Kotimaa

Oulun valtuustossa aloite kokousten net­ti­lä­he­tys­ten lo­pet­ta­mi­sek­si

Keskustan Matias Ojalehto ohjeisti Anna-Kaisa Lepistöä kesken äänestyksen kokouksessa, jota on katsottu YouTubesta jo yli 16 000 kertaa. KUVA: Joel Karppanen
Kotimaa 27.10.2014 19:41
Heikki Uusitalo, Kari Sankala

Oulun kaupunginvaltuuston kokoukset on tähän asti nähnyt suorina lähetyksinä internetistä. Kokoukset on voinut katsoa myöhemmin tallenteina.

Nyt tilanne voi muuttua, sillä videoinnin lopettamiseksi on tehty valtuustoaloite. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on keskustan valtuutettu Jorma Leskelä.

Aloitteen on allekirjoittanut 21 muuta valtuutettua. Heistä valtaosa on varsin epäselvien allekirjoitusten tapaisten perusteella keskustalaisia, mutta mukana on myös perussuomalaisia ja kokoomuslaisia.

Aloitteessa ehdotetaan videoinnin keskeyttämistä seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Tätä perustellaan säästösyillä.
Aloitteen mukaan suoraa säästöä syntyisi yli 10 000 euroa.

Valtuuston yhden kokouksen videoinnista on maksettu 1400 euroa, jos kokous on kestänyt alle neljä tuntia. Tämän aikamäärän ylityttyä korvaus on kasvanut.

Aloitteessa todetaan, että kokoukset myös lyhenevät, kun valtuutetut eivät pidä eduskuntavaalipuheita valtuuston kokouksissa.

Kokousten suorilla lähetyksillä on tänä vuonna ollut keskimäärin hieman yli sata katsojaa. Suurin osa katsoo lähetystä vain pienen hetken. Yli puoli tuntia lähetyksiä on katsonut vain noin viisi henkilöä.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kokouksen tapahtumat vaikuttavat suuresti siihen, kuinka paljon jälkikäteen tallenteita katsotaan. Sanginjoen ulkometsän suojelusta syntynyttä farssia on katsottu YouTubessa jo yli 16 000 kertaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (147)

Miten videoiminen voi maksaa tuon verran. Nettikamera saliin ja äänet mukaan. Ei maksa käytännössä mitään. Ei noista tarvitse mitään elokuvan tasoista kuvaa välittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauska lukea kun kaikki yrittäjyydestä täysin tietämättömät Oululaiset kommentoi että 1400€ on liikaa. Koittakaapa pyörittää yritystä 4-5 hengen työmäärällä 12-15h päivä laitteistoineen ja veroineen päivineen niin saa olla melkonen seppä.

Tottakai kaikki luulevat että yrittäjä kahmaisee tuon 1400€ kerralla käteen itselleen, valitettava fakta on se että ollaan Suomessa ja kun tuosta vähennetään verot ja kulut ja palkat kuten yrityksessä tapana on, niin ei taida montaa kymppiä firmalle jäädä käteen.

Katsos kun osaamisellakin on hintansa, se että suora lähetys pyörii vs. "me saadaan se ehkä toimiin" on aika iso ero - ja fakta on se että siitä maksetaan ja se maksaa. Jos hinnat tuntuu kovilta omasta mielestä, ja että joku tienaa tuon verran kuvaamalla, niin sitten ei voi todeta kun että: ammatinvalinta kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen seurannut videolähetyksiä alusta lähtien. Siksi nimimerkkivalinta. Toki en kaikkia lähetyksiä. Minulle lähetykset ovat avanneet todella uuden päätöksentekomaailman. Vaikea kuvitella että työelämän päätöksentekotilanteissa keskustelut olisivat noin polveilevia, ja jopa käsittämättömiä. Ohessa lisää ajatuksia:
- videointi ohjaa päätöksentekoani seuraavissa vaaleissa. Voin olla varma ainakin siitä, ketä en äänestä, salissa esitettyjen puheenvuorojen perusteella.
- aivan käsittämättömästti valtuutetut siirtyvät jopa globaaleihin perusteluihin, kun pitää päättää paikallisista asioista
- valtuutettujen pitäisi pystyä sanomaan asiansa korkeintaan kahdessa minuutissa.
- valtuutetuista tulevat selkeästi esille ne jotka osaavat asiansa, ja ovat perehtyneet asioihin.
- yllättävän moni valtuutettu ei ole ollut kertaakaan äänessä? Miksi?
- videoinnin lakkauttamisesitystä tulee harkita. Periaatteessa Oulun kaupunki voisi markkinoida sitä aiempaa enemmän. Olisiko jopa yksi hyvä kandidaatti100 Oulun tekoa joukkoon

Nykymaailma edellyttää avoimuutta, haluaa sitä vai ei. Some näyttäytyy minulle pääosin käsittämättömänä, turhautumista, vihaa, kaiken vastustamista olevana, epämääräisesti järjestymättömänä joukkona. Mikään ei kelpaa. Mielipiteet rönsyilevät, laidasta toiseen.

