Kotimaa

Pää­kau­pun­ki­seu­dul­la on todettu ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­ta työikäisellä suomalaisella naisella – tartunta saatu Milanosta

Matkustajat pukeutuivat hengityssuojiin Milanon rautatieasemalla. Koronavirus levisi äkisti Pohjois-Italiassa viikonloppuna. Perjantaina tartuntoja oli havaittu kolme, tiistai-iltana jo yli 280. Myös suomalaisnainen sai koronaviruksen Milanossa. KUVA: MATTEO BAZZI
Kotimaa 26.2.2020 18:07 | Päivitetty 26.2.2020 18:12
STT

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) on todettu koronavirustartunta. Husin tiedotteen mukaan hoitoon hakeutuneella työikäisellä suomalaisella naisella on todettu tartunta, joka varmistui tänään iltapäivällä. Tartunta on saatu Milanosta Pohjois-Italiasta.

Potilas on hoidossa Husissa. Hän on kuumeinen, mutta hyväkuntoinen.

Hus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjestävät aiheeseen liittyen tiedotustilaisuuden tänään puoli seitsemältä illalla Helsingissä.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Koronavirusta ei kannattaisi sekoittaa millään tavalla kausi-influenssaan koska koronavirus on uusi virus johon ihmisillä ei ole vastustuskykyä. Virus leviää yhtä nopeasti kuin mikä tahansa muu virus ja voi olla vaarallinen terveillekin henkilöille.

Niin vai kävi että viruksen leviämistä Kiinasta ei haluttu estää joten virus jatkaa leviämistä Euroopassa. Tälle tosiasialle ei voi kukaan enää mitään, korkeintaan viruksen leviämistä voidaan hidastaa. Italiasta virus tuli Suomeen lentokoneella ja jatkaa tulemista niin kauan kunnes lennot Italiaan lopetetaan.

Peskää käsiä paljon ja lopettakaa nenän kaivaminen ja naaman hiplaaminen. Virus ei ole vaarallinen sormen päässä vaan on vaarallinen vasta suussa ja nenän limakalvoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on lääkäri joka sanoi ei hätiämitiä tuskin kukaan näistää lääkäreistä käynyt katsomassa potilaita jokaine sen käsitää jos muuneltu Coronavirus lähtöisin eläinkokeista joka muutaa muota muodistavat tappava taunti.Suomessakin tärkeimmät paljon kurssit laskee Ney Yoorkissa tai Japanissa vielä Nordeasta voi voi vikisee rikkaat menettää kaiken omaisuuden..Tämä sitä kuuluisaa populismia mitä valtio harrastaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paniikin lietsomiseen ja väärän tiedon tahalliseen levittämiseen on aina jokin syy ja joku tausta. Informaatiovaikuttaminen siirtyy rajojen yli eikä siihen karanteenit auta. Auttaa vain suomalainen maltti ja terve järki. Meihin ei pysty ulkoa päin vaikuttamaan.

Sitä paitsi Venäjän federaation kunnioitettu johtaja ja väärän tiedon levittäjien palkan maksaja on nimeltään Putin. Puskin on tsaarin ajan runoilija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paniikki leviää virusta nopeammin. Sitä kun levitetään tahallaan ja aktiivisesti, väärän tiedon ja ennakkoluulojen keinoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paniikki leviää kun kansa tajuaa että päättäjillämme ei ole aavistustakaan asioiden todellisesta vakavuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näytä olevan. Pitävät tiedotustilaisuuksia ihan turhasta vaikka olisi oikeitakin asioita hoidettavana.

Vakavuudesta ei kansakaan tunnu tajuavan. Peskää kädet ennen syöntiä älkääkä aivastelko julkisilla paikoilla. Vähällä vaivalla saa rajoitettua leviämistä ihan itse.

Kaikkein vähiten auttaa turha hötkyily ties mistä syystä ja huhujen levittäminen. Siitä ei ainakaan suomalaiset hyödy mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin sitä pitää! Matkailu avartaa.. ...keuhkorakkuloita? Ei, kun se tekee keuhkoihin rakkuloita ja tuhoaa muitakin sisäelimiä... .no, eiku eihän tämä koske suomalaisia kun THL ja hallitus niin sanoo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rauhoittukaa. Kausi-influenssa ei aiheuta suomalaisissa mitään intohimoja, ei luulisi tämänkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulehan! Ei tämä ole mikään kausi-influenssa! COVID-9 tarttuu paljon herkemmin ja tappaa talossa ja puutarhassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei leviä. Ei tapa.

Huhut ja valheet leviää tällä hetkellä eniten. Internetissä ilman tulleja, viisumeita tai rajatarkastuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että kun tämä Korona tajuttiin kuinka vakava se on. Ni miksei laiteta maasta poistumiskieltoa. Kukaan ei poistu omasta maastaan ulkomaille, enneku tauti taltutettu. Näin sen leviäminen olisi voitu estää.
Tosin Raamatussakin on näistä ihmiskuntaa kurittavista taudeista ennustettu jo pari tuhatta vuotta sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On yhtä vakava kuin mikä tahansa normi-influenssa. Eikä niiden takia ole hötkyilty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vasta päästettiin koneellinen Italiasta tulleita matkustajia maahan ilman mitään tutkimuksia. Eli ympäri Suomen on kohta levinnyt. Muualla ovat karanteeni saa ym. Täällä vain korostetaan hyvä käsihygieniaa muttei kunnolla yritetä estää mahdollisista leviämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus ei sairauksia levitä. Suomalaiset levittää.

Kausi-influenssatkin tulee koneilla eikä hiihtolomilla silti ole lääkäriarmeijaa ja joidenkin haluamaa viranomaiskontrollia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koneet pitäisikin puhdistaa ja desinfioida hyvin influenssakauden aikana, ja ihmisille tehdä tarpeelliset varotoimenpiteet tiettäväksi. Mahdolliset naamamaskit ja kertakäyttöiset muovihanskat valikoimaan. Ja tarkastukset lähtömaassa, jos sieltä tartunnat leviää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku tuolla kertoi, että tänääkin Milanosta tullut lentovuoro Suomeen, mutta tulokentällä ei minkäänlaista tarkastusta, vaikka Italian tautitilanteesta kerrottu päivien ajan eli se siitä Suomen valmiudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tauti leviää joka paikkaa jokatapauksessa ja siinä ei rajojen sulkeminen auta. Jossain vaiheessa tauti liikkuu joka maassa ja sitä sairastetaan kausiinfluenssan tavoin pois. Toivottavasti tämä on myös kausiluontoinen ja se normi influenssa tappaa joka vuosi tässäkin maassa melkoisen määrän vanhuksia ja perussairaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image