Kotimaa

Pääministeri Sipilä kommentoi it­se­näi­syys­päi­vän mie­le­no­soi­tus­ta: Ha­ka­ris­ti­lip­pu­jen heiluttelu on häpeäksi koko Suomelle

Pääministeri Sipilä aloitti aamun jumalanpalveluksessa ja saapui illalla Linnan juhliin.
Kotimaa 6.12.2018 22:23
Markku Uhari

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi Lännen Medialle Linnan juhlissa poliisin toimia, joiden seurauksena hakaristiliput otettiin pois mielenosoittajilta Helsingissä itsenäisyyspäivänä.

– Se oli ihan oikein, että ne otettiin pois. Ne eivät kuulu Suomeen, eivätkä mihinkään muuhunkaan maahan.

– Veteraanit taistelivat siniristilippujen edestä ja sitä pitää kunnioittaa. On häpeäksi koko Suomelle tuollaisten (hakaristi) lippujen heiluttelu, Sipilä sanoo.

Pääministerin itsenäisyyspäivä alkoi aamulla jumalanpalveluksella.

– Suomessa on perusasiat niin hyvin, että meillä on mahdollisuus nyt tarttua näihin maailmankin suuriin haasteisiin ja olla kokoamme suurempi tuolla maailmalla ilmastonmuutoskysymyksissä ja muissa. Sitä kautta voimme saada vauhtia vielä kotimaiseen työllisyysasteeseen ja työllisyyteen.

– Meillä on kyllä huikeat mahdollisuudet Suomena pärjätä tästä eteenpäinkin, Sipilä sanoo.

Hänen mukaansa toimet ilmastonmuutoksen estämiseksi eivät vielä riitä.

– Nyt on tärkeää varmistaa, että saadaan ne toimeenpantua. Sitten aletaan samanmielisten maiden kanssa pohtimaan jatkotoimia.

– Samaan aikaan täytyy kehittää teknologiaa joka helpottaa esimerkiksi hiilinieluja ja kulutuksen vähentämistä, Sipilä pohtii.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Mikäs siinä, sen kun heiluttelee hakaristilippuja. On se varma tunniste siitä, millä asialla lipunkantaja ja joukkonsa sen perässä ovat. Ei ole kahta puhetta, etteikö ole kyseessä vieraat ajatukset sellaisella joukkiolla. Siis en hyväksy tuon suuntaistakaan aatetta. Selvän paljastumisen ja paheksunnan vuoksi tuon kirjoitin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EK yhdessä Sipilän hallituksen kanssa haluaa lisää pakolaisia. Tämä on tuotu ilmi monessa mediassa, viime vuosina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykääpä natsilippujen puolustajat vaikka Puolassa Auschwitzin museossa, jos yhtään mietteet muuttuisivat. En kyllä tunne tällaista Suomea, jotain on vialla, kun tälläkin palstalla puolet puolustelee hakaristilipuilla uhoamista. Pakolaisvastaisessa Puolassa natsilipun heiluttajalle kävisi heikosti. Se kansa on kärsinyt historiassa vähän enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sekin häpeäksi koko maalle, että pääministerin erityisavustajan puoliso haastaa riitaa ja tappelee linnanjuhlissa. Se jos mikä on häpeällistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset ovat niin turhautuneita vallitsevasta tilanteesta että kiehuu yli
ja tarttuvat mihin keinoin tahansa saadakseen viranomaiset kuuntelemaan eikä
vain hiljentämään vastalauseet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kieltämisellä yleensä on sellainen vaikutus, että kiellon jälkeen asia tuntuu houkuttelevan entistä enemmän. Ja sitten asiat tehdään maan alla, mutta tehdään kuitenkin. Kiellot eivät estä asioiden tapahtumista, vaikka ne ei päivänvalossa tapahtuisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen Linnanjuhlissa oli joku nainen somistautunut Anarkia symboli korvakoruihin. Mielestäni erittäin paheksuttava teko myös, kun puhutaan valtion juhlapäivästä ja sen kunnia vieraasta. Anarkia edustaa kaikkea sitä mitä Suomen valtio ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä voisi vahvistaa lain jossa vakaviin rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat karkoitettaisiin välittömästi. Eiköhän hakaristilippujen heiluttelukin loppuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusnatsit mielletään Suomessa ja muuallakin täysi-ikäisten pikkupoikien leikiksi. Järkevään ja tasapainoiseen kansanosaan tällaiset tulitikkuleikit eivät vetoa. Siitä tulee aina vahinkoa itselle ja ehkä ympäristölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen veteraanit tietää kuka auttoi suomea hädän hetkellä,auttoi myöskin aikaisemmin saman uhkan edessä.Nyt olemme saman liittolaisen puristuksissa,ei Sipilä sitä tuomitse vaikka tiukempi sanelu politiikka tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hittoako nilitätte !?
Natsilippu on natsilippu.
Natsilipun heiluttajilla suttaa pahasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismi, vasemmisto ja suomettuneisuuden aika ovat paljon suurempi häpeä suomen historiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Se oli ihan oikein, että ne otettiin pois. Ne eivät kuulu Suomeen, eivätkä mihinkään muuhunkaan maahan."

