Kotimaa

Paatero: Poliisilla yhteinen linja ylei­sö­ti­lai­suuk­siin

Kotimaa 22.3.2013 3:03 | Päivitetty 22.3.2013 5:07
STT

Poliisi ei aio muuttaa toimintatapojaan yleisötilaisuuksien turvaamisessa. Poliisin toimintaa on kritisoitu Jyväskylän kirjastossa tapahtuneen puukotuksen ja Kotkan peruutetun kirjaesittelyn jälkeen.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan poliisin menettelytavat ovat yhtenäiset koko maassa. Hän on keskustellut asiasta poliisilaitosten päälliköiden kanssa.

- Menettelytavat eivät ole kovin erilaisia. Tässä on ymmärrettävä se, että Jyväskylän tapauksen jälkeen vastaavia tilaisuuksia katsotaan eri tavalla kuin normaalissa tilanteessa.

Paatero korostaa edelleen, että yleisötilaisuuksien turvallisuudesta vastaa järjestäjä.

- Poliisi voi asettaa tilaisuuksiin ehtoja esimerkiksi järjestysmiesten määristä. Poliisi turvaa sananvapautta, mutta ei poliisin tehtävä ole varmistaa tilaisuuksia pelkästään omin voimin.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan Jyväskylän tapauksesta tehdään johtopäätökset, kun poliisin tutkinta valmistuu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Paatero on oikeasa. Tässä taloustilanteessa ei ole järkevää kasvattaa poliisin rahanmenoa valvomalla jokaista rupattelukerhoa. Ellei järjestäjää itseä kiinnosta osallistujien turvallisuus sen vertaa että hankkisi paikalle järjestyksenvalvojia eikä halua nähdä mitään vaivaa turva-asioissa, niin poliisin vahvin velvollisuus on kieltää koheltajien väsäämät turvattomat tilaisuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linjaus tarkoittanee paikallisen poliisin mielivaltaista näkemystä siitä milloin tilaisuuden järjestäjällä on riittävästi järjestyksenvalvojia. Tällä keinolla voidaan estää tilaisuuden järjestäminen kokonaan. Voidaan antaa myös mahdollisuus provokaatioihin. Poliisi ja sen ylinjohto on taipunut väkivallan edessä. Voisi sanoa että tarkoituksellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsitän poliisiylijohtajan sanat niin, että jos kirjasto järjestää vaikkaopa natsismista kertovien kirjojen esittelytilaisuuksia, tulee kirjaston huolehtia järjestyksenvalvojat paikalle, jotta tilaisuuksista saadaan natsihenkisille oikeita houkutuksia. Äkkipäätä tuntuisi kyllä olevan poliisin hommia turvata yhteiskunnan omistamien laitosten tilaisuudet. Paatero vierittää vastuun poliisilta tilaisuuksien järjestäjätaholle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äärioikeistolaisten nationalistien on helppo estää kaikki kokoukset Suomessa. Ilmoittavat vaan nimettömänä jossain keskustelupalstalla, että "Ongelmia luvassa kokoontujille". Sen jälkeen Paatero tinasotilaineen kieltää kaikki kokoukset.
Setä-Paatero osaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:48
Aalto hyppäsi 26:nneksi, mäkicup siirtyy Romaniasta Lahteen
15:46
Kommentti: Thaimaan oppositiopuolueen lakkautus on takaisku maan demokratiakehitykselle
15:42
Upeat lumiveistokset ilahduttivat harmaasta säästä huolimatta – "Minä äänestän tuota, koska se muistuttaa ihan Oreo-keksiä"
15:38
Nallikarissa ihailtiin lumiveistoksia, kisa toi paikalle kansainvälisiä vieraita
15:13
Ulkoministeri Pekka Haavisto kiitteli vihreiden puolueväkeä peukutuksista – ei ottanut lainkaan kantaa joutumisestaan esitutkintaan
15:05
Suomi 11:s naisten ampumahiihtoviestissä, Mäkäräinen kuvasi viestiä "ehjäksi suoritukseksi kaikilta"
14:50
Tykkäätkö napakoista tulppaaneista vai annatko niiden taipua ja rönsyillä vapaasti? Näin saat loihdittua boheemin ja trendikkään kimpun Tilaajille
84
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
68
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
60
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
50
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
24
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
20
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria
20
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image