Kotimaa

Oulussa kannattaa sijoittaa asuntoihin – kaupunki on Suomen kolmanneksi paras asun­to­si­joi­tus­koh­de

Oulu on yksi Suomen parhaista asuntosijoituskohteista. KUVA: Valtteri Pöyhtäri
Kotimaa 17.7.2019 13:29
Iida Ahonen

Oulu on Suomen kolmanneksi paras asuntosijoituskohde, selviää Suomen Vuokranantajat ry:n ja Pellervon Taloustutkimuksen vuosittaisesta tuottotutkimuksesta.

Oulu sijoittui tutkimuksen kaupunkirankingissa kolmanneksi viime vuoden tapaan. Ykköspaikan vei Rovaniemi, joka nousi viidenneltä sijalta ensimmäiseksi. Kuopio sijoittui toiseksi.

– Yliopistokaupungit erottuvat vertailussa keskimääräistä parempina sijoituskohteina. Toisaalta pienemmistä yliopistokaupungeista on löydettävissä huomattavasti korkeampia vuokratuottoja kuin esimerkiksi Helsingistä tai Turusta, kertoo Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa tiedotteessa.

Tänään julkaistu kaupunkiranking perustuu vuosittaisiin ennusteisiin, jotka koskevat asuntosijoittamisesta tulevia tuottoja. Vuokratuoton laskemiseksi on tehty keskimääräiset alueelliset hinta- ja vuokraennusteet vuosille 2019–2023. Mukana on 24 kaupunkia, joissa on tarkasteltu vuokrantuottoa, arvonnousua ja alueellisia tekijöitä, kuten väestönkasvua ja opiskelijoiden osuutta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (131)

'' Oulu on Suomen kolmanneksi paras asuntosijoituskohde ... '' ja Oulussa on kaksinkertainen työttömyys maan keskiarvoon verrattuna.

Jotka molemmat todistavat kaupungin todella surkeasta tilasta. Ihnmisiä ei päästetä töihin ja asuntojen hinnat pidetään rakentamisen rajoittamisella keinotekoisesti korkealla, jotka molemmat nostavat merkittävästi verovarojen tuhlausta täysin tarpeettomasti.

Ei liene epäselvää keiden taskuihin kuntalaisten verovarat Oulussa ohjataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun media alkaa hehkuttamaan asuntosijoittamien tuottoja, niin älykkäimmät asuntosjoittajat ovat jo myyneet asuntosalkkunsa. Alkaa noviisisijoittajien massien putsausoperaatio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on ollut menossa jo monta vuotta🤑🤑🤑
Kohta alkaa kierros nro 2, kun pankit pakkolunastaa.
4-7 vuotta kierros nro 3 roskapankit myy tuttavilleen pilkkahintaan💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono on se, kun tällä hetkellä suuret ulkomaalaiset rahastot ostaa asunnot Suomesta. Asumistuet virtaavat näin pois Suomesta ja nämä ulkolaiset sijoittajat eivät aina ajattele asujan parasta, kuten myös hoiva-alalla on käynyt, vain kate kiinnostaa. Mutta ei demari-hallitus asialle mitään tee, siellä on omat "puurot kattilassa myös". Yksityisen sijoittajan asunto on paras, se jättää rahan "kotimaan kiertoon".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinkin demareilla on todella merkittävät kiinteistöomistukset eri puolilla Suomea säätiöiden kautta. Asumistuet ja säätiöille osoitetut valtionavut kiinteistöjen ylläpitoon menevät suoraan puolueiden asuntosijoittamiseen.

