Kotimaa

Paatero haluaa Postin johtajien palkat kuriin – Kerta-alennus ei riitä ministerille, joka keskeyttää myös la­jit­te­li­joi­den siirron pienemmille palkoille

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää Postin johtajien palkkoja liian korkeina. Paatero kertoo ilmoittaneensa, että kyseeseen ei tule vain kertaluontoinen alennus.
Kotimaa 3.9.2019 12:59
Pekka Mauno

Omistajaohjausministeri keskeyttää palkkakiistan kohteena olevien 700 pakettilajittelijan siirron uuteen työehtosopimukseen. Myös Postin johtajien palkat joutuvat syyniin.

Postin omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) haluaa postin johtajien palkat kuriin.

Paatero kertoi juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa, että johdon palkkojen uusi linjaus on tehtävä syyskuun aikana.

– Kyse on oltava muusta kuin kertaluontoisesta palkan alentamisesta, sanoi Paatero.

Toimitusjohtaja Heikki Malinen on ilmoittanut luopuvansa kahden kuukauden palkasta kiistan ratkaisemiseksi.

Toinen Paateron päätös on keskeyttää 700 paketti- ja verkkopostin lajittelijan siirto huonommille työehdoille. Asia selvitetään Paateron mukaan samassa yhteydessä, kun katsotaan Postin muiden työntekijäryhmien työehtoja.

Postin johdon palkkatiedot kuumensivat keskustelun

Postin kiistassa oli ensin kyse noin 700 pakettipostin lajittelijan palkoista.

Posti siirsi heidän työsuhteensa omistamaansa Suomen Postipalvelut Oy -nimiseen tytäryhtiöön. Se noudattaa Teollisuusliiton sopimaa työehtosopimusta, joka on pääosaa Postin työntekijöistä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n mielestä huonompi kuin PAU:n sopima sopimus.

Kiista kuumeni, kun julkisuuteen tulivat tiedot Postin toimitusjohtajan jättipalkkioista.

Toimitusjohtaja Heikki Malisen kuukausipalkka ilman palkkioita on 46 000 euroa. Viime vuodelta hän kuittasi palkkaa ja palkkioita 987 764 euroa eli kuukausiansiot nousivat noin 82 000 euroon.

Maanantaina Malinen ilmoitti kiistan rauhoittamiseksi luopuvansa kahden kuukauden palkasta. Posti ei ole kuitenkaan aikonut perua päätöstään siirtää 700 pakettipostin lajittelijaa Teollisuusliiton työehtosopimuksen alaisuuteen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (99)