Esitän että alla oleva joukko, kultakin VAIN yksi lyhyt perusteltu mielipide, laittaisi ranskalaisella viivalla lauseen mittaisen kommentin valtuutetun esityksestä. Poliittiset näkemykset tulee unohtaa, koska päätöksenteko koskea kaikkia Oululaisia, poliittisesta näkökulmasta riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten kummassa videotallennus maksaa 1400 / 4 = 350 euroa tunnissa, ja vielä tuotakin enemmmän jos on pitkä palaveri?

Tietenkin pitää videointia jatkaa, nämä veijarithan kylvävät rahaa tuuleen aivan käsittämätöntä tahtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin 1400 / 4 = 350e/h jaettuna ainakin 4 tai 5 ihmiselle - verot - lakisääteiset maksut että..... siittä voi laskea jokainen. Toki noiden vehkeiden pystytys taitaa ottaa ennen tilaisuutta 2-3h ainakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika mielenkiintoista, olen itse pyörittänyt livestreamia useaan otteeseen, muutaman kerran oman kännykkäni läpi. Ei maksanut mitään ja jokainen katsoja sai kuvasta ja äänestä selvän.

Tässä on kyse selvästi ylihinnoitellusta palvelusta, kokoukset voisi aivan hyvin kuvata yhdellä web-kameralla kunhan ääni tulisi tasokkaan mikrofonin läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinkö keskustapuolue ajaa poliitikkojen avointa tiedotuspolitiikkaa?
Ihmettelen kyllä, sillä perustelut videoinnin lopettamisesta eivät ole riittävät, kun huomioidaan kansalaisten oikeus saada suoraa tietoa valtuutettujen toiminnasta.
Asiaa vaativien edustajien tulee myös muistaa, että he ovat vapaaehtoisesti asettuneet edustajiksi, jossa pitää kestää kielteistäkin arvostelua ja kritiikkiä.
Esitän, että videointia jatketaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö aloitteen tekijöiden valtuustotoiminta kestä paivän valoa? Valtuuston istuntoja seuraavat änestäjäthän saattavat äänestää niitä, joiden katsovat hoitavan yhteisiä asioitamme vastuullisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepulien näkemys demokratiasta. Just tämän takia Oulu on taantuva maalaiskylä eikä kehittyvä kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö valtuuston kokouksissa ole pj:aa? Hänen tehtävänsä on rajoittaa puheenvuorojen kestoa ja keskustelun pysymistä aiheessa. Pistäkää siis pj. töihin! Eiköhän tämän aloitteen takana ole juuri tuo taannoinen kokousfarssi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntalain mukaan puheenvuorojen kestoa ei saa rajoittaa. Jos valtuutettu puhuu asiasta pöntössä, ei pj häntä saa keskeyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkö siellä puhututti? Kaupunki on aivan kuralla, koulut lakkautusuhan alla, terveyskeskuksia suljetaa ja valtuusto miettii, videoidaanko kokoukset vai ei, säilyykö kasvot vai ei, saako vaaleissa ääniä vai ei. Tämä on aika traagista erityisesti lasten kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tätähän politiikassa tehdään kaikilla tasoilla. Suomi on kuralla ja asioiden korjaamisen sijaan kansanedustajat petaavat omaa ja puolueensa äänimäärää seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni raha poliittisen päätöksenteon läpinäkyvyydestä ja totuuden julkituomisesta.
Perimmäisenä tarkoituksena tässäkin aloitteessa taas on se että poliittinen kähmintä olisi helpompaa. Näin toimii Oulun valtuusto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei kykene esiintymään valtuustosalissa "möhlimättä" lähetyksen aikana, ei ilmeisestikään kannata asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli Kepulta tilillepano kortti jäsenmaksusta - arvatkaapa maksanko. Aivan oikein arvattu - en varmasti !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suorat lähetykset jatkuttava,että tiedämme miten kukin siellä milloinkin käyttäytyy ja onko valintamme ollut äänestyksen`arvoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (147)

Uutisvirta

6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
6:10
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
6:00
Lasketaan puuttumiskynnys matalalle, ettei yksikään urheileva lapsi ja nuori joudu kokemaan epäasiallista kohtelua Lukijalta
6:00
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – Epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
6:00
Rengasvaurioista normimäärä korvaushakemuksia Pohjois-Pohjanmaalla – "Silloin kun me maksamme korvauksia, täytyy aina olla kyseessä huolimattomuus tai laiminlyönti tienpidossa" Tilaajille
0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Persut käyttävät hyväkseen vaikuttamiskeinoja, joissa viestitään kuinka hyväosainen eliitti porskuttaa ja persut ovat mu... Lue lisää...
Taitavaa vedätystä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image