Yksityinen piensijoittaja maksaa jokaisesta voittoeurosta verot Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntosijoittaja on se mailman toiseksi vanhimman ammatin harjoittaja. Mailman vanhimman ammatin harjoittaja antaa omastaan mutta asuntosijoittaa syö yhteisestä kuormasta. Pisteen menee väkisin sen vanhimman ammatin harjoittajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että tyhjää tilaa ja hyviä kohteita löytyy, vaikka kaikki viedäänki käsistä🎯

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva omistamaansa asuntoa vuokraava miettii tai tietää sitä, saako vuokralainen asumistukea.
Jos sopimusvaiheessa luottotiedot ok, vakuus annettu ja homma muutoinkin menee kunnolla, niin miksi edes kysyäkään. Ja eipä taida edes saada kysyäkään, kun on tuohon lakiinkin vähän siihen suuntaan kirjailtu että ei.
Asuntosijoittajille kvartaali on hieman pidempi aika kuin pörssiveijareille. Asunnoissa tähtäimen pitää olla siellä 10 vuoden tasolla.
Lisäksi vatsan pitää kestää hetkellisiä heiluntoja.
Ostaa kannattaa lähes aina, kun sopivaa löytyy, kuitenkin vain sieltä missä voisi itsekin kuvitella asuvansa!
Oulussa, samoin kuin muillakin paikkakunnilla on merkittäviä eroja eri osoitteiden haluttavuudessa. Joillekin alueille ei sijoittajan kannata suurin surminkaan sotkeutua, joistakin täytyy muutosten myötä vähitellen poistua ja niellä karvas kalkki.
Parveke, parvekelasitus ja parkkipaikka ovat lähes aina eduksi. Pienillä asioilla voi vaikuttaa, esim sälekaihtimet eivät rakennusvaiheessa juurikaan maksa, mutta.. Tiskipöydän muutos uppoasenteisesta täysmetalliin tai kivitasoon sekä puisen pesuallaskaapin vaihto emaloituun leikkaavat huoltokuluja, eivätkä vaikuta uudessa asunnossa hintaan.
Liikennereitit, ympäristön tila ja tuleva kehitys, koulujen, työ- ja bilepaikkojen sijoittuminen, naapuruston todennäköinen asukasjakauma sekä parkkimahdollisuudet joko edistävät tai hidastavat vuokrausta ja myöhempää realisointia.
Lyhyen arvonnousun tuijottaminen ei saa aikaan muuta kuin sulkijalihaksen ongelmia. Toki sillä on merkityksensä, mutta ei kaikkea voi eikä saa laskea arvonnousun varaan!
Jos vuokratason on oikea, saa asunnolle paremman kokonaistuoton. Kokonaistuottohan on kaikkien tekijöiden summa ja kertyy pienistäkin puroista, mm vuokrasuhteiden keskimääräisellä pituudella on iso merkitys kun pelataan pitkää peliä. Tyhjä kuukausi on 8% vuoden bruttotulosta ja noin 15-20% vuoden nettotuotosta. Tiheillä vaihdoilla huoltomaalaustenkin väli lyhenee ja siinä kertakierros maksaa yksiössä noin 450 ja kaksiossa noin 600, sekin on useamman kuun nettotuotto. Siis vanha sääntö ahneen lopusta pitää tässäkin kutinsa!
Liian pieniä yhtiöitä kannattaa välttää ja jos sellaiseen sotkeutuu niin voi voi! Vastikeen vaihtelun ennustettavuus on niissä kuin juhannuksen sääennusteessa. Meillä rajana yhtiölle on 20-25 asuntoa paikasta ja talotyypistä riippuen. Silloin yhtiön talous salliin vastikepohjaisen ja suunnitelmallisen kunnossapidon
Kun tätä tekee työkseen jää sellainen kutina, että monilla sijoittajilla on aikasen suuret toiveet ja asuntojen tuotolle. Jos koulutodistuksessa uskonto on 10 ja laskento 4 ei asuntoihin kannata ryhtyä lainkaan.
Rahoituskuvio ei saa perustua kovin paljon yli 3 % pitkäaikaiselle nettotuotolle, muutoin kannattaisi laskea uudelleen. Jos pörssi kestää nippuostoja uusista taloista, niin silloin voisi päästä tuonne 4-5% nettotasoon sopivissa kohteissa.
Lyijykynä ja vihko tahi auttava excel ovat hyväksi, tunnetta ja tutinaa unohtamatta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteiskunta maksaa 400 000 euroa jokaisen lääkärin koulutuksesta. Valmistuttuaan he hankkiutuvat keikkalääkäreiksi ja saavat kahta työtä tekemällä 10 000euron kktulot. Lääkäri menee yleensä naimisiin toisen lääkärin kanssa, perheeseen on sijoitettu siis miljoona. Kun lapset kasvaa, heille ostetaan sijoitusasunto ja siitä nostetaan täydet asumistuet. Eikö tämä ole härskiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkasi laskelmassa on reilusti alakanttiin, taidat puhua nettopalkasta? Lisäksi Suomessa ketään ei estetä hakemasta lääkikseen opiskelemaan, ei edes sinua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö tuo sama vanha lääkärinpenskakateus elää ja voi noin hyvin? Nykyään alkaa bo löytymään parempiakin kateudenkohteita jos vähän älyät katellla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VOihan sitä kokeilla hakea opiskelemaan lääkäriksi mutta siinä se pointti ettei kaikkia oteta vaikka kuinka osaisi...
Tulee muuten liikaa lääkäreitä ja hinnat tippuisi :)
Tuet maksellaan kyllä toki opiskelijahintaan vaikka kuinka lääkäriksi aikoisi alkaa.
Sitten jos erehdyt valittamaan toimessa ollessas jostakin tuleekin hierarkia aika äkkiä vastaan, siksi yleensä ja liian usein asioista vasta sanovat he jotka ovat jäämässä tai jääneet eläkkeelle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteinen kateusko? Yritä itse, niin huomaat, ettet ehkä onnistu? elämän ja kuoleman tapauksissa eivät riitä ehkä putkimiehen taidot; ja siis putkimiehillähän on melkein samat palkat ,)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen verran kuitenkin heikohkot ansiot ettei kiinnosta🤑🤑🤑💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta keskustasta kaksio jo 2 kymppisenä opiskelu aikana uudesta talosta tai talosta johon ei ole tulossa remontteja tai lainaa. Joskus 3 kymppisenä rakenna omakotitalo ja vuokraa kaupunkiasuntosi. Kun lapset sitten lähtevät maailmalle niin myy omakotitalo ja muuta takaisin kaupunkiasuntoon. Silloin sinulla on rahaa elämiseenkin ja voit noin 55 vuotiaana jo jäädä työelämästä vähemmälle ja elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ok. Mistä rahat tuohon ensimmäiseen vaiheeseen? Pankista tuskin heltiää lainaa jos tulona on vain opintotuet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (131)

