tunnetta. Eikö tuolla ole enää mitään moraalia omia joukkojaan kohtaan? Äkkiä pois pilaamasta poliisin mainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anna Kontula on tehnyt eduskuntakysymyksen poliittisesta kokoontumis vapaudesta? Onko nyt niin että neutraalisti tietokirja julkaisusta tulikin se todellisuus julki? PUHUTAAN äärioikeistosta., ja ollaan pitämässä ensin neutraalia yleisötilaisuutta, ja kohta puhutaan poliittisesta kokoontumisvapaudesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli järjestäjien täytyy hommata aseistetut vartijat takaamaan ihmisten turvallisuus ja sitten kun jotain tapahtuu niin poliisi tiedottaa "molemmilla osapuolilla olleen aseistusta".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi ei ole tuttu ja turvallinen, vaan etäinen ja pelottava. Poliisi ei suojele kansaa, vaan poliisi kyttää, rankaisee ja sälyttää vastuuta. Tähänkö on tultu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> "Kuinka ihmeessä poliisiylijohtaja voi väittää poliisin lietsovan vaaran tunnetta?"

Paatero on kokoomuslainen! Jos tilaisuus olisi ollut kokoomuksen jäejestämä, ei poliisijohtaja olisi turvallisuudesta tinkinyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka ihmeessä poliisiylijohtaja voi väittää poliisin lietsovan vaaran tunnetta? Poliisin tehtävä on juuri päinvastainen, minkä Paateron pitäisi tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisin toki rauhoittaa läsnäolollaan useimmat tavalliset kansalaiset mutta pistäpä virkapukuinen poliisi isolal miesvahvuudella paikalle mihin tahansa alakulttuuritapahtumaan niin provokaatio on varma. Koskee niin oikeistoa, vasemmistoa, liivijengejä kuin kotibileitä tai vaikka maahanmuuttajien sukusyntymäpäiviä tai mielenosoituksia.

Se provosoitunut saattaa kaiken lisäksi olla yksi yksittäinen känniläinen jolla ei ole tapahtuman kanssa mitään tekemistä mutta mellakka on helppo synnyttää rähjäämällä. Tahallaan ei pidä kaivaa verta nenästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No järjestäjän täytyy se tajuta että vastaavat vieraidensa turvallisuudesta. Ei se sen vaikeampaa ole

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan järkeen käypää että poliisi valvoo yleistä järjestystä ja tilaisuuden järjestäjät vastaavat tilaisuuden turvallisuudesta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmisto elää aina mielellään veronmaksajien kukkarosta.Se on ollut maan tapa.Viimeistään nyt siitä on sanouduttava irti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
29
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
20
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
15
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
13
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
13
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pandemia tulee oletko valmis?

Pelonlietsonta on nykyajan muoti-ilmiö. Ilmeisestti lietsojat pyrkivät korottamaan sillä itsetuntoaan Lue lisää...
näkee, että

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image