Kotimaa

Pääministeri Sipilä kommentoi it­se­näi­syys­päi­vän mie­le­no­soi­tus­ta: Ha­ka­ris­ti­lip­pu­jen heiluttelu on häpeäksi koko Suomelle

Pääministeri Sipilä aloitti aamun jumalanpalveluksessa ja saapui illalla Linnan juhliin.
Kotimaa 6.12.2018 22:23
Markku Uhari

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi Lännen Medialle Linnan juhlissa poliisin toimia, joiden seurauksena hakaristiliput otettiin pois mielenosoittajilta Helsingissä itsenäisyyspäivänä.

– Se oli ihan oikein, että ne otettiin pois. Ne eivät kuulu Suomeen, eivätkä mihinkään muuhunkaan maahan.

– Veteraanit taistelivat siniristilippujen edestä ja sitä pitää kunnioittaa. On häpeäksi koko Suomelle tuollaisten (hakaristi) lippujen heiluttelu, Sipilä sanoo.

Pääministerin itsenäisyyspäivä alkoi aamulla jumalanpalveluksella.

– Suomessa on perusasiat niin hyvin, että meillä on mahdollisuus nyt tarttua näihin maailmankin suuriin haasteisiin ja olla kokoamme suurempi tuolla maailmalla ilmastonmuutoskysymyksissä ja muissa. Sitä kautta voimme saada vauhtia vielä kotimaiseen työllisyysasteeseen ja työllisyyteen.

– Meillä on kyllä huikeat mahdollisuudet Suomena pärjätä tästä eteenpäinkin, Sipilä sanoo.

Hänen mukaansa toimet ilmastonmuutoksen estämiseksi eivät vielä riitä.

– Nyt on tärkeää varmistaa, että saadaan ne toimeenpantua. Sitten aletaan samanmielisten maiden kanssa pohtimaan jatkotoimia.

– Samaan aikaan täytyy kehittää teknologiaa joka helpottaa esimerkiksi hiilinieluja ja kulutuksen vähentämistä, Sipilä pohtii.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Mikäs siinä, sen kun heiluttelee hakaristilippuja. On se varma tunniste siitä, millä asialla lipunkantaja ja joukkonsa sen perässä ovat. Ei ole kahta puhetta, etteikö ole kyseessä vieraat ajatukset sellaisella joukkiolla. Siis en hyväksy tuon suuntaistakaan aatetta. Selvän paljastumisen ja paheksunnan vuoksi tuon kirjoitin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EK yhdessä Sipilän hallituksen kanssa haluaa lisää pakolaisia. Tämä on tuotu ilmi monessa mediassa, viime vuosina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykääpä natsilippujen puolustajat vaikka Puolassa Auschwitzin museossa, jos yhtään mietteet muuttuisivat. En kyllä tunne tällaista Suomea, jotain on vialla, kun tälläkin palstalla puolet puolustelee hakaristilipuilla uhoamista. Pakolaisvastaisessa Puolassa natsilipun heiluttajalle kävisi heikosti. Se kansa on kärsinyt historiassa vähän enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sekin häpeäksi koko maalle, että pääministerin erityisavustajan puoliso haastaa riitaa ja tappelee linnanjuhlissa. Se jos mikä on häpeällistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset ovat niin turhautuneita vallitsevasta tilanteesta että kiehuu yli
ja tarttuvat mihin keinoin tahansa saadakseen viranomaiset kuuntelemaan eikä
vain hiljentämään vastalauseet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kieltämisellä yleensä on sellainen vaikutus, että kiellon jälkeen asia tuntuu houkuttelevan entistä enemmän. Ja sitten asiat tehdään maan alla, mutta tehdään kuitenkin. Kiellot eivät estä asioiden tapahtumista, vaikka ne ei päivänvalossa tapahtuisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen Linnanjuhlissa oli joku nainen somistautunut Anarkia symboli korvakoruihin. Mielestäni erittäin paheksuttava teko myös, kun puhutaan valtion juhlapäivästä ja sen kunnia vieraasta. Anarkia edustaa kaikkea sitä mitä Suomen valtio ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä voisi vahvistaa lain jossa vakaviin rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat karkoitettaisiin välittömästi. Eiköhän hakaristilippujen heiluttelukin loppuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusnatsit mielletään Suomessa ja muuallakin täysi-ikäisten pikkupoikien leikiksi. Järkevään ja tasapainoiseen kansanosaan tällaiset tulitikkuleikit eivät vetoa. Siitä tulee aina vahinkoa itselle ja ehkä ympäristölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen veteraanit tietää kuka auttoi suomea hädän hetkellä,auttoi myöskin aikaisemmin saman uhkan edessä.Nyt olemme saman liittolaisen puristuksissa,ei Sipilä sitä tuomitse vaikka tiukempi sanelu politiikka tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hittoako nilitätte !?
Natsilippu on natsilippu.
Natsilipun heiluttajilla suttaa pahasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismi, vasemmisto ja suomettuneisuuden aika ovat paljon suurempi häpeä suomen historiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Se oli ihan oikein, että ne otettiin pois. Ne eivät kuulu Suomeen, eivätkä mihinkään muuhunkaan maahan."

Siis tässähän Poliisi syyllistyi rikokseen. Hakaristilippua ja sen esittämistä Suomessa ei ole kielletty laissa. Eli sitä saa heiluttaa ja liputella ihan tuosta vaan muiden lippujen rinnalla niin paljon kuin huvittaa. Pelkästään tunnesyistä ja siitä ideologiasta että: "eivät kuulu Suomeen jne..." niitä ei voi pois ottaa eikä niiden käyttämistä estää.

Lain mukaan.

Itse henkilökohtaisesti en hakaristilipuista tykkää, mutta en myöskään tykkää siitä, että tunnepohjaisesti aletaan tulkitsemaan lakia, jopa Polisin toimesta ja pääministerin siunauksella. Ei todellakaan hyvältä näytä. Ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinullahan on amerikkalainen laintulkinta: kaikki mikä ei ole erikseen kielletty, on sallittua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö sen sitten olla jotenkin muuten? Eikö lainsäädännön tarkoitus ole juuri luoda yhteiskunnalliset säännöt, joiden puitteissa toimitaan. Lähtökohtaisesti siis se mikä ei ole kiellettyä on sallittua - ainakin oikeusvaltiossa. Totalitaristisissa yhteiskunnissa on hieman erilainen käytäntö. Esim. kansanvihollinen voidaan aina joustavasti määritellä henkilön ja tarpeiden mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo ole oikeusvaltion periaate, vaan juurikin amerikkalaista laintulkintaa. Suomessa (ja Euroopassa yleensäkin) tehdään lain antamien puitteiden mukainen kokonaistulkinta asiasta/asiakokonaisuudesta. Juuri tämän kokonaistulkinnan mukaisesti poliisi on toiminut ja Sipiläkin kommentoinut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta olisi mukavaa,jos kaikki heiluttaisivat Suomen lippua - eikä mitään rättejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen kyllä mitä jos mitään liikkui niiden uusnatsien pääkopassa kun ottivat Saksan kansallissosialistien eli natsien puna-valko-mustat hakaristiliput Suomen itsenäisyyspäivän kulkueeseen. Voiko mitään vähemmän isänmaallista tekoa keksiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
80
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
67
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
46
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”
20
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image