Hyvä Paatero ja Sdp!!
Porvareitten ja Kokoomuslaisten mielestähän haastattelujen mukaan postin herrojen palkat on kohillaan ja työntekijöiden palkkojen alennus oikein!!Onneksi on Sdp hallituksessa,ainut puolue joka uskaltaa puuttua tuollaisiin vääryyksiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylitsepääsemätön ongelma lienee kuitenkin se, miten saataisiin teoreettisesti säästettävät rahat ohjattua johonkin muuhun kuin puoluetukiin tai kansanedustajien avustajien palkkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan "Taapero" yrittää, mutta hyvävelikerho hoitaa kyllä maton alta ministeriltä. Lopputulemana on karmea tyhjänpäiväinen älämölö ja se, että palkkoja ja bonuksia leikataan 1% (ja sekin vain siksi, että hallitus voi näyttää "tehneensä" jotain). Korpit eivät noki toisiaan. Jos nyt leikattaisiin postissa, niin joku kysyisi heti miten veikkauksessa menee? Siinä häviäisi kehäraakkipoliitikkojen rahastuslepokoti, ja sitä ei voi kukaan sietää hyvävelikerhossa. Näin toimii TUTKITUSTI korruptoitumaton Suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa kerrankin omistajanohjausministerillä munaa. Kaikkeen ei tarvitse suostua ja kaipa niitä johtajienkin palkkoja voi neuvotella alaspäin. Jos ei kelpaa, voi lähteä ja ottaa muhkeat erorahat mukaansa. Seuraava sitten töihin normalisoidulla paikalla. Hakijoita luulisi riittävän kortistosta, vaikka palkka olisi viidesosa nykyisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein. Hienoa ja vastuullista toimintaa ministeri Taaperolta. Meillä on nyt hallitus, joka ei pokkuroi ja ryömi herrojen ja pamppujen eessä.
Torkku Juhanan mielestä olisi ihan kohtuullinen palkanalennus duunareille semmoset 30-50%. Onneksi ei oo oikeistolaiset setvimässä tätä asiaa, jonka Sipilä esikuntineen alulle laitto.
Hyvä hallitus nyt meillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöinen Heikki postissa häärää ja palkoista määrää. Itse tilillensä ahmii rahaa, mutta työntekijöistä viis he ovat hälle pelkkää pahaa. Pitäisivät suunsa kiinni asioista joita eivät tiedä. Tämmöistä ei Heikki siedä. Hieman rahapussiansa avaa. Päässään tavaa että nyt hiljaa duunarit lie, mutta ensi vuoden alusta palkkani tuplana vien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos hallitus, että työntekijöitä ei enää kyykytetä, kuten edellisen hallituksen aikana, onneksi niistä suurin osa meni hudeiksi, yritystä oli.
Työnantajat shoppailee työehtosopimuksia ja jakaa tässä tapauksessa miljoonavoitot kaveriporukalle.
Postilla menee hyvin, juuri näiden työntekijöiden takia joilta leikattaisiin etuja ja palkkaa 50 prosenttia.
Postin työntekijät, valtion työntekijöitä tekee erinomaista työtä ja 150 miljoonaa vuodessa tulouttaa valtion pohjattomaan kassaan, eli meille veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äkkiseltään laskin että Posti haluaa leikata työntekijöiden palkoista osan joka vastaa yhteenlaskettuna noin 25-35% toimitusjohtajan palkasta. Eikö tuo törppö tulisi toimeen "vain" reilulla puolella miljoonalla vuodessa plus järkyttävät bonukset ja kannustimet leikkaamaan lisää tekijöiden ansioista. Hieno firma, ihan niinkuin joku valtion firma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sille pitää riittää valtion ylimmän virkamiehen palkka n. 10 000 euroa maksimissaan.
Sen takia tehtiin valtion liikelaitoksia porvareiden toimesta, että saadaan jakaa kansan ja verobnmaksajien omaisuus herrojen taskuun ja yksityistää sitten!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä haluan Postin palvelut takaisin - se onnistuu, kun rahat käytetään palvelun ylläpitämiseen, eikä voittoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ministerinä olisi vaikka kokoomuslainen tai PS:n niin en olisi tätä asiaa ottu esille..
Minusta pitää työntekijöiden palkat sitoa johtajien palkkakehitykseen. Nyt olisi palkat nouseet sen 65%:a että kohina käy.
Voin kyllä nyt Paaterolle antaa toiminnasta 10 pistettä ja samoin pääministerille, näin sitä pitää puuttua asioihin kun on aihetta.
Minusta voidaan vaikka koko postin hallitus eroittaa vaikka heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun Riku sai plus 60 prosenttia, niin pitääkö hyödyllisten johtajien tyytyä vähempään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti on valtion laitos jota on johtaneet poliitikot iät ja ajat.Tässä on seuraus, jälleen opimme ettei Valtion laitoksia kannatte pitää kun johto muodostuu vasemmistopoliitikoista enimmäkseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman järkeä tönnääää.. Yleensä valtionlaitosten johto ja poliittiset ohjausrymät ovat sen hetkisen poliittisen enemmistön mukaisia. Pienellä viiveellä.
Eli jos Suomen poliittinen enemmistö on ollut ns oikeistolainen jo liki kaksikymmentävuotta niin toki he ovat huolehtineet oman osansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvareilla näköjään tuli hätä,lurahti housuun👍🏻eihän tuollaista voi tehdä,ennenkuulumatonta että johdon palkkoihin puututaan eikä anneta laskea työntekijöiden palkkoja😁Hyvä Paatero👍🏻 teet kuiten työsi kuten sinun kuuluukin tehdä,,Kerrankin on joku joka laittaa stopin herrojen sikapalkoille👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika sentään! Eikös asia ole niin, että Paatero ei suinkaan vastaa Postin strategisesta johtamista. Postia johtaa toimitusjohtaja ja hallintoneuvosto. Postin työntekijöille on koulutusvaatimuksiin ja työnkuvaan nähden hyvä palkka. Mitä tulee toimitusjohtajan palkkaan, hän on sen ansainnut. Hän on pysynyt kehittämään Postia hyvin vaikeassa tilanteessa. Kaikilta se onnistuisi. On myös huomattava, että hän maksaa veroina suuren osan palkastaan takaisin. Nyt tätä asiaa ei ajattella järjellä, vaan tunteilla ilman faktatietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti on valtion omistama yhtiö. Jos valtiolla ja omistajaohjauksesta vastaavalla ministeriöllä ei ole valtuuksia puuttua mihinkään älyttömyyksiin, esim. lapasesta karanneisiin palkkoihin, niin mitä virkaa on valtion omistajaohjauksella?
82000 euroa kuukaudessa on täysin överi palkka valtion omistamassa yrityksessä. Valtion omistaman yrityksen palkat pitää olla suhteessa muihin palkkoihin eikä niin, että johdolle maksetaan kalliin maan palkkaa mutta työntekijöiden palkka laitetaan halpamaan tasolle. Jotain moraalia palkkoihinkin! Kaikkien valtion omistamien yritysten johtajien palkat pitää käydä läpi ja järkevöittää. Postin johtajaksi saataisiin ihan yhtä pätevä tyyppi 20000 euron kk-palkalla eikä huono ole sekään. Tuommoista palkkaa saa muuten Suomessa aika harva yksityispuolen johtaja. Kaupunginjohtajatkin taitaa tienata "vain" 15000 euroa kuussa. Miksi Postin johtajalle pitäisi maksaa 82000 euroa neljän viikon välein?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omistajaohjaus tarkoitaa sitä, että ohjauksesta vastaava ministeriö huolehtii yhtiön toimintaan kohdistuvasta ohjauksesta
puuttumatta kuitenkaan yhtiön operatiiviseen toimintaan. Eikö ministeriön ohjaus ole tällöin vain kannanottoja, mielipiteitä? Operatiivinen toiminta on toimitusjohtajan ja hallintoneuvoston asia. Emme voi sulkea silmiämme tosiasialta, että Suomen huiman verotuksen vuoksi isoista palkoista menee hurjat verot (yli 50%), joten ei se käteen jäävä osuus ole koko ilmoitettu palkka. Suomessa ei kenellekään makseta halpamaan tasoisia huonoja palkkoja. Hyvä johtaja saa yrityksen toimimaan ja tarjoamaan työtä suurelle joukolle ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (99)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image