Kotimaa

Pääministeri väläytti puheessaan kotimaisen ruuan suosimista

Useat mielenosoitukseen osallistuvat maanviljelijät olivat ripustaneet traktoreihinsa kylttejä, jotka on suunnattu niin hallitukselle, Euroopan unionille ja elintarvikeketjuille. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 11.3.2016 12:50
Johanna Juupaluoma

Viljelijöiden mielenosoituksessa puhunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) väläyttää suomalaisen ruuan suosimista. Hänen mukaansa joukkoruokahankinnoissa pitäisi ottaa huomioon nykyistä paremmin se, että Suomessa kotimaiselle ruualle on asetettu paljon tiukemmat kriteerit kuin monissa muissa maissa.

Kotimaisen ruuan suosimisen lisäksi Sipilä esitti mielenosoittajajoukolle myös muita keinoja, joilla hallitus voi helpottaa maanviljelijöiden ahdinkoa. Näistä tärkeimpänä Sipilä pitää viljelijätukien maksamista ajallaan.

Byrokratian vähentämisen lisäksi pääministerin mukaan nyt pitää harkita, mitä kriisirahoitusmekanismeja Euroopan Unionilta löytyisi kotimaisen ruuan tuotannon turvaamiseksi.

– Te olette vakavalla ja oikealla asialla. Tilanteessa, jossa olette, on monen syyn summa. Tänään olen saanut monelta viestiä, että tulot ovat nolla, Sipilä sanoi puheessaan.
Sipilä sai puheestaan sekä raikuvia aplodeja, mutta myös buuauksia.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on vielä tulossa puhumaan mielenosoittajajoukolle. Aiemmin tänään ilmoitettiin, että maa- ja metsätalousministeriö aikoo selvittää Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja viljelijätukien maksamisesta vastaavan Maaseutuviraston yhdistämistä.

Poliisin mukaan Helsingin Senaatintorilla on ainakin 300 traktoria ja tori täynnä viljelijöitä mielenilmauksessa.

Lähetä kuvia tai videota traktorimarssista numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eihän noita Närpiön kurkkuja ja tomaatteja pysty syömään kun ne on niin oudon makuisia ,olisko niissä joku pakkoruotsi geeni istutettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen pätkätyöläinen ja pieni palkkainen,välillä työtön. Siis köyhä. Siitäkin huolimatta minä ostan vain ja ainoastaan kotimaista ruokaa,enkä ole sen takia joutunut lainaa ottamaan nälässä olemaan. Mihin te rahanne tukitte,jos teillä ei ole varaa kotimaiseen perusruokaan? Teen ruokani ihan itse,alusta loppuun. Ja pienestä palkastani ja pätkätöistäni huolimatta kannatan yhteiskuntasopimusta. Olisiko teillä jokin viisas ehdotus,millä tämä maa saadaan suosta,kun mikään ei passaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesekiel, ei suinkaan syy ole mavissa, ei ei. Pannaanko Mauri Pekkarinen johtoon, neuvonantajiksi Arhinmäki, Stubb ja vaikkapa maanpuolustaja Niinistö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän vain puhutaan, että kun vienti alkaa vetää. Kyllä pitäisi puhua ja tehdä sen Suomalaisen tuotteiden puolesta täällä. Turha luulla että se kelpaa maailmalla jos emme käytä sitä itsekkään. Sillä paranee vaihtotase jos vähennämme sitä tuontia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joukkoruokahankinnan lisäksi vaikutusvaltaa on yksityisillä kuluttajilla. Jokainen voi itse vaikuttaa, poimiiko kaupasta kotimaisen vai ulkomaisen ruokatuotteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eu-tuet ovat tulleet viljelijöille viiveellä. Siitä on seurannut että kaikki laskut on maksettu myöhässä. Sitten niistä on pitänyt maksaa korkoa. Tämä nykyinen tilanne on vain jatkumoa,nyt tuet maksetaan kolme kuukautta myöhässä.Viljelijöiden laskukorot lisääntyy koko ajan ja aika monella hyvin toimivalla tilalla nimi on protestilistalla. Kohta tukimaksut viivästyvät puoli vuotta. Mutta onko rehulaskuissa , eläinlääkärin laskuissa ym. maksuaika 6 kk ? . Eipä taida olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaako se sipilä omasta pussista ne tuet maksaa,kun valtion kassahan on tyhjä.Näin ainakin on tämän hallituksen ajan hoettu kun ollaan oltu kaupan kassa ja kätilön palkkojen kimpussa.Ihme jos sitä rahaa alkaakin maatalouteen yhtäkkiä löytymään,silloinhan nämä yhteiskuntasopimuksetkin joutaa heittää romukoppaan.Mielenkiinnolla seurataan kelle sitä rahaa aletaan jakamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kansalaisten vika että rahat on pimitetty maanviljelijöiltä. Ulkomaista ostan niin pitkään kunnes välistäveto vähene ja raha päätyy oikeasti kotimaiselle tuottajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri väläyttää, vihjaa, antaa ymmärtää (väärin). Pääministerimme on siis tyypillinen politiikko, joka puhuu vain lämpimikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeeri puhuu asiaa. Kuka meidän tuotteitamme ostaa. jos emme itsekään? Sama myös esimerkiksi matkailussa, suosi kotimaata. Mediakin muuttunut nykyisin täysin ulkomaan mainoslehtisiksi ja toimittajat alemmuskomplektisiksi ulkomaiden ihailijoiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei auta suosia! Kansalaisten ostovoimaa heikennetään raskaimman kautta joten kotimainen kulutus heikkenee ja ei voida suosia enää kuin edullisempaa ulkolaista ruokaa ja muita kulutus hyödykkeitä, se on fakta ja näin kansan kuuluukin tehdä tämä on kansan protesti hallitusta vastaan "sitä saa mitä tilaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkialla on säästökuuri ihan julkisesta taloudesta henkilöhkohtaiseen. Näinollen ruoanostossa ainoa kriteeri on tällä hetkellä hinta. Puhui Sipilä mitä puhui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Sipilällä on avaimet hoitaa tämä maanviljelijöiden Mavin mokailuista johtuva maksujen viivästys kuntoon tässä ja nyt jos hän ja hallituksensa niin haluavat.
Nämä rahathan ovat jo olemassa mutta Mavin mokailusta johtuvista syistä niitä ei ole voitu maksaa.
Pääministeri Juha Sipilä, muista presidentti Sauli Niinistön sanat uudenvuoden puheessaan: "Puheet on pidetty, on tekojen aika" !!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saa sitä höpistä tyhjää, aamutv:ssä mavin edustaja höpötti kuinka tämä on eu:n syy mutta kun ei ole,ihan se on täällä kotimaassa syy ettei tukia makseta ajallaan kuin myös se että ruokaa halpuutetaan ja sen arvoa lasketaan. Totuus on että kaikilla pitää olla varaa syödä elääkseen mutta onko se ruuan tuottajan asia siitä huolehtia??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image