Uutisvirta

9:38
Asiantuntijat: Nuoret brändäävät itseään, ovat määrätietoisia, itsevarmoja ja yksilökeskeisiä – jääkiekon nuorten MM-kisat herätti jälleen kysymyksen "ylikorostuneesta individualismista" Tilaajille
9:18
Uusi ryhmä ehdolla kirkolliskokousvaalissa Oulun hiippakunnassa
9:06
Metallirockin suurnimi Volbeat on Qstockin lauantain pääesiintyjä ensi heinäkuussa
8:59
Poliisi: Mies katosi Pallastunturilla – liikkui ilmeisesti laskettelusuksilla ja liitovarjolla
8:42
Yksi ihminen kuoli ja seitsemän loukkaantui ampumisessa pikaruokaravintolan edessä Seattlessa ruuhka-aikaan – kahta ampujaa etsitään
7:49
Mopoauto syttyi palamaan ja tuli levisi myös viereiseen henkilöautoon Ylivieskassa – pelastuslaitos esti palon leviämisen taloon
7:00
Päivän leffapoiminnat: 1970-luvun salaliittojännäri muistuttaa, että Warren Beatty oli aikanaan karismaattinen tähti
13
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
11
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
8
Kyllästetyn puun kierrätyksestä vastaava Demolite Oy ihmettelee Kiertokaaren hinnoittelua – pelkää korkean jätemaksun johtavan puun ohjautumiseen jatkossa vääriin paikkoihin
8
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
7
Kiinalaismatkailijat täyttävät nyt Rovaniemen, mysteerivirus saanut matkailuyrittäjät tarkkailulinjalle – "Eihän siitä vielä kovin paljon tiedetä", sanoo Joulupukin kammarin yrittäjä
7
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon Tilaajille
5
Lääketukkuri Oriola halusi salata viimeiseen asti raportin, joka kertoo kriittisistä Suomen lääkejakelua vaarantaneista puutteista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image