Kotimaa

Pääministeri Sipilä isännöi satoja lapsia it­se­näi­syys­päi­vän aaton juhlassa - vieraiksi kaksi 10-vuotiasta maan jokaisesta koulusta

Pääministeri Juha Sipilä on isäntänä sadoille lapsille järjestettävässä Suomen itsenäisyyspäivän lastenjuhlassa 5. joulukuuta.
Kotimaa 9.11.2018 12:05
Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä on isäntänä sadoille lapsille järjestettävässä Suomen itsenäisyyspäivän lastenjuhlassa. Se pidetään itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta.

Vieraiksi on kutsuttu kaksi 10-vuotiasta koululaista jokaisesta Suomen kunnasta Utsjoelta Hankoon.

Juhla järjestetään Säätytalolla Helsingissä. Yhteistyössä toimivat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lapsiasiavaltuutetun toimisto.                          

Juhlan aluksi pääministeri kättelee ja toivottaa tervetulleeksi jokaisen juhlaan saapuvan lapsen. Tämän jälkeen lapsilla on mahdollisuus kiertää erilaisissa toimintapisteissä.

Suomen lasten itsenäisyysjuhla pidettiin ensimmäisen kerran viime vuonna Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

– Lasten oma itsenäisyysjuhla oli minulle yksi mieleenpainuvimmista Suomi 100-tapahtumista viime vuonna. Siksi halusin tälle tilaisuudelle jatkoa. Toivon, että tästä muodostuu perinne, pääministeri Juha Sipilä sanoo valtioneuvoston tiedotteesa.

– Itsenäisessä Suomessa ylisukupolvisuuden roolia ei voi korostaa liikaa. Itsenäisyyspäivänä muistellaan paljon historiaa, menneiden sukupolvien työtä ja se on arvokas asia. Yhtä tärkeä on myös miettiä Suomen tulevaisuutta ja huomioida nuoret sukupolvemme, pääministeri jatkaa.

Juhlan teemana on tänä vuonna lukeminen ja kirjallisuus. Samana päivänä juhlitaan uuden keskustakirjasto Oodin avajaisia. Oodi on Helsingin kaupungin ja valtioneuvoston Suomi 100-hanke.


 

MAINOS

Kommentoi

Eiköhän tälläiseen menevät rahat olisi voinut käyttää johonkin järkevämpään kuin pääministerin kuvan kiillottamiseen. Sipilän lapsijuhlilla yritetään muokata hänen julkista kuvaa lapsiystävällisemmäksi. Kaikkeen sitä ”ylimääräistä” rahaa löytyy. Olisi kiva tietää miten monella valituista on keskustapuolueeseen kytköksiä ja miten kuljetus hoidetaan eli menot omasta taskusta vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikähän tämänkin homman nimi sipilään luotto on mennyt täysin.olen joskus ihmetellyt miksi suomalaiset politikot vihaa niin paljon suomen kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että vihaa. Velkaa vaan lisää ja jakoon niin kaikki tyytyväisiä. Ei murehdita huomisesta. Sekä on lääke tulevaisuudelle,,??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ei eriarvoistas lapsiakin, esim meidän miljonäärien lapset, muitten köyhien kakarat
Kova huoli ettei aiheuta näillekin loppuikäisiä traumoja, vastaavia kuin aktivimallilla köyhyyttäminen, opiskelijoiden nöyryyttämisetä, eläkeläisten kyykyttämisestä jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eriääin hyvä,että lapset pääsevät oasllistumaan kansalliseen juhlaan.Toivon vain että se on oikeasti lasten juhla.Siihen eivät kuulu aikuisten mallin juomat,kilistelyt ja tanssit.Lapset iloitsevat ja odottavat lasten tasoista ohjelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis maan jokaisesta kunnatsa, ei jokaisesta koulusta! On siinä vissi ero lasten lukumäärässä ja Sipilän kättelyurakakassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomaista, jäänee kävijöille pysyvästi mieleen. Teemaakin voi vain ylistää, kännykkää räplätessä se lukeminen unohtuu vanhemmiltakin, saati lapsilta. Kuitenkin koulutus, kouluttautuminen ja siihen oleellisesti liittyvä lukeminen ovat pienen kansan ainoa mahdollisuus pärjätä globalisoituneessa maailmassa.
Tämä juhla on minun mittarissani selvästi tärkeämpi, kuin aikuisten pönötys linnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä tahohan valitsee kouluista Helsinkiin lähtevät lapset ja millä perusteilla. Auttaako, jos edes toinen vanhemmista on kepulainen? Hallitus leikkasi vähäosaisilta kautensa alussa jopa jokapäiväisestä leivästä. Nyt tuntuu rahaa löytyvää monenlaisiin suurkekkereihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy herätellä kaikkia Kepulaisia. Eiväthän nämä lapset ilman saattajia Helsinkiin tule. Kutsuun kuuluunee myös lupaus korvata asiaan liittyvät kustannukset. Miten se kainuulainen yksinhuoltajaäiti jälkikasvunsa Helsinkiin juhlimaan pystyy lähettämään tai viemään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Positiivisella mielellä pohdituttaa miten lapset kouluissa valitaan juhlaan..arvonta vai jotain muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Lapsille tekee hyvää päästä juhlimaan ja oppia aikuisten kuvioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image