Siis tässähän Poliisi syyllistyi rikokseen. Hakaristilippua ja sen esittämistä Suomessa ei ole kielletty laissa. Eli sitä saa heiluttaa ja liputella ihan tuosta vaan muiden lippujen rinnalla niin paljon kuin huvittaa. Pelkästään tunnesyistä ja siitä ideologiasta että: "eivät kuulu Suomeen jne..." niitä ei voi pois ottaa eikä niiden käyttämistä estää.

Lain mukaan.

Itse henkilökohtaisesti en hakaristilipuista tykkää, mutta en myöskään tykkää siitä, että tunnepohjaisesti aletaan tulkitsemaan lakia, jopa Polisin toimesta ja pääministerin siunauksella. Ei todellakaan hyvältä näytä. Ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinullahan on amerikkalainen laintulkinta: kaikki mikä ei ole erikseen kielletty, on sallittua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö sen sitten olla jotenkin muuten? Eikö lainsäädännön tarkoitus ole juuri luoda yhteiskunnalliset säännöt, joiden puitteissa toimitaan. Lähtökohtaisesti siis se mikä ei ole kiellettyä on sallittua - ainakin oikeusvaltiossa. Totalitaristisissa yhteiskunnissa on hieman erilainen käytäntö. Esim. kansanvihollinen voidaan aina joustavasti määritellä henkilön ja tarpeiden mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo ole oikeusvaltion periaate, vaan juurikin amerikkalaista laintulkintaa. Suomessa (ja Euroopassa yleensäkin) tehdään lain antamien puitteiden mukainen kokonaistulkinta asiasta/asiakokonaisuudesta. Juuri tämän kokonaistulkinnan mukaisesti poliisi on toiminut ja Sipiläkin kommentoinut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta olisi mukavaa,jos kaikki heiluttaisivat Suomen lippua - eikä mitään rättejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen kyllä mitä jos mitään liikkui niiden uusnatsien pääkopassa kun ottivat Saksan kansallissosialistien eli natsien puna-valko-mustat hakaristiliput Suomen itsenäisyyspäivän kulkueeseen. Voiko mitään vähemmän isänmaallista tekoa keksiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

15:55
Rovaniemen poliisin viikonlopun tehtävät: rattijuoppoja, pyörävarkaita ja tulipalo, josta poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja
15:43
Sukupolvet kohtaavat äänestyspaikalla – Ylivieskassa jännitetään, paraneeko äänestysvilkkaus edellisistä eurovaaleista
14:44
Kerrostalon ulkovarasto syttyi tuleen Kajaanissa - asukkaat taltuttivat palon omatoimisesti
14:20
Mullassa piilee legionellan vaara – kotipuutarhureiden kannattaa tiedostaa tartuntariski ja suojautua pöllyävältä mullalta
14:05
Nelostiellä sattui kahden auton peräänajo - tilanteessa ei henkilövahinkoja, liikenne kulkee normaalisti
13:06
Lapin poliisia työllistivät viikonlopun aikana huumekuskit sekä mökkiporukan riitaisa illanvietto
12:43
Lätkäfinaali vs. EU-vaalit – Onko illalla väistämättä edessä hysteerinen kanavaralli?
195
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
57
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
44
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
36
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
31
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
29
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
